Visa obesvarade inlägg | Visa aktiva trådar Aktuellt datum och tid: 27 mar 2017, 21:21



Svara på tråd  [ 55 inlägg ]  Gå till sida 1, 2, 3  Nästa
 Nytt Huawei-modem E1550 [LÖST] 
Författare Meddelande

Blev medlem: 22 maj 2009, 20:53
Inlägg: 28
OS: Ubuntu
Utgåva: 17.04 Zesty Zapus
Svara med citat
 Nytt Huawei-modem E1550 [LÖST]  Tråden är löst
Var på ICA idag för att köpa mjölk, när jag såg att Comviq sålde startpaket MED modem för 299 kr (!!) Nåt nytt koncept... Tycke det var en spottstyver så jag köpte för att prova. Det funkar inte med Ubunu (8.10 eller 9.04).

Jag har sökt på nätet efter modellen, men inte hittat något relevent. Jag antar att det är en mycket ny modell. Har tidigare haft E220 som fungerade utan med Ubuntu.

Nån som har nån lösning på detta problem? Tacksam för svar!


Senast redigerad av ambassaden 13 jun 2009, 10:05, redigerad totalt 2 gånger.



22 maj 2009, 21:02
Profil
Användarvisningsbild

Blev medlem: 05 nov 2006, 21:59
Inlägg: 7306
Ort: Vickleby
OS: Ubuntu
Svara med citat
Inlägg Re: Nytt Huawei-modem E1550
Kanske går det att få igång med lite handpåläggning? Slet med 8.04 eller var det 7.10 och något äldre Huawei för nåt år sedan och det gick att få igång då men det krävde rätt idogt googlande och en del teminalpill. Kanske funkar de gamla beskrivningarna?

_________________
Ubuntu från början: http://ubuntufranborjan.wordpress.com/
Vill påminna om den här lilla filmen http://video.google.com/videoplay?docid%20...%20522818645#


23 maj 2009, 22:09
Profil WWW

Blev medlem: 25 sep 2007, 16:13
Inlägg: 110
Ort: Göteborg
OS: Linux Mint
Utgåva: Vet inte/ingen utgåva passar
Svara med citat
Inlägg Re: Nytt Huawei-modem E1550
Prova NetworkManager Applet 0.7.0.100.

Xubuntu är bra för det är 4 klick så är det klart. (Huawei E220)
Varför göra saker svåra?


24 maj 2009, 06:11
Profil

Blev medlem: 22 maj 2009, 20:53
Inlägg: 28
OS: Ubuntu
Utgåva: 17.04 Zesty Zapus
Svara med citat
Inlägg Re: Nytt Huawei-modem E1550
Saunafreak skrev:
Prova NetworkManager Applet 0.7.0.100.

Xubuntu är bra för det är 4 klick så är det klart. (Huawei E220)
Varför göra saker svåra?


Har redan provat NM applet med E220 och det funkade utmärkt, men det här funkar inte alls.


24 maj 2009, 07:01
Profil

Blev medlem: 22 maj 2009, 20:53
Inlägg: 28
OS: Ubuntu
Utgåva: 17.04 Zesty Zapus
Svara med citat
Inlägg Re: Nytt Huawei-modem E1550
Urban Anjar skrev:
Kanske går det att få igång med lite handpåläggning? Slet med 8.04 eller var det 7.10 och något äldre Huawei för nåt år sedan och det gick att få igång då men det krävde rätt idogt googlande och en del teminalpill. Kanske funkar de gamla beskrivningarna?


Jag har googlat mycket, men kan inte hitta nåt passande... Jag hittar hur mycket info som helst om E220, men det verkar inte funka att följa de rutinerna...

Nån som har koll på om det finns en liknande modemty från Huawei som är liknande?


24 maj 2009, 07:03
Profil
Användarvisningsbild

Blev medlem: 05 apr 2009, 14:11
Inlägg: 291
Ort: Södra Bohuslän
OS: Ubuntu
Svara med citat
Inlägg Re: Nytt Huawei-modem E1550
Web-sidan http://www.draisberghof.de/usb_modeswitch/ innehåller bakgrundsinformation och mjukvara för att få igång USB-modem för mobilt bredband. Det man behöver göra är att ta hem senaste versionen av paketet usb_modeswitch, packa upp det, köra "make install" och avslutningsvis redigera filen "/etc/usb_modeswitch.conf" för att göra rätt hårdvaruinställning (filen är självinstruerande).

Tyvärr finns inte Huawei E1550 med i listan under rubriken "Known working hardware" http://www.draisberghof.de/usb_modeswitch/#hardware , men det finns samtidigt en uppmaning att pröva sig fram och redigera filen usb_modeswitch.conf: "If you have a more recent Huawei device not listed here, just try and adapt your vendor/product ID"

Se även guiden "3G (HSPA) USB-modem för mobilt bredband" på detta forum: viewtopic.php?f=19&t=39712


24 maj 2009, 09:34
Profil

Blev medlem: 22 maj 2009, 20:53
Inlägg: 28
OS: Ubuntu
Utgåva: 17.04 Zesty Zapus
Svara med citat
Inlägg Re: Nytt Huawei-modem E1550
mghg skrev:
Web-sidan http://www.draisberghof.de/usb_modeswitch/ innehåller bakgrundsinformation och mjukvara för att få igång USB-modem för mobilt bredband. Det man behöver göra är att ta hem senaste versionen av paketet usb_modeswitch, packa upp det, köra "make install" och avslutningsvis redigera filen "/etc/usb_modeswitch.conf" för att göra rätt hårdvaruinställning (filen är självinstruerande).

Tyvärr finns inte Huawei E1550 med i listan under rubriken "Known working hardware" http://www.draisberghof.de/usb_modeswitch/#hardware , men det finns samtidigt en uppmaning att pröva sig fram och redigera filen usb_modeswitch.conf: "If you have a more recent Huawei device not listed here, just try and adapt your vendor/product ID"

Se även guiden "3G (HSPA) USB-modem för mobilt bredband" på detta forum: viewtopic.php?f=19&t=39712


Mmm... Jag har kommit till strax efter "How to automate and use"...

SUBSYSTEM=="usb", SYSFS{idProduct}=="<YourTargetProdID>", SYSFS{idVendor}=="<YourTargetVendID>",
RUN+="/sbin/modprobe usbserial vendor=<YourTargetProdID> product=<YourTargetVendID> maxSize=4096"

Ska man ändra idVendor?


25 maj 2009, 16:36
Profil

Blev medlem: 26 maj 2009, 22:17
Inlägg: 1
OS: Ubuntu
Utgåva: 15.10 Wily Werewolf
Svara med citat
Inlägg Re: Nytt Huawei-modem E1550
Jag har också köpt en "comviq surfsticka" och är lite nyfiken på hur det går.

Får du igång den?


26 maj 2009, 22:21
Profil
Användarvisningsbild

Blev medlem: 11 dec 2006, 02:31
Inlägg: 465
Ort: Mariestad
OS: Arch Linux
Svara med citat
Inlägg Re: Nytt Huawei-modem E1550
Utanför ämnet: Okej längre än såhär kunde jag tydligen inte hålla mig borta från forumet. :P

Jag införskaffade mig samma modem på ica idag och såhär långt har jag kommit:

skriv lsusb och du borde få något liknande:

Kod:
[jonas@skrik ~]$ lsusb
Bus 005 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 004 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 003 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 001 Device 008: ID 12d1:1446 Huawei Technologies Co., Ltd.
Bus 001 Device 003: ID 0951:1606 Kingston Technology
Bus 001 Device 004: ID eb1a:2761 eMPIA Technology, Inc. EeePC 701 integrated Webcam
Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
[jonas@skrik ~]$


skriv: sudo modprobe -r usb-storage

och sen: sudo modprobe usbserial vendor=0x12d1 product=0x1446


vänta 10 sekunder och skriv sen: ls /dev/ttyUSB*

Om du ser detta eller nåt liknande så betyder det att du har kommit en bra bit på vägen:

Kod:
[jonas@skrik ~]$ ls /dev/ttyUSB*
/dev/ttyUSB0  /dev/ttyUSB1  /dev/ttyUSB2


Har du inte paketet wvdial så dra ner det.

Sen kan du lägga till det här i /etc/wvdial.conf

Kod:
[Dialer Defaults]
Init2 = ATZ
Init3 = ATE0V1&D2&C1S0=0+IFC=2,2
Stupid Mode = 1
Modem TYPE = Analog Modem
ISDN = 0
Phone = *99#
Init5 = AT+CGDCONT=1,"IP","internet.tele2.se";
Modem = /dev/ttyUSB0
username = username
Dial Command = ATDT
password = password
Baud = 460800


Sen så är det bara att skriva wvdial så ska du vara ute på internet. men för mig funkar det inte, kanske funkar det bättre för dig? Någon annan som kommit längre?

När jag skriver: sudo wvdial så resulterar det i:

Kod:
[jonas@skrik ~]$ sudo wvdial
--> WvDial: Internet dialer version 1.60
--> Cannot get information for serial port.
--> Initializing modem.
--> Sending: ATZ
OK
--> Sending: ATZ
ATZ
OK
--> Sending: ATE0V1&D2&C1S0=0+IFC=2,2
ATE0V1&D2&C1S0=0+IFC=2,2
OK
--> Sending: AT+CGDCONT=1,"IP","internet.tele2.se";
OK
--> Modem initialized.
--> Sending: ATDT*99#
--> Waiting for carrier.
CONNECT
--> Carrier detected.  Starting PPP immediately.
--> Starting pppd at Wed May 27 00:55:38 2009
--> Pid of pppd: 627
--> Using interface ppp0
--> Disconnecting at Wed May 27 00:55:40 2009
--> The PPP daemon has died: A modem hung up the phone (exit code = 16)
--> man pppd explains pppd error codes in more detail.
--> Try again and look into /var/log/messages and the wvdial and pppd man pages for more information.
--> Auto Reconnect will be attempted in 5 seconds

_________________
http://p1i-tips.blogspot.com/
http://twitter.com/spacecube
http://www.openstreetmap.org/user/spacecube_40


27 maj 2009, 00:02
Profil WWW
Användarvisningsbild

Blev medlem: 11 dec 2006, 02:31
Inlägg: 465
Ort: Mariestad
OS: Arch Linux
Svara med citat
Inlägg Re: Nytt Huawei-modem E1550
hehe, jag hade ju fel apn. ::) rätt apn är data.comviq.se

Såhär ska /etc/wvdial.conf se ut:

Kod:
[Dialer Defaults]
Init2 = ATZ
Init3 = ATE0V1&D2&C1S0=0+IFC=2,2
Stupid Mode = 1
Modem TYPE = Analog Modem
ISDN = 0
Phone = *99#
Init5 = AT+CGDCONT=1,"IP","data.comviq.se";
Modem = /dev/ttyUSB0
username = username
Dial Command = ATDT
password = password
Baud = 460800


sen funkar det som smort :)

_________________
http://p1i-tips.blogspot.com/
http://twitter.com/spacecube
http://www.openstreetmap.org/user/spacecube_40


27 maj 2009, 03:02
Profil WWW
Användarvisningsbild

Blev medlem: 11 dec 2006, 02:31
Inlägg: 465
Ort: Mariestad
OS: Arch Linux
Svara med citat
Inlägg Re: Nytt Huawei-modem E1550
Om allt ovan funkar som det ska kan du lägga till en regel för hal. Skriv: sudo gedit /usr/share/hal/fdi/preprobe/20thirdparty/10-huawei-e1550.fdi


Sen lägger du till detta i filen och sparar, så ska du slippa göra ovanstående vajre gång datorn startas:

Kod:
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<deviceinfo version="0.2">
  <device>
    <match key="usb.vendor_id" int="0x12d1">
      <match key="usb.product_id" int="0x1446">
        <merge key="info.ignore" type="bool">true</merge>
      </match>
    </match>
  </device>
</deviceinfo>

_________________
http://p1i-tips.blogspot.com/
http://twitter.com/spacecube
http://www.openstreetmap.org/user/spacecube_40


27 maj 2009, 04:44
Profil WWW

Blev medlem: 22 maj 2009, 20:53
Inlägg: 28
OS: Ubuntu
Utgåva: 17.04 Zesty Zapus
Svara med citat
Inlägg Re: Nytt Huawei-modem E1550
whac skrev:
Utanför ämnet: Okej längre än såhär kunde jag tydligen inte hålla mig borta från forumet. :P

Jag införskaffade mig samma modem på ica idag och såhär långt har jag kommit:

skriv lsusb och du borde få något liknande:

Kod:
[jonas@skrik ~]$ lsusb
Bus 005 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 004 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 003 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 001 Device 008: ID 12d1:1446 Huawei Technologies Co., Ltd.
Bus 001 Device 003: ID 0951:1606 Kingston Technology
Bus 001 Device 004: ID eb1a:2761 eMPIA Technology, Inc. EeePC 701 integrated Webcam
Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
[jonas@skrik ~]$


skriv: sudo modprobe -r usb-storage

och sen: sudo modprobe usbserial vendor=0x12d1 product=0x1446


vänta 10 sekunder och skriv sen: ls /dev/ttyUSB*

Om du ser detta eller nåt liknande så betyder det att du har kommit en bra bit på vägen:

Kod:
[jonas@skrik ~]$ ls /dev/ttyUSB*
/dev/ttyUSB0  /dev/ttyUSB1  /dev/ttyUSB2



Intressant... Jag tyckte jag hade gjort på liknande sätt som du(som jag gjorde med E220 i början), men inte fått igång det. Nu ska jag hem och prova igen! Dessutom har jag ny distro, Linux Mint 7. Kan ha varit mycket junk som låg kvar sen tidigare.


27 maj 2009, 07:32
Profil
Användarvisningsbild

Blev medlem: 27 maj 2009, 08:39
Inlägg: 13
OS: Ubuntu
Utgåva: 15.10 Wily Werewolf
Svara med citat
Inlägg Re: Nytt Huawei-modem E1550
Ah prima tipset, funkar perfekt. Köpte mig ett startkit bara för att bli av med den fula odrägliga Tele2-dongeln man hade innan, ni vet den med sladd som absolut _INTE_ är särskilt mobil ;) E1550 kändes lagom passande till en netbook.

//C


28 maj 2009, 15:13
Profil
Användarvisningsbild

Blev medlem: 11 dec 2006, 02:31
Inlägg: 465
Ort: Mariestad
OS: Arch Linux
Svara med citat
Inlägg Re: Nytt Huawei-modem E1550
Här sammanfattas tråden av PataS: http://patas-ubuntu.blogspot.com/2009/05/huawei-3g-modem-e-1550.html :)

_________________
http://p1i-tips.blogspot.com/
http://twitter.com/spacecube
http://www.openstreetmap.org/user/spacecube_40


28 maj 2009, 16:42
Profil WWW
Användarvisningsbild

Blev medlem: 11 dec 2006, 02:31
Inlägg: 465
Ort: Mariestad
OS: Arch Linux
Svara med citat
Inlägg Re: Nytt Huawei-modem E1550
Hmm, funderar på att införskaffa ett minneskort till stickan och se om jag kan installera ubuntu på det och sedan boota från stickan och se fall jag kan få igång modemet i stickan. Det vore ju den ultimata mobila lösningen! Vad tror ni? :D

PS. Fick du igång modemet ambassaden?

_________________
http://p1i-tips.blogspot.com/
http://twitter.com/spacecube
http://www.openstreetmap.org/user/spacecube_40


29 maj 2009, 04:58
Profil WWW
Användarvisningsbild

Blev medlem: 18 jan 2009, 00:54
Inlägg: 388
Ort: Götene
OS: Manjaro
Utgåva: 16.10 Yakkety Yak
Svara med citat
Inlägg Re: Nytt Huawei-modem E1550
Det vore nått :) Jag har märkt att stickan fungerar utan bekymmer om du startar datorn med den i. Men om du har start datorn och kör med en annan Dongel som jag gör ( Telia Huawei e 220 ) Så hittar inte datorn den om du byter.
Men gör du tvärt i mot. Startar på E 1550 så hittas den av datorn och bara att köra. sen kan jag byta till E220 utan att starta om och den hittas av datorn.
Inga större bekymmer. Men en liten information bara.
Jag vet att detta inlägget blev rörigt :-\ Hoppas att ni fattar.

/ Pata

_________________
Bild


29 maj 2009, 07:18
Profil

Blev medlem: 22 maj 2009, 20:53
Inlägg: 28
OS: Ubuntu
Utgåva: 17.04 Zesty Zapus
Svara med citat
Inlägg Re: Nytt Huawei-modem E1550
whac skrev:
Hmm, funderar på att införskaffa ett minneskort till stickan och se om jag kan installera ubuntu på det och sedan boota från stickan och se fall jag kan få igång modemet i stickan. Det vore ju den ultimata mobila lösningen! Vad tror ni? :D

PS. Fick du igång modemet ambassaden?


Ja, men inte riktigt som du skrev...

För det första var inte usbserial inkluderat i den kernelverssion jag hade så jag fick uppdatera den. Därefter räckte det att jag skrev:

Kod:
sudo modprobe -r usb-storage
sudo modprobe usbserial vendor=0x12d1 product=0x1446


31 maj 2009, 19:54
Profil

Blev medlem: 05 jun 2009, 16:33
Inlägg: 6
OS: Fedora
Svara med citat
Inlägg Hur laddar man kortet?
Funkar skapligt under Ubuntu 9.04. Måste ändå lirka lite med usbstorage och ejecta "CD":n för att USB-serieportarna ska dyka upp och NetworkManager ska fatta att stickan är ansluten. Får det inte att funka alls under Fedora 10. Fedora kör en minor-version lägre av kerneln bl.a. Den hittar en virtuel CD och minneskortet, och om jag laddar av usbstorage och modprobar usbserial med vendor- och device-id så laddas 2 av 3 ttyUSB men de funkar inte. Himla störigt.

Min fråga är;
Hur fasen laddar man kortet utan Windows-applikationen?
Jag gissar på att det är nått SMS man ska skicka eller så.


05 jun 2009, 16:42
Profil
Användarvisningsbild

Blev medlem: 18 jan 2009, 00:54
Inlägg: 388
Ort: Götene
OS: Manjaro
Utgåva: 16.10 Yakkety Yak
Svara med citat
Inlägg Re: Nytt Huawei-modem E1550
Gå till http://www.comviq.se och välj ladda kort. Där kan du betala med kort eller över internet banken. Väldigt smidigt

_________________
Bild


09 jun 2009, 20:34
Profil
Användarvisningsbild

Blev medlem: 11 dec 2006, 02:31
Inlägg: 465
Ort: Mariestad
OS: Arch Linux
Svara med citat
Inlägg Re: Nytt Huawei-modem E1550 [LÖST]
hm, är det någon som vet hur man tar reda på modemets uuid?

_________________
http://p1i-tips.blogspot.com/
http://twitter.com/spacecube
http://www.openstreetmap.org/user/spacecube_40


17 jun 2009, 15:46
Profil WWW
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Svara på tråd   [ 55 inlägg ]  Gå till sida 1, 2, 3  Nästa

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 1 gäst


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till:  
cron
Main Engineer for phpBB3: Bertie at phpBB.com © 2000 - 2002, 2005 - 2007, the Group behind the Open Source code of phpBB.
Designed by STSoftware, modified by Katt, Konservburk & Peetra. Swedish translation by Peetra & phpBB Sweden © 2006-2011