Visa obesvarade inlägg | Visa aktiva trådar Aktuellt datum och tid: 25 maj 2020, 22:19



Svara på tråd  [ 55 inlägg ]  Gå till sida Föregående  1, 2, 3
 Nytt Huawei-modem E1550 [LÖST] 
Författare Meddelande

Blev medlem: 24 maj 2007, 01:53
Inlägg: 378
Ort: Kalmar/Luleå
OS: Ubuntu
Utgåva: 20.04 Focal Fossa LTS
Svara med citat
Inlägg Re: Nytt Huawei-modem E1550 [LÖST]
Vad händer om du pingar google när du inte är ansluten med det trådlösa bredbandet?

Kör också kommandot route -n både innan och under anslutning med wvdial. (Felet med ping ska tydligen bero på routingtabellen).

_________________
Hur jag än gör så slutar det alltid med E17 på netbooken....


04 aug 2009, 20:49
Profil WWW

Blev medlem: 30 jan 2008, 18:04
Inlägg: 88
Ort: Nynäshamn
OS: Ubuntu
Utgåva: 16.04 Xenial Xerus LTS
Svara med citat
Inlägg Re: Nytt Huawei-modem E1550 [LÖST]
Om jag kör ping www.google.com så blir utfallet:
PING www.l.google.com (74.125.79.103) 56(84) bytes of data.
64 bytes from ey-in-f103.google.com (74.125.79.103): icmp_seq=1 ttl=50 time=27.8 ms
64 bytes from ey-in-f103.google.com (74.125.79.103): icmp_seq=2 ttl=50 time=25.7 ms
...osv
54 packets transmitted, 54 received, 0% packet loss, time 53078ms
rtt min/avg/max/mdev = 25.014/26.772/28.391/1.276 ms

för kommandot route -n innan jag kör wvdial blir utfallet:
Kernel IP routing table
Destination Gateway Genmask Flags Metric Ref Use Iface
85.231.60.0 0.0.0.0 255.255.255.0 U 1 0 0 eth0
169.254.0.0 0.0.0.0 255.255.0.0 U 1000 0 0 eth0
0.0.0.0 85.231.60.1 0.0.0.0 UG 0 0 0 eth0

Samma kommando när jag kör wvdial blir:
Kernel IP routing table
Destination Gateway Genmask Flags Metric Ref Use Iface
10.64.64.64 0.0.0.0 255.255.255.255 UH 0 0 0 ppp0
85.231.60.0 0.0.0.0 255.255.255.0 U 1 0 0 eth0
169.254.0.0 0.0.0.0 255.255.0.0 U 1000 0 0 eth0
0.0.0.0 85.231.60.1 0.0.0.0 UG 0 0 0 eth0


04 aug 2009, 21:00
Profil

Blev medlem: 24 maj 2007, 01:53
Inlägg: 378
Ort: Kalmar/Luleå
OS: Ubuntu
Utgåva: 20.04 Focal Fossa LTS
Svara med citat
Inlägg Re: Nytt Huawei-modem E1550 [LÖST]
Hmm, jag kan ju tycka att den BORDE se ut såhär när wvdial körs för att routa traffik genom modemet:

Kod:
Destination Gateway Genmask Flags Metric Ref Use Iface
10.64.64.64 0.0.0.0 255.255.255.255 UH 0 0 0 ppp0
85.231.60.0 0.0.0.0 255.255.255.0 U 1 0 0 eth0
169.254.0.0 0.0.0.0 255.255.0.0 U 1000 0 0 eth0
0.0.0.0 10.64.64.64 0.0.0.0 UG 0 0 0 ppp0


Blir inte klok på detta riktigt.....

_________________
Hur jag än gör så slutar det alltid med E17 på netbooken....


07 aug 2009, 20:44
Profil WWW
Användarvisningsbild

Blev medlem: 27 okt 2007, 14:42
Inlägg: 1168
Ort: Hell
OS: Arch Linux
Utgåva: Vet inte/ingen utgåva passar
Svara med citat
Inlägg Re: Nytt Huawei-modem E1550 [LÖST]
Guiden funkar utmärkt men hur tusan laddar man skiten med värdebevis?
Är det uteslutet?

_________________
JAG ÄR INTE FADDER LÄNGRE


06 sep 2009, 13:56
Profil
Användarvisningsbild

Blev medlem: 13 jun 2006, 14:42
Inlägg: 676
Ort: Malmö
OS: Ubuntu
Utgåva: 20.04 Focal Fossa LTS
Svara med citat
Inlägg Re: Nytt Huawei-modem E1550 [LÖST]
Dagon^ skrev:
Guiden funkar utmärkt men hur tusan laddar man skiten med värdebevis?
Är det uteslutet?


jepp, ringa och tanka är enda alternativet.

Utanför ämnet: när jag ringde och tankade åt svärmor så frågade faktiskt killen på kundtjänst om jag hade provat köra deras programvara via wine.


06 sep 2009, 16:39
Profil
Användarvisningsbild

Blev medlem: 27 okt 2007, 14:42
Inlägg: 1168
Ort: Hell
OS: Arch Linux
Utgåva: Vet inte/ingen utgåva passar
Svara med citat
Inlägg Re: Nytt Huawei-modem E1550 [LÖST]
ThinLizzy skrev:
Dagon^ skrev:
Guiden funkar utmärkt men hur tusan laddar man skiten med värdebevis?
Är det uteslutet?


jepp, ringa och tanka är enda alternativet.

Utanför ämnet: när jag ringde och tankade åt svärmor så frågade faktiskt killen på kundtjänst om jag hade provat köra deras programvara via wine.


Finns deras programvara på nätet? Man har absolut ingen tillgång till att utforska modemet.

_________________
JAG ÄR INTE FADDER LÄNGRE


07 sep 2009, 00:13
Profil
Användarvisningsbild

Blev medlem: 11 dec 2006, 03:31
Inlägg: 465
Ort: Mariestad
OS: Arch Linux
Svara med citat
Inlägg Re: Nytt Huawei-modem E1550 [LÖST]
Det borde gå att lista ut vilka AT-kommandon modemet kräver för att ringa upp påladdningen och sedan kan man fixa ett script som sköter det hela.

Någon som har lust att experimentera lite? Någon med en windowsdator? Gå igenom loggfilerna i c:/program/comviq connect surf/logs/ så kan vi kanske luska ut något.

Jag vet iaf att comviqs windowsprogram ringer *110*påladdningsnummer# när den laddar på och *111# för att kolla status.

Sen kan ni dra ner minicom och luska lite.

_________________
http://p1i-tips.blogspot.com/
http://twitter.com/spacecube
http://www.openstreetmap.org/user/spacecube_40


07 sep 2009, 04:20
Profil WWW
Användarvisningsbild

Blev medlem: 13 jun 2006, 14:42
Inlägg: 676
Ort: Malmö
OS: Ubuntu
Utgåva: 20.04 Focal Fossa LTS
Svara med citat
Inlägg Re: Nytt Huawei-modem E1550 [LÖST]
Dagon^ skrev:
Finns deras programvara på nätet? Man har absolut ingen tillgång till att utforska modemet.

inte vad jag vet. jag plockade det från från cd-enheten som poppar upp när man pluggar i modemet.


07 sep 2009, 07:27
Profil
Användarvisningsbild

Blev medlem: 27 okt 2007, 14:42
Inlägg: 1168
Ort: Hell
OS: Arch Linux
Utgåva: Vet inte/ingen utgåva passar
Svara med citat
Inlägg Re: Nytt Huawei-modem E1550 [LÖST]
ThinLizzy skrev:
Dagon^ skrev:
Finns deras programvara på nätet? Man har absolut ingen tillgång till att utforska modemet.

inte vad jag vet. jag plockade det från från cd-enheten som poppar upp när man pluggar i modemet.


Huh? ??? Det hände minsann inte här.

_________________
JAG ÄR INTE FADDER LÄNGRE


07 sep 2009, 12:40
Profil
Användarvisningsbild

Blev medlem: 16 dec 2005, 20:24
Inlägg: 463
Ort: Uppsala
OS: Ubuntu
Utgåva: 12.04 Precise Pangolin LTS
Svara med citat
Inlägg Re: Nytt Huawei-modem E1550 [LÖST]
ThinLizzy skrev:
Dagon^ skrev:
Guiden funkar utmärkt men hur tusan laddar man skiten med värdebevis?
Är det uteslutet?


jepp, ringa och tanka är enda alternativet.

Utanför ämnet: när jag ringde och tankade åt svärmor så frågade faktiskt killen på kundtjänst om jag hade provat köra deras programvara via wine.


Man kan ju surfa på comviqs hemsida även om man inte laddat kortet med surftid. Bara att ladda med internetbank eller kontokort därifrån...

EDIT: Ah värdebevis. Det är såna man köper i affären?

_________________
vanum est vobis ante lucem surgere


10 sep 2009, 23:48
Profil

Blev medlem: 06 aug 2007, 21:36
Inlägg: 4
Svara med citat
Inlägg Re: Nytt Huawei-modem E1550 [LÖST]
Okej, efter att ha läst tråden så fick jag det att fungera m wvdial
Med nm-applet fungerar det inte, får bara till svar Error 3; No Carrier hela tiden.
Hur som helst, min fundering är att jag vet jag har ett Huawei e1550 modem från Comviq Surf, och den borde ha en viss vendor o product id för att identifiera sig själv i
lsusb, men allt jag får då är att det är en Huawei e620 ist, med ett helt annat vendor o product id.
Har ingen aning om det gör något egentligen, men så kan det väl inte vara.
Ibland när jag kör lsusb så får jag att det är e1550, men oftast får jag att det är ett e620,
Bus 001 Device 003: ID 12d1:1001 Huawei Technologies Co., Ltd. E620 USB Modem
Linux jani-laptop 2.6.31-17-generic #54-Ubuntu SMP Thu Dec 10 16:20:31 UTC 2009 i686 GNU/Linux
Ubuntu 9.10

Såg även att det fanns en bugg rapporterat på detta, men det var tidigare kernel versions, och borde vara fixad nu vad det verkade som i buggrapporten.

Skummt.


30 dec 2009, 01:32
Profil
Användarvisningsbild

Blev medlem: 18 jan 2009, 01:54
Inlägg: 389
Ort: Götene
OS: Manjaro
Utgåva: 19.10 Eoan Ermine
Svara med citat
Inlägg Re: Nytt Huawei-modem E1550 [LÖST]
Har fått detta att fungera nu med wvdial men inte med network applet ? I Ubuntu 9.04 fungerade det men i 9.10 verkar det att krångla mera. Frågan är om någon har fått det att fungera utan wvdial?

Hur kopplar man ner smidigast när man har uppkoppling med wvdial?

/Ha det gött / Pata


30 jan 2010, 13:13
Profil

Blev medlem: 06 aug 2007, 21:36
Inlägg: 4
Svara med citat
Inlägg Re: Nytt Huawei-modem E1550 [LÖST]
Oh.. Tänkte att jag skulle skriva en rad här.

Fick modemet att fungera klockrent med network applet.
Allt man behöver göra är att skriva in
Redigera anslutningen
I fliken Mobilt Bredband
Nummer; *99#
Användarnamn; Kan vara tomt men jag satte user
Password: Kan vara tomt men jag satte pass
Apn: data.comviq.se
Nätverk: 24005 (Det var denna inställning som gjorde att det fungerade. Istället för att programmet ska söka efter ett tillgängligt nätverk när den kopplar upp så tvingar man den på comviqs 3g nät. För 2g nätet är det andra siffror som jag inte har)
Pin kod: Som standard är den avvaktiverad och satt till 0000, så jag satte 0000 där.

Sen var det bara att koppla upp o tuta o köra.

Lycka till.


30 jan 2010, 15:10
Profil
Användarvisningsbild

Blev medlem: 18 jan 2009, 01:54
Inlägg: 389
Ort: Götene
OS: Manjaro
Utgåva: 19.10 Eoan Ermine
Svara med citat
Inlägg Re: Nytt Huawei-modem E1550 [LÖST]
Nu fungerar det med <network Applet.

men jag fick även ändra under fliken Inställningar IPv4
ändrade till
Endast Automatiska (PPP) adresser . Sen la jag till 130.244.127.161 vid Dns Servrar

Nu fungerar det hur bra som helst. ;D


30 jan 2010, 18:46
Profil

Blev medlem: 22 jun 2006, 11:30
Inlägg: 130
OS: Ubuntu
Svara med citat
Inlägg Re: Nytt Huawei-modem E1550 [LÖST]
Fungerar guiden även med telenor?
Och vad är adressen till deras APN?

Tacksam för svar!


02 jul 2010, 17:34
Profil ICQ
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Svara på tråd   [ 55 inlägg ]  Gå till sida Föregående  1, 2, 3

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 1 gäst


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till:  
Main Engineer for phpBB3: Bertie at phpBB.com © 2000 - 2002, 2005 - 2007, the Group behind the Open Source code of phpBB.
Designed by STSoftware, modified by Katt, Konservburk & Peetra. Swedish translation by Peetra & phpBB Sweden © 2006-2011