Visa obesvarade inlägg | Visa aktiva trådar Aktuellt datum och tid: 15 jul 2020, 00:36



Svara på tråd  [ 3 inlägg ] 
 Inget internet på HP xw4300 [LÖST] 
Författare Meddelande

Blev medlem: 28 jan 2008, 12:01
Inlägg: 487
Ort: Sundsvall
OS: Ubuntu
Svara med citat
 Inget internet på HP xw4300 [LÖST]  Tråden är löst
Jag har installerat karmic på en HP xw4300 Workstation med trådbunden anslutning men jag kan inte ansluta till internet. Det fungerar att pinga webbplatser, exempelvis google, men det går inte att ta sig ut på internet. Det går inte heller att surfa med live-CD:n.

Detta innebär även att jag inte kan installera paket från förråden. Två andra datorer i nätverket med karmic installerade fungerar utan problem.

"sudo lshw -C network" ger

Kod:
  *-network
       description: Ethernet interface
       product: NetXtreme BCM5752 Gigabit Ethernet PCI Express
       vendor: Broadcom Corporation
       physical id: 0
       bus info: pci@0000:3f:00.0
       logical name: eth0
       version: 01
       serial: 00:16:35:b0:35:73
       size: 100MB/s
       capacity: 1GB/s
       width: 64 bits
       clock: 33MHz
       capabilities: pm vpd msi pciexpress bus_master cap_list ethernet physical tp 10bt 10bt-fd 100bt 100bt-fd 1000bt 1000bt-fd autonegotiation
       configuration: autonegotiation=on broadcast=yes driver=tg3 driverversion=3.99 duplex=full firmware=5752-v3.10 ip=192.168.1.3 latency=0 link=yes multicast=yes port=twisted pair speed=100MB/s
       resources: irq:29 memory:e8400000-e840ffff


Någon som har något förslag?


Senast redigerad av StefanB 10 apr 2010, 12:29, redigerad totalt 2 gånger.



10 apr 2010, 11:52
Profil

Blev medlem: 28 jan 2008, 12:01
Inlägg: 487
Ort: Sundsvall
OS: Ubuntu
Svara med citat
Inlägg Re: Inget internet på HP xw4300
Jag hittade lösningen på http://art.ubuntuforums.org/showthread.php?p=2507762 genom att köra detta i terminalen:

Kod:
sudo ifconfig eth0 mtu 1500


mtu-värdet är annars 1320. Värdet 1500 försvinner när jag bootar om och ställs om till 1320, och den lösning som anges på sidan ovan hjälper inte. Så hur gör man för att alltid ha mtu 1500?


10 apr 2010, 12:17
Profil

Blev medlem: 28 jan 2008, 12:01
Inlägg: 487
Ort: Sundsvall
OS: Ubuntu
Svara med citat
Inlägg Re: Inget internet på HP xw4300
StefanB skrev:
Så hur gör man för att alltid ha mtu 1500?


Jag hittade lösningen på det också:

1. Högerklicka på nätverksikonen
2. Välj "Redigera anslutningar"
3. Markera anslutningen och klicka på "Redigera..."
4. I fliken trådbundet vid MTU; byt automatisk mot 1500


10 apr 2010, 12:29
Profil
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Svara på tråd   [ 3 inlägg ] 

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 2 gäster


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till:  
Main Engineer for phpBB3: Bertie at phpBB.com © 2000 - 2002, 2005 - 2007, the Group behind the Open Source code of phpBB.
Designed by STSoftware, modified by Katt, Konservburk & Peetra. Swedish translation by Peetra & phpBB Sweden © 2006-2011