Visa obesvarade inlägg | Visa aktiva trådar Aktuellt datum och tid: 19 nov 2018, 00:38

Kategoriregler


I detta forum diskuterar vi Ubunturelaterade hårdvarufrågor. För allmänna frågor om (fysisk) hårdvara se:
Hårdvara som Hårdvara



Svara på tråd  [ 7 inlägg ] 
 Everest FAIL! 
Författare Meddelande
Användarvisningsbild

Blev medlem: 23 jan 2010, 17:36
Inlägg: 39
OS: Ubuntu
Svara med citat
Inlägg Everest FAIL!
Om inte ens Everest kan klura ut vad jag har för moderkort/bios, hur tar man då reda på det? Sitter på en HP laptop och vill ha bort deras BIOS, den har en tendens att knöla till dualbooten, som Ni kanske visste.

Har kommit in i BIOS och sett att den heter F37 om jag inte minns fel, nere i högra hörnet, vid uppstart, i COMPAQ skärmen står det "Phoenix", har dom gjort moderkortet eller BIOSen? Kanske,kanske kanske, har jag sett nånstans att mitt moderkort skulle heta C303, men det säger ju mig inget...

_________________
HP Compaq Presario CQ60 300SO, AMD Sempron 2.1GHz, 2Gb RAM, Nvidia 8200G M, Wlan-adapter: Atheros5001(tillfälligt ur funktion, HJÄLP!), Wistron 303C moderkort.


30 maj 2011, 15:45
Profil

Blev medlem: 20 jan 2008, 14:30
Inlägg: 612
OS: Arch Linux
Utgåva: Vet inte/ingen utgåva passar
Svara med citat
Inlägg Re: Everest FAIL!
Öppna terminalen (ctrl+alt+t) och skriv "sudo dmidecode | more" vilket kommer visa allt du kan tänkas behöva veta.. för bara moderkortsnamnet skriver du "sudo dmidecode -s baseboard-product-name"

_________________
|- Grafikkort: ATI Radeon X1950 Pro - Moderkort: Asus P5W DH Deluxe - Skärm: LG L225W - Tangentbord: Logitech DiNovo Edge - Mus: Logithech MX Revolution -|


30 maj 2011, 18:06
Profil
Användarvisningsbild

Blev medlem: 23 jan 2010, 17:36
Inlägg: 39
OS: Ubuntu
Svara med citat
Inlägg Re: Everest FAIL!  Tråden är löst
Citat:
Öppna terminalen (ctrl+alt+t) och skriv "sudo dmidecode | more" vilket kommer visa allt du kan tänkas behöva veta..



Everest FAIL och UBUNTU Success! Klockrent! Wistron moderkort, modell 303C!
Nu ska jag bara hitta en "egen" BIOS till det!

Tack!

EDIT:
Hade Ni litat på denna platsen:
http://biosagentplus.com/?ref=568&crtag ... 3godX0mjIQ

Om det låter för bra för att vara sant....

_________________
HP Compaq Presario CQ60 300SO, AMD Sempron 2.1GHz, 2Gb RAM, Nvidia 8200G M, Wlan-adapter: Atheros5001(tillfälligt ur funktion, HJÄLP!), Wistron 303C moderkort.


31 maj 2011, 14:57
Profil

Blev medlem: 20 jan 2008, 14:30
Inlägg: 612
OS: Arch Linux
Utgåva: Vet inte/ingen utgåva passar
Svara med citat
Inlägg Re: Everest FAIL!
Nja.. jag hade nog gått till tillverkarens hemsida och installerat.. BIOS är annars något man väldigt sällan behöver uppdatera och ska undvikas så länge det bara går.

_________________
|- Grafikkort: ATI Radeon X1950 Pro - Moderkort: Asus P5W DH Deluxe - Skärm: LG L225W - Tangentbord: Logitech DiNovo Edge - Mus: Logithech MX Revolution -|


01 jun 2011, 01:31
Profil
Användarvisningsbild

Blev medlem: 23 jan 2010, 17:36
Inlägg: 39
OS: Ubuntu
Svara med citat
Inlägg Re: Everest FAIL!
Jag vet att man inte ska klydda med BIOSen i onödan. Dock är det så att HP stoppat in en massa saker i sin Laptop-BIOS som på nåt sätt gör att dualbooten inte funkar. Det var därför jag gick tillbaka till vista igen, men nu orkar jag inte längre. Wistron gör moderkort åt datortillverkare, de marknadsför inte sina produkter.... Alltså finns inget att hämta på deras sida.

_________________
HP Compaq Presario CQ60 300SO, AMD Sempron 2.1GHz, 2Gb RAM, Nvidia 8200G M, Wlan-adapter: Atheros5001(tillfälligt ur funktion, HJÄLP!), Wistron 303C moderkort.


01 jun 2011, 05:41
Profil

Blev medlem: 20 jan 2008, 14:30
Inlägg: 612
OS: Arch Linux
Utgåva: Vet inte/ingen utgåva passar
Svara med citat
Inlägg Re: Everest FAIL!
Hmm.. ja, då kanske du inte har något annat val. Du får annars gärna starta en ny tråd för problemet med dual-boot. Jag känner inte till problemet med ditt moderkort. Hur har du fått reda på det? Vad hände förra gången du försökte?

Kolla gärna in den här och "GAG" som han nämner: http://ubuntuforums.org/showpost.php?p= ... tcount=845

_________________
|- Grafikkort: ATI Radeon X1950 Pro - Moderkort: Asus P5W DH Deluxe - Skärm: LG L225W - Tangentbord: Logitech DiNovo Edge - Mus: Logithech MX Revolution -|


01 jun 2011, 06:27
Profil
Användarvisningsbild

Blev medlem: 23 jan 2010, 17:36
Inlägg: 39
OS: Ubuntu
Svara med citat
Inlägg Re: Everest FAIL!
Ny tråd
viewtopic.php?f=200&t=54049

_________________
HP Compaq Presario CQ60 300SO, AMD Sempron 2.1GHz, 2Gb RAM, Nvidia 8200G M, Wlan-adapter: Atheros5001(tillfälligt ur funktion, HJÄLP!), Wistron 303C moderkort.


01 jun 2011, 17:53
Profil
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Svara på tråd   [ 7 inlägg ] 

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Google [Bot] och 10 gäster


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till:  
cron
Main Engineer for phpBB3: Bertie at phpBB.com © 2000 - 2002, 2005 - 2007, the Group behind the Open Source code of phpBB.
Designed by STSoftware, modified by Katt, Konservburk & Peetra. Swedish translation by Peetra & phpBB Sweden © 2006-2011