Ubuntu Sverige
https://ubuntu-se.org/phpBB3/

dynamisk IP från leverantör ger Bind9 problem
https://ubuntu-se.org/phpBB3/viewtopic.php?f=17&t=59028
Sida 1 av 1

Författare:  torent [ 22 jun 2014, 22:27 ]
Inläggsrubrik:  dynamisk IP från leverantör ger Bind9 problem

Någon som har en idé om hur man rundar problemet med att kunna använda ett domännamn och egen dns server (bind9) på en ip adress som är dynamisk från telia, (dyndns är alltså inte lösningen här)
Försöker på alla sätt att få till det, det har fungerat en tid men sannolikt så har telia ändrat något i sin ände för det går verkligen inte att få till configureringen.

Det går med andra ord inte att nå domänen via namn utan enbart via nummer.

alla felsökningar internt , såsom dig, ping nslookup med flera fungerar klockrent när de utförs i terminalen på själva servern.

Vad göra?

Författare:  Osprey [ 23 jun 2014, 05:37 ]
Inläggsrubrik:  Re: dynamisk IP från leverantör ger Bind9 problem

När får du egentligen problem med att den byter IP-adress? Vad jag vet så har Telia en DHCP Lease time på 20 minuter och det är bara om din burk har varit avstängd längre än det som du borde få möjliga problem. Visserligen är inte 20 minuter någon lång tid för det, men en normal omstart av burken går ju mycket fortare än det, så det borde bara vara vid strömavbrott, längre service och sådant som du borde kunna få problem...

Eller har jag inte riktigt förstått problemet..?

Författare:  andol [ 23 jun 2014, 05:44 ]
Inläggsrubrik:  Re: dynamisk IP från leverantör ger Bind9 problem

Sitter du på ett (potentiellt) dynamiskt ip så är rätt lösning att inte köra auktoritativ DNS server. Möjligtvis då med undantag att du genom att trixa med VPN-koppel kan köra en hidden-master hemifrån.

Mitt spontana råd: Använd dig utav någon befintlig DNS-hosting tjänst och/eller hyr en billig VPS.

Eller ja, vilket problem vill du lösa genom att köra egen DNS-server?

Författare:  johanre [ 23 jun 2014, 09:27 ]
Inläggsrubrik:  Re: dynamisk IP från leverantör ger Bind9 problem

Telia har nyligen ändrat i sitt nät så att de inte tillåter inkommande port 53 till sina bredbandskunder: https://www.iis.se/blogg/telias-bredband-begransar-dns/

Författare:  ZZplutoZZ [ 23 jun 2014, 09:57 ]
Inläggsrubrik:  Re: dynamisk IP från leverantör ger Bind9 problem

Här finns mer att läsa, Telias svar om sin blockering av kunders inkommande trafik på port 53 http://www.telia.se/privat/aktuellt/201 ... -53-st-ngs

Författare:  torent [ 23 jun 2014, 18:44 ]
Inläggsrubrik:  Re: dynamisk IP från leverantör ger Bind9 problem

Tack!
Stort tack för alla svar!
Såklart är det så att port 53 är stängd, det förklarar ju det hela,
Dessvärre blir jag ju bara mer övertygad över telias totala brist på ett acceptabelt kundbemötande!
någon som har telias faktureringsadress?
tror att jag ska fakturera 100 timmars felsökning till dem...

Sida 1 av 1 Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme [ Sommartid ]
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/