Ubuntu Sverige
https://ubuntu-se.org/phpBB3/

Kan ej ställa in statiskt IP-nummer i Ubuntu Server 14.04
https://ubuntu-se.org/phpBB3/viewtopic.php?f=17&t=59036
Sida 1 av 1

Författare:  Nemo [ 25 jun 2014, 11:11 ]
Inläggsrubrik:  Kan ej ställa in statiskt IP-nummer i Ubuntu Server 14.04

Hej!
Har gjort en helt ny installation av Ubuntu Server 14.04 32-bit, mest för att testa och lära mig. Jag lyckas dock inte ställa in statiskt IP-nummer på server. Det fungerade utan problem i Ubuntu Server 12.04, men tar tvärstopp i 14.04.

Så här ser min fil /etc/network/interfaces ut (Har inte tagit med loopback network interface då den inte berör detta problem.)
Kod:
auto eth0
iface eth0 inet static
adress 192.168.1.101
netmask 255.255.255.0
gateway 192.168.1.1
dns-nameservers 192.168.1.1

Routern har adress 192.168.1.1 och ovanstående konfiguration i Ubuntu Server 12.04 ger mig den statiska adressen 192.168.1.101.

Har googlat och läst olika förslag till lösningar, men inget som har fungerat för mig. Tacksam om någon har något tips att komma med, för just nu fungerar det enbart med dynamisk tilldelning av IP-nummer, vilket jag inte vill ha på servern.

Mvh Nemo

Författare:  custombyrat [ 25 jun 2014, 11:28 ]
Inläggsrubrik:  Re: Kan ej ställa in statiskt IP-nummer i Ubuntu Server 14.0  Tråden är löst

Prova med att ändra stavningen på adress till address.
I övrigt tycker jag att det ser det korrekt ut.

Författare:  johanre [ 25 jun 2014, 17:07 ]
Inläggsrubrik:  Re: Kan ej ställa in statiskt IP-nummer i Ubuntu Server 14.0

custombyrat skrev:
Prova med att ändra stavningen på adress till address.
I övrigt tycker jag att det ser det korrekt ut.


+1

Författare:  Nemo [ 25 jun 2014, 20:55 ]
Inläggsrubrik:  Re: Kan ej ställa in statiskt IP-nummer i Ubuntu Server 14.0

custombyrat skrev:
Prova med att ändra stavningen på adress till address.
I övrigt tycker jag att det ser det korrekt ut.

Stämmer bra det, gjorde susen att stava rätt i konfigurationen. Det roliga är att jag kollat igenom detta flera gånger och jämfört med exempel på nätet, men jag observerade aldrig att adress var felstavat i min konfigurationsfil.

Ett stort tack för att du uppmärksammade detta. Nu fungerar det precis som jag vill.

Mvh Nemo

Sida 1 av 1 Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/