Ubuntu Sverige
https://ubuntu-se.org/phpBB3/

Säkerhetsfråga
https://ubuntu-se.org/phpBB3/viewtopic.php?f=17&t=60053
Sida 1 av 1

Författare:  nisse2 [ 22 feb 2016, 22:57 ]
Inläggsrubrik:  Säkerhetsfråga

När jag senast uppdatera mitt operativsystem Ubuntu 14.04 så blev jag utslängd från kontot och fick logga in igen, det var någon lösenordsuppdatering som jag såg kördes, lite paranoid som man är när man är på nätet så är min fråga

Är detta i sin ordning att det kan bli så?? eller finns det risk för att man blir man blir hackat i sin hemdator (fiberuppkoppling) på något sätt fast man har detta operativsystem??

Författare:  Tjadden [ 27 feb 2016, 14:32 ]
Inläggsrubrik:  Re: Säkerhetsfråga

nisse2

'Enligt min erfarenhet och ställd fråga om att få in antivirus så är sannolikheten liten. Men i ditt fall att gälla eventuella hackers är knappast sannolik och allra minst om du använt USB eller DvD vid installation!

Författare:  Pink Panther [ 27 feb 2016, 17:03 ]
Inläggsrubrik:  Re: Säkerhetsfråga

"uppdatera mitt operativsystem Ubuntu 14.04"

"finns det risk för att man blir man blir hackat i sin hemdator (fiberuppkoppling) på något sätt fast man har detta operativsystem??"

Nej! Så illa är det inte.

Du körde en uppdatering av operativsystemet och troligen är det en säkerhetsuppdatering som är orsaken till utloggningen, ( "utslängd från kontot" ).

Ubuntu Linux är mina ögon ett tillförlitligt operativsystem. Om någon ska utföra en sådan manöver ska det finnas en alldeles speciell anledning, kunskap utöver en normal datorkunskap. Det är inte alldeles enkelt att utföra och mycket kan gå fel. Att en helt vanlig normal "Svensson" blir utsatt för ett intrång är extremt ovanligt. Det måste finnas ett själ, mål, vinst och anledning.

Sida 1 av 1 Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme [ Sommartid ]
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/