Ubuntu Sverige
https://ubuntu-se.org/phpBB3/

qemu/kvm
https://ubuntu-se.org/phpBB3/viewtopic.php?f=17&t=62110
Sida 1 av 1

Författare:  bubbla [ 27 nov 2021, 19:54 ]
Inläggsrubrik:  qemu/kvm

Kör home assistant i en virtual box-miljö. Önskar flytta till qemu/kvm, får dock inte detta att fungera. Till mitt smarta hem har jag z-wave. Hue. Ikea trådfri och lite annat, kanske 30 enheter totalt. Routern delar ut dhcp från 192.168.0.1 och uppåt. Med Home Assistant i VBox får den ip från routern (192.168.0.155, eller nåt liknande).
Med qemu/kvm hamnar spannet i stället i subnät 192.168.122.2 - 192.168.122.254, vilket verkar vara standard.
Så frågan blir: Hur får jag en virtuell miljö i qemu/kvm att hamna i samma subnät som routern?
Tack på förhand.

Författare:  Osprey [ 28 nov 2021, 13:14 ]
Inläggsrubrik:  Re: qemu/kvm

Det som styr hur DHCP fungerar är ju i grund och botten hur konfigurationen ser ut i det virtuella system du kör. Det virtuella systemet har ju ett "/etc" precis som ett vanligt Linux och där finns "/etc/dhcp/dhcpd" som du kan editera och ställa in subnät och så vidare. Det är sedan detta som används när den virtuella maskinen startar upp. Är filen däremot tom, så går den förmodligen på någon form av "default"...

Läs mer om hur du fixar till den här filen på:https://ubuntu.com/server/docs/network-dhcp

Författare:  Osprey [ 30 nov 2021, 11:08 ]
Inläggsrubrik:  Re: qemu/kvm

Vilken burk är förresten DHCP-server i ditt nätverk..?? För det är ju egentligen den som ska styra vilka adresser du använder...

Sida 1 av 1 Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme [ Sommartid ]
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/