Ubuntu Sverige
https://ubuntu-se.org/phpBB3/

Streama ny bra musik från massor av mp3-bloggar
https://ubuntu-se.org/phpBB3/viewtopic.php?f=19&t=48949
Sida 1 av 1

Författare:  ddaavviidd [ 13 jun 2010, 22:47 ]
Inläggsrubrik:  Streama ny bra musik från massor av mp3-bloggar

Vill du få hem en massa ny intressant musik varje dag? Du kanske kör ditt Linux på en netbook eller ett USB-minne och har lite ont om plats att spara all musik på din egen dator?

Inga problem. Allt du behöver är ett Yahoo-konto, och musikprogrammet Exaile. Exaile streamar podcasts, till skillnad från t ex Rhythmbox, så det tar knappt någon plats på hårddisken (eller i mitt fall usb-minnet). Och internet är fullt av bloggar som lägger upp nya mp3-låtar hela tiden. Strunta i att ladda hem dem en och en, lyssna på dem direkt i ditt musikprogram istället. Så här gör du:

1. Skaffa ett konto på Yahoo Pipes. Det är deras tjänst för att masha ihop rss-flöden och omforma dem som man vill till nya flöden. Det finns säkert andra, men Yahoo Pipes funkar utmärkt.

2. Gå till Eduardo S's finfina pipe "Mp3 aggregator v.4" på http://pipes.yahoo.com/pipes/pipe.info?_id=0n2mb6WT3BG_2KSJn0artA och klicka på "clone". Ja eller lär dig precis hur Pipes fungerar, det ids inte jag :) Jag nöjer mig med att pilla i redan existerande.

3. Nu har du en egen kopia av "röret", på din egen sida ("My pipes") Klicka på "edit source" och kolla var rss-flödena ligger. Där ligger redan ett gäng olika flöden till amerikanska mp3-bloggar. Fler kan lättast hittas på hypem.com. Lägg till och ta bort som du vill.

4. Kopiera rss-adressen till din pipe och lägg in som ny poddsändning i Exaile. Du kanske måste aktivera podcast-pluginen först.

5. Voila. Nu har du en ständigt uppdaterad playlist av ny intressant musik. Och du slipper Spotify-reklam förstås. Gött.

PS: Tips på andra bra mp3-bloggar: www.prejka.se och www.kbdrecords.com
PS2: Jag har för mig att Amarok också streamar podcasts, men jag är inte säker.

Sida 1 av 1 Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme [ Sommartid ]
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/