Visa obesvarade inlägg | Visa aktiva trådar Aktuellt datum och tid: 28 mar 2020, 10:43

Kategoriregler


Här ligger de utförliga instruktionerna vi kan tänkas behöva. Leta här om du tex behöver installera nåt program eller sätta upp någon funktion. Starta inte trådar utan att ha ett svar.Svara på tråd  [ 1 inlägg ] 
 Guide Installera Ubuntu från USB-minne. 
Författare Meddelande

Blev medlem: 03 sep 2015, 11:42
Inlägg: 5
OS: Ubuntu
Utgåva: Vet inte/ingen utgåva passar
Svara med citat
Inlägg Guide Installera Ubuntu från USB-minne.
Har du stångat pannan blodig och övervägt att hiva ut datorn genom fönstret för att inget sätt fungerat att installera Ubuntu på? Lugn, här kommer en How To när inget annat funkat.

Efter en uppgradering till ssd-disk och 8 Gb ramminne så funkade inte installationen alls men efter 4 dagars trixande så gick det klockrent så jag tänkte dela med mig av det enda sättet som fungerade.

2 Gb ramminne byttes det tillbaks till under installationen annars hängde sig datorn på halva vägen och började om, USB-minnet laddades med Ubuntu desktop 64-bitars (eftersom datorn klarar det) och programmet jag använde, det enda som fungerade heter Rufus och kan laddas ner här.https://rufus.akeo.ie/

Ladda ner din Ubuntudist till hårddisken på en fungerande dator, ladda ner Rufus, starta Rufus och följ det som står på skärmen (mer info finns på Rufus hemsida om det behövs) och voila, Rufus fixar bootbart USB-minne med Ubuntudisten på.

När installationen på USB-minnet är klart så flytta det till den dator du vill installera Ubuntu på, starta datorn och installationen börjar. Du måste ev. välja USB-minnet manuellt i BIOS som det medie datorn ska boota från.

När installationen är klar så är det bara att stänga av datorn, ta ur USB-minnet och sätta i större RAM-minne om man vill det, det är bara under installationen det annars kraschar.

Lycka till, och jag skulle bli förvånad om det inte fungerar med andra Linuxdistar också.


07 sep 2015, 00:07
Profil
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Svara på tråd   [ 1 inlägg ] 

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 3 gäster


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till:  
cron
Main Engineer for phpBB3: Bertie at phpBB.com © 2000 - 2002, 2005 - 2007, the Group behind the Open Source code of phpBB.
Designed by STSoftware, modified by Katt, Konservburk & Peetra. Swedish translation by Peetra & phpBB Sweden © 2006-2011