Ubuntu Sverige
https://ubuntu-se.org/phpBB3/

Testa Linux o Ubuntu mfl.
https://ubuntu-se.org/phpBB3/viewtopic.php?f=19&t=61433
Sida 1 av 1

Författare:  LennartL [ 06 apr 2019, 19:35 ]
Inläggsrubrik:  Testa Linux o Ubuntu mfl.

Här finns en länk där man kan testa ett OP innan installation:
https://distrotest.net/?module=systems&action=list

Författare:  civilpolisen [ 15 jan 2021, 10:42 ]
Inläggsrubrik:  Re: Testa Linux o Ubuntu mfl.

Alla har vi vårt kall! :-)

Imponerande att ta sig tid att samla alla världens obskyra operativsystem på det viset! Fint att få allt att fungera så man kan starta och klicka runt... fast det vet jag inte, om jag ska vara ärlig. Jag prövade någon och bara utgår från att resten också fungerar! :-)

Däremot kan jag personligen känna ett visst motstånd mot att övningsköra ett operativsystem under så pass kort tid.

Vad gäller Linux, som jag kör, finns det vissa saker på just operativsystemnivå som jag saknar från Windows. Detta med att kunna skapa mappar i Öppna-dialogrutan. Öppna-rutan är dessutom olika i olika program. Det finne en begränsad variant, som till exempel Atom använder och sen finns det en utökad och mer normal variant som till exempel Textredigeraren använder.

För mig är det stökigt att det finns alternativa Öppna-fönster, men det är inget man ser direkt i operativsystemet utan det märker man efter en tid när man arbetat med programmen som i sin tur pratar med operativsystemet.

Phew... så mycket text! Hur som helst! Därför är det svårt att pröva ett operativsystem på det viset som tjänsten erbjuder.

Men i andra sammanhang ser jag en poäng. Man vill installera ett program och se hur det fungerar i den miljön. På det viset är det fantastiskt! :-)

Sida 1 av 1 Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme [ Sommartid ]
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/