Visa obesvarade inlägg | Visa aktiva trådar Aktuellt datum och tid: 10 apr 2020, 14:59



Svara på tråd  [ 4 inlägg ] 
 "No bootable device" vid re-boot men Ctr+Alt+Del fungerar 
Författare Meddelande

Blev medlem: 22 nov 2009, 16:41
Inlägg: 387
Ort: Torslanda
OS: Ubuntu
Utgåva: 18.04 Bionic Beaver LTS
Svara med citat
Inlägg "No bootable device" vid re-boot men Ctr+Alt+Del fungerar
Hej

Jag har en Acer Swift med AMD Ryzen CPU som jag blåst undan W10 på. Efter detta har jag en "issue" med att när datorn startas om, automatiskt såväl som manuellt, hittas ingen "bootable device".

Det åtgärdas dock enkelt genom att man manuellt bootar om med "Ctrl+Alt+Del".

Ingen show stopper således men irriterande. Hur går jag tillväga för att rätta till detta?

Tack på förhand och god fortsättning!

Per

_________________
Oortodox generalist
2 x 18.04 Desktop, 1 x 17.10 Desktop, 2 x 16.04 Server


28 dec 2019, 15:35
Profil
Användarvisningsbild

Blev medlem: 06 apr 2008, 00:09
Inlägg: 5471
Ort: Göteborg/Mölndal/Falkenberg
OS: Ubuntu
Svara med citat
Inlägg Re: "No bootable device" vid re-boot men Ctr+Alt+Del fungera  Tråden är löst
Låter som något som inte är riktigt rätt inställt i BIOS...

_________________
Agera genom att ta och behålla initiativet, ta de risker detta kräver...
http://www.enargo.com/it/
OpenVMS Shark - i Linux finns inte SYS$CMKRNL...


28 dec 2019, 16:54
Profil WWW
Serveradmin
Användarvisningsbild

Blev medlem: 22 okt 2006, 09:13
Inlägg: 3795
Ort: Svedala
OS: Ubuntu
Utgåva: 18.04 Bionic Beaver LTS
Svara med citat
Inlägg Re: "No bootable device" vid re-boot men Ctr+Alt+Del fungera
Installerade du Ubuntu före eller efter att du tog bort Windows10?


29 dec 2019, 08:09
Profil WWW

Blev medlem: 22 nov 2009, 16:41
Inlägg: 387
Ort: Torslanda
OS: Ubuntu
Utgåva: 18.04 Bionic Beaver LTS
Svara med citat
Inlägg Re: "No bootable device" vid re-boot men Ctr+Alt+Del fungera
Hej

Osprey skrev:
Låter som något som inte är riktigt rätt inställt i BIOS...

Ja, det visade sig vara just detta. Jag hittade inställningarna men förstod inte hur jag skulle komma åt dem.

Men efter lite googlande förstod jag att för att komma åt alla BIOS-inställningar måste man ge "system-admin" ett lösenord i BIOS. Gjorde detta och kunde då sätta "Secure Boot" till "Disabled".

Efter att ha gjort ändringen var det bara att ta bort lösenordet igen.

Tack återigen :)

_________________
Oortodox generalist
2 x 18.04 Desktop, 1 x 17.10 Desktop, 2 x 16.04 Server


03 jan 2020, 10:23
Profil
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Svara på tråd   [ 4 inlägg ] 

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Google [Bot] och 4 gäster


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till:  
Main Engineer for phpBB3: Bertie at phpBB.com © 2000 - 2002, 2005 - 2007, the Group behind the Open Source code of phpBB.
Designed by STSoftware, modified by Katt, Konservburk & Peetra. Swedish translation by Peetra & phpBB Sweden © 2006-2011