Ubuntu Sverige
https://ubuntu-se.org/phpBB3/

"No bootable device" vid re-boot men Ctr+Alt+Del fungerar
https://ubuntu-se.org/phpBB3/viewtopic.php?f=200&t=61577
Sida 1 av 1

Författare:  viper [ 28 dec 2019, 15:35 ]
Inläggsrubrik:  "No bootable device" vid re-boot men Ctr+Alt+Del fungerar

Hej

Jag har en Acer Swift med AMD Ryzen CPU som jag blåst undan W10 på. Efter detta har jag en "issue" med att när datorn startas om, automatiskt såväl som manuellt, hittas ingen "bootable device".

Det åtgärdas dock enkelt genom att man manuellt bootar om med "Ctrl+Alt+Del".

Ingen show stopper således men irriterande. Hur går jag tillväga för att rätta till detta?

Tack på förhand och god fortsättning!

Per

Författare:  Osprey [ 28 dec 2019, 16:54 ]
Inläggsrubrik:  Re: "No bootable device" vid re-boot men Ctr+Alt+Del fungera  Tråden är löst

Låter som något som inte är riktigt rätt inställt i BIOS...

Författare:  johanre [ 29 dec 2019, 08:09 ]
Inläggsrubrik:  Re: "No bootable device" vid re-boot men Ctr+Alt+Del fungera

Installerade du Ubuntu före eller efter att du tog bort Windows10?

Författare:  viper [ 03 jan 2020, 10:23 ]
Inläggsrubrik:  Re: "No bootable device" vid re-boot men Ctr+Alt+Del fungera

Hej

Osprey skrev:
Låter som något som inte är riktigt rätt inställt i BIOS...

Ja, det visade sig vara just detta. Jag hittade inställningarna men förstod inte hur jag skulle komma åt dem.

Men efter lite googlande förstod jag att för att komma åt alla BIOS-inställningar måste man ge "system-admin" ett lösenord i BIOS. Gjorde detta och kunde då sätta "Secure Boot" till "Disabled".

Efter att ha gjort ändringen var det bara att ta bort lösenordet igen.

Tack återigen :)

Sida 1 av 1 Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme [ Sommartid ]
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/