Ubuntu Sverige
https://ubuntu-se.org/phpBB3/

Volymknapp (på tangentbordet) byter sida på internet.
https://ubuntu-se.org/phpBB3/viewtopic.php?f=200&t=61590
Sida 1 av 1

Författare:  krassegrand [ 29 jan 2020, 07:47 ]
Inläggsrubrik:  Volymknapp (på tangentbordet) byter sida på internet.

Jag har märkt de senaste veckorna att när jag ändrar volymen på tangentbordet så hoppar Firefox fram eller tillbaka mellan förra och nästa sida.
Hoppas att jag är tydlig nog.
En annan sak som upp kommit för längre sedan är att uppstarten (GRUB) som är inställd på att vänta 10 sek ibland (nästan) slutar att räkna ner, nedräkningen går mycket sakta, det tar kanske en minut att räkna ner de 10 sekunderna.

Inget av detta är något som är jättebesvärligt men lite iriterande.

Jörgen

Författare:  Osprey [ 29 jan 2020, 23:40 ]
Inläggsrubrik:  Re: Volymknapp (på tangentbordet) byter sida på internet.

krassegrand skrev:
Jag har märkt de senaste veckorna att när jag ändrar volymen på tangentbordet så hoppar Firefox fram eller tillbaka mellan förra och nästa sida.
Något har gjort att Firefox tolkar Höj volym/Sänk volym som Go forward/Go back. Vad som är orsaken kan vara krångligt att hitta, men installera en Addon/Plugin typ "Shortkeys (Custom Keyboard Shortcuts)" i Firefox och definiera om Go forward och Go back så att Firefox slutar med det....

krassegrand skrev:
En annan sak som upp kommit för längre sedan är att uppstarten (GRUB) som är inställd på att vänta 10 sek ibland (nästan) slutar att räkna ner, nedräkningen går mycket sakta, det tar kanske en minut att räkna ner de 10 sekunderna.
Det här är svårare att komma med några bra tips kring, eftersom det eventuellt beror på att något annat (som vi inte vet vad det är) tar upp resurser så att Grub blir fördröjd. Eftersom det handlar om grub-menyn så finns det alltså inte heller något operativsystem eller något annat igång bakom som man kan använda för att logga eller testa något. Det finns inte direkt något igång överhuvudtaget, så det mest sannolika är kanske att problemet ligger någonstans i hårdvaran...

Författare:  krassegrand [ 30 jan 2020, 09:51 ]
Inläggsrubrik:  Re: Volymknapp (på tangentbordet) byter sida på internet.

Tack!
Jag har lagt till Shortkeys (Custom Keyboard Shortcuts) men jag fattar inte hur jag ska välja knapparna (högtalare+ och högtalare-) och inte heller hur jag väljer funktionen öka minska volymen.

Jag väljer tillägg och Shortkuts....... och i boxen Keybord shortkut vill jag välja högtalare + och - men hur?


Bild

Jörgen

Författare:  Osprey [ 30 jan 2020, 13:20 ]
Inläggsrubrik:  Re: Volymknapp (på tangentbordet) byter sida på internet.

krassegrand skrev:
Jag har lagt till Shortkeys (Custom Keyboard Shortcuts) men jag fattar inte hur jag ska välja knapparna (högtalare+ och högtalare-) och inte heller hur jag väljer funktionen öka minska volymen.
Högtalare+ och högtalare- kan du inte ändra där inifrån Firefox, men däremot kan du ändra "Go forward" och "Go back" för Firefox, så att det inte är samma... :)

Författare:  krassegrand [ 30 jan 2020, 16:09 ]
Inläggsrubrik:  Re: Volymknapp (på tangentbordet) byter sida på internet.

Aha!
Smart
Det verkar funka nu!

TACK!
Jörgen

Författare:  krassegrand [ 14 apr 2020, 11:01 ]
Inläggsrubrik:  Re: Volymknapp (på tangentbordet) byter sida på internet.

Nja, det funkar inte så bra.
Jag beklagar att jag varit så slö med att återkomma om detta.
Jag sparar mina nya inställningar på sidan about:addons och då får jag ett meddelande som säger

"Your setting were saved! Reload your tabs to use your new shortcuts."

Hur reloadar jag mina tabs?

Jörgen

Författare:  Osprey [ 14 apr 2020, 11:37 ]
Inläggsrubrik:  Re: Volymknapp (på tangentbordet) byter sida på internet.

krassegrand skrev:
Hur reloadar jag mina tabs?
Högerklicka på en "tab" (flik) och välj "Reload Tab". För att ladda om alla så välj "Select All Tabs" och sedan "Reload Tabs"....

Författare:  krassegrand [ 14 apr 2020, 11:48 ]
Inläggsrubrik:  Re: Volymknapp (på tangentbordet) byter sida på internet.

Jag visste att det skulle vara något så enkelt.
Jag har redan innan klickat på "den runda pilen" (uppdatera sidan) men det är kanske inte samma sak?


Jörgen

Författare:  krassegrand [ 14 apr 2020, 11:52 ]
Inläggsrubrik:  Re: Volymknapp (på tangentbordet) byter sida på internet.

NAAÄÄÄ!
Det funkar inte!

Det är rätt lustigt för det dröjer så länge innan det händer något att man tror att "nu blev det bra" men så när man slappnar av så hoppar den tillbaka till en tidigare sida.

Jag lägger ner nu det är lättare att undvika volymknapparna på tangentbordet.

Tack för hjälpen ändå.
Jörgen

Sida 1 av 1 Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme [ Sommartid ]
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/