Ubuntu Sverige
https://ubuntu-se.org/phpBB3/

Xubuntu - Råkade ta bort den undre panelen/launchern
https://ubuntu-se.org/phpBB3/viewtopic.php?f=207&t=56747
Sida 1 av 1

Författare:  UbuntuAccount [ 03 aug 2012, 17:30 ]
Inläggsrubrik:  Xubuntu - Råkade ta bort den undre panelen/launchern

Hej.

Är nybörjare i Linux och bestämde mig att prova Xubuntu.

Jag smågrejade lite på Xfce och råkade ta bort den undre panelen (eller är det en Launcher?)

Hur får jag tillbaka den? Har letat och letat men kan inte hitta en enda lösning.

En annan fråga... Finns det något lättare sätt man kan ändra utseendet i Xfce? Teman och sånt.

Laddade ner lite teman från xfce-look, men det blir inte alls som det visas på preview-bilden. Finns det något program som kan installera snygga teman med en eller två klick?

Som sagt, är nybörjare :).

Tack på förhand.

Författare:  David Andersson [ 03 aug 2012, 23:34 ]
Inläggsrubrik:  Re: Xubuntu - Råkade ta bort den undre panelen/launchern

UbuntuAccount skrev:
Jag smågrejade lite på Xfce och råkade ta bort den undre panelen (eller är det en Launcher?)

Hur får jag tillbaka den? Har letat och letat men kan inte hitta en enda lösning.


Det enklaste är att du får lägga till den igen själv. I den panel som är kvar, högerklicka och välj Panel>Customize panel (Panel>Anpassa panel). I den dialog som dyker upp, välj Plus (Lägg till panel) (den kommer att kallas "Panel 2" el "Panel 3", välj Automatic length (Automatisk längd). Sätt Size (storlek) till 46 om den är för smal. Bocka för Automatic hide (Automatisk dölj) om det ska vara exakt som från början. Gå till flik Appearance och sätt Alpha (Ogenomskinlighet) till 15%.

Nu har du en nedre panel som från början, men den är tom.

Gå till flik Items och börja lägga till saker du vill ha i panelen. Lägg till verje item med Plus och flytta omkring items med Upp- och Ner-knapparna. Först och sist ska vara en item Separator med Style Transparant och Expand. Mellan dessa ska vara en item Show Desktop (Visa skrivbord), flera stycken olika Launcer (Programstartare), Directory Menu (Mappmeny) och Trash Applet (Papperskorg). Det är lite pill att lägga till alla laucher och att beskriva exakt vad de innehöll i original. Ett sätt är att skapa en ny användare och se hur det blir för den, anteckna alla launcher, och definiera upp dem för dej.

Ett annat sätt skulle kunna vara att kopiera inställningarna för defaultpanelerna från /etc/xdg/xfce4/panel/ till ~/.config/xfce4/panel, men det har jag inte testat. Om du vill prova det, ta bort alla filer i ~/.config/xfce4/panel/ och kopiera in nya filer från /etc/xdg/xfce4/panel/ . I så fall struntar du i allt som står i föregående stycken. Själva kopieringen kanske måste göras i felsäkert läge, men har som sagt inte provat.

(EDIT: Kolla först att den verkligen är borta och inte bara dold. Finns bara "Panel 1", eller finns både "Panel 1" och "Panel 2"?)

Sida 1 av 1 Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme [ Sommartid ]
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/