Visa obesvarade inlägg | Visa aktiva trådar Aktuellt datum och tid: 18 jan 2021, 04:50Svara på tråd  [ 2 inlägg ] 
 Bakgrund lyser igenom 
Författare Meddelande

Blev medlem: 07 jul 2013, 09:27
Inlägg: 2
OS: Xubuntu
Utgåva: Vet inte/ingen utgåva passar
Svara med citat
Inlägg Bakgrund lyser igenom
Hej!
Jag har installerat Xubuntu 13.04, Raring Ringtail. Tidigare har jag mest kört med Windows och MacOS. Hade för några år seden Ubuntu, men gick tillbaks till Windows av olika skäl. Så man kan väl säga att jag är en nybörjare gällande Linux.

Laptopen har gjort sitt och jag fick ärva en gammal PC av min farsa. Tänkte att det kunde vara värt att pröva Xubuntu. Det mesta har flutit smärtfritt och jag lyckades tom installera bankid utan problem. Jag har dock ett problem som jag inte lyckas lösa. När jag exempelvis plockar fram inställningshanteraren så syns inte alla symboler. De laddas efterhand. När man för musen över rubrikerna brukar de dyka upp. Terminalhanteraren är extra besvärlig då skrivbordsbakgrunden brukar lysa igenom vartefter man för in kommandon. Det brukar lösas om man flyttar lite på "rutan". Först trodde jag det berodde på ramminnet, men det stämde inte. Jag uppgraderade datorn till 2 GB och problemet kvarstår. Någon som vet hur man kan åtgärda problemet? Vore tacksam för svar. Annars får jag nog byta över till en annan variant. Har installerat Xubuntu på en HP Pavilion 790.


07 jul 2013, 22:19
Profil

Blev medlem: 07 jul 2013, 09:27
Inlägg: 2
OS: Xubuntu
Utgåva: Vet inte/ingen utgåva passar
Svara med citat
Inlägg Re: Bakgrund lyser igenom  Tråden är löst
Problemet löste sig genom att använda Xfce session istället för Xubuntu session. Alla användarkonton fungerade då normalt förutom mitt eget (!) . Lösningen på det problemet var att skapa ett nytt konto och ta bort det gamla. Problemet är löst för min del.


09 jul 2013, 10:47
Profil
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Svara på tråd   [ 2 inlägg ] 

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 1 gäst


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till:  
Main Engineer for phpBB3: Bertie at phpBB.com © 2000 - 2002, 2005 - 2007, the Group behind the Open Source code of phpBB.
Designed by STSoftware, modified by Katt, Konservburk & Peetra. Swedish translation by Peetra & phpBB Sweden © 2006-2011