Visa obesvarade inlägg | Visa aktiva trådar Aktuellt datum och tid: 15 jul 2020, 10:08



Svara på tråd  [ 5 inlägg ] 
 [LÖST] Snabel-a fungerar inte i 10.04 
Författare Meddelande
Användarvisningsbild

Blev medlem: 03 dec 2008, 10:18
Inlägg: 114
Ort: Örebro
OS: Ubuntu
Utgåva: 18.04 Bionic Beaver LTS
Svara med citat
 [LÖST] Snabel-a fungerar inte i 10.04  Tråden är löst
Har gjort en sökning på forumet och sett andra haft liknande problem, men ej funnit något som hjälper mig.

Jag har en laptop från Dell (Inspiron 1420) med ett amerikanskt-internationellt tangentbord. Tidigare har detta funkat bra med svensk layout, men efter en uppgradering från 9.10 till 10.04 fungerar inte längre Alt Gr som den ska. Istället för att göra specialtecken verkar det som om text-markören försvinner när jag håller nere alt gr. Jag har testat olika tangentbordslayouter, kollat i tangentbordsgenvägar och strulat runt i Compiz Config utan att hitta någon lösning på problemet. Det är ganska frustrerande att inte kunna skriva snabel-a... Någon som har ett förslag på lösning?


Senast redigerad av ulftomas 10 jun 2010, 04:03, redigerad totalt 1 gång.



09 jun 2010, 02:27
Profil WWW
Användarvisningsbild

Blev medlem: 04 jan 2007, 00:13
Inlägg: 1810
Ort: Eslöv
OS: Ubuntu
Svara med citat
Inlägg Re: Snabel-a fungerar inte i 10.04
Har du ställt in tangentbordsmodell?

Hos mig har jag "Allmän 105 - internationell PC", både på min stationära och min laptop.


09 jun 2010, 09:14
Profil
Användarvisningsbild

Blev medlem: 06 feb 2007, 20:51
Inlägg: 5211
OS: Debian
Utgåva: Vet inte/ingen utgåva passar
Svara med citat
Inlägg Re: Snabel-a fungerar inte i 10.04
Installera ytterligare en layout och växla till den när du vill skriva specialtecken, så slipper du alt-gr..

Det fungerar relativt bra. Jag gör det hela tiden. Använder amerikansk dvorak när jag programmerar och svenskt när jag skriver...


09 jun 2010, 10:17
Profil
Användarvisningsbild

Blev medlem: 03 dec 2008, 10:18
Inlägg: 114
Ort: Örebro
OS: Ubuntu
Utgåva: 18.04 Bionic Beaver LTS
Svara med citat
Inlägg Re: Snabel-a fungerar inte i 10.04
Jag startade om datorn och nu har problemet löst sig (orutinerat att inte testa det). Vet inte vad som hände, men så är det i alla fall.


09 jun 2010, 11:57
Profil WWW
Användarvisningsbild

Blev medlem: 06 aug 2007, 19:04
Inlägg: 4808
Ort: Göteborg
OS: Ubuntu
Utgåva: 20.04 Focal Fossa LTS
Svara med citat
Inlägg Re: Snabel-a fungerar inte i 10.04
gud vad skönt, jag fick lätt svettning för jag hittade ej några vettiga lösningar. Kan du sätta LÖST på topic.

_________________
Bryt dina bojor nu!
Blogg om fri programvara

Ni hittar mig även här


09 jun 2010, 12:21
Profil WWW
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Svara på tråd   [ 5 inlägg ] 

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 5 gäster


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till:  
Main Engineer for phpBB3: Bertie at phpBB.com © 2000 - 2002, 2005 - 2007, the Group behind the Open Source code of phpBB.
Designed by STSoftware, modified by Katt, Konservburk & Peetra. Swedish translation by Peetra & phpBB Sweden © 2006-2011