Ubuntu Sverige
https://ubuntu-se.org/phpBB3/

Programmenyerna i titelraden?
https://ubuntu-se.org/phpBB3/viewtopic.php?f=229&t=60444
Sida 1 av 1

Författare:  Svento [ 08 okt 2016, 12:41 ]
Inläggsrubrik:  Programmenyerna i titelraden?

Är det möjligt att visa programmenyerna i fönsterdekorationen i stället för att dom ska ta upp en helt egen rad? Typ att skriva ett Metacity-tema som visar menyerna vid sidan av knapparna Close, Minimize och Maximize i stället för titeln? Man skulle spara en del utrymme på så vis. Jag behöver inte ha titeln visad, så det skulle vara ett bättre sätt att använda det utrymmet.

Författare:  JoWa [ 08 okt 2016, 12:54 ]
Inläggsrubrik:  Re: Programmenyerna i titelraden?

Jag har inte en egen rad för menyer. Pekar jag på namnlisten blir den ett menyfält.

Författare:  Gunnar Hjalmarsson [ 08 okt 2016, 13:16 ]
Inläggsrubrik:  Re: Programmenyerna i titelraden?

Är inte säker på att det är vad du frågar efter, men du kan välja om menyerna skall visas "i menyfältet" eller "i fönstrets namnlist".
Bilaga:
systeminställningar-utseende-beteende.png
systeminställningar-utseende-beteende.png [ 53.59 KiB | Visad 1669 gånger ]

Författare:  Svento [ 08 okt 2016, 16:32 ]
Inläggsrubrik:  Re: Programmenyerna i titelraden?

Det där ska jag kolla upp när jag kommer hem. Men är inte det där nåt specifikt för Unity bara? Att man flyttar menyerna från panelen till titelraden i programfönstret.

Författare:  Gunnar Hjalmarsson [ 08 okt 2016, 17:20 ]
Inläggsrubrik:  Re: Programmenyerna i titelraden?

Svento skrev:
Men är inte det där nåt specifikt för Unity bara? Att man flyttar menyerna från panelen till titelraden i programfönstret.
Du måste förstås använda Unity, men det påverkar alla (åtminstone många) program. Testade nyss med Firefox och gedit (textredigeraren).

Författare:  Svento [ 08 okt 2016, 20:27 ]
Inläggsrubrik:  Re: Programmenyerna i titelraden?

Men gällande min fråga då: Skulle Metacity kunna vara kapabelt att visa menyerna i programfönstrets titelrad? Är det möjligt att modifiera ett tema så att det visar nämnda menyer i stället för titeln?

Författare:  Gunnar Hjalmarsson [ 08 okt 2016, 22:05 ]
Inläggsrubrik:  Re: Programmenyerna i titelraden?

Jag för min del blir svaret skyldig på den frågan.

Vad gäller Metacity så är väl det en fönsterhanterare för GTK2, och används alltså inte i senare versioner av Ubuntu där Metacity har ersatts av Compiz, om jag nu inte snurrar till det alldeles. Vad man själv kan göra med Compiz (utan att göra programändringar) vet jag inte.

Tror att Metacity fortfarande används i GNOME Flashback, och kan möjligen också vara användbar i Ubuntu MATE. (Ta alla dessa kommentarer med en nypa salt, då jag är ute på djupt vatten.)

Författare:  Svento [ 09 okt 2016, 23:42 ]
Inläggsrubrik:  Re: Programmenyerna i titelraden?

Jag tror det är ungefär korrekt. Mates fönsterdekorerare har nåt annat namn som jag förstått, men verkar vara identisk med Metacity - på samma sätt som Caja verkar vara identisk med Nautilus. Gamla Gnome 2-teman fungerar och man kan modifiera dom och exempelvis göra egna fönsterknappar. Vad jag försöker lista ut är om det går att lägga till nån rad i skriptet om att menyerna ska visas i titelraden.

Författare:  Svento [ 28 okt 2016, 02:03 ]
Inläggsrubrik:  Re: Programmenyerna i titelraden?

Nu råkade jag lära mig att det finns nåt som kallas GTK HeaderBar. Vad är det alltså?? Den funktionen verkar ju kunna göra precis det jag vill: visa både knappar och menyer i samma fält, så att man inte behöver få fönstrena dekorerade.

Sida 1 av 1 Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme [ Sommartid ]
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/