Visa obesvarade inlägg | Visa aktiva trådar Aktuellt datum och tid: 07 mar 2021, 19:13Svara på tråd  [ 1 inlägg ] 
 regeländringsförslag, särskilda regler 

Välj om du föredrar nuvarande regler eller det nya regelförslaget
Omröstningen slutade 21 maj 2009, 05:31
Nuvarande regler 15%  15%  [ 6 ]
Nya regelförslaget 85%  85%  [ 34 ]
Antal röster : 40

 regeländringsförslag, särskilda regler 
Författare Meddelande
ung forumnörd
Användarvisningsbild

Blev medlem: 01 okt 2006, 21:31
Inlägg: 12893
Ort: Bohuslän
OS: Ubuntu
Utgåva: 20.10 Groovy Gorilla
Svara med citat
Inlägg regeländringsförslag, särskilda regler
Nuvarande regler:

Citat:
Vi får alla ett trevligare och mer lättläst forum om alla försöker att:

* undvika att skapa en ny tråd för ett redan existerande ämne

Vi försöker hålla nere antalet trådar som behandlar samma ämne för att information ska bli så åtkomlig som möjlig, samt för att samma frågor inte ska behöva besvaras ett flertal gånger. Ett bra sätt att undvika detta är att först använda forumets sökfunktion.

* få rubriken att visa vad inlägget handlar om

Genom val av rubrik så hjälper du andra användare att berätta vad ditt inlägg handlar om. Då det postas många nya inlägg här varje dygn, så är det av stor vikt att hjälpa till att göra forumet så överskådligt som möjligt. Om ditt inlägg är en fråga, så skall din rubrik sluta med ett frågetecken.

* när du gör ett inlägg, så försök att hålla dig till ämnet i den tråden ( respekt mot den som startade tråden )

Ifall diskussionen övergår till ett helt annat ämne än vad rubriken säger, så starta hellre en ny tråd med ny rubrik. Det är mänskligt att ibland gå off-topic, men utvecklar sig diskussionen till något helt annat än originaldiskussionen så starta en helt ny tråd istället. Respektera detta! På så sätt effektiviserar vi debatten, och attraherar rätt personer till diskussionen. Att ge sig in i en ny diskussion utan att debattera huvudfrågan är inte tillåtet. Däremot kan vi vara toleranta ifall någon ibland går något off-topic, så länge det inte missbrukas. Inlägg som är off topic kan redigeras utan förvarning och motivering, men om möjligt så försöker vi meddela personen varför dennes inlägg är redigerat med en kort motivering.

* undvika dubbelpostning. Dvs samma, eller liknande inlägg på flera platser ( underlättar för alla övriga )

Att dubbelposta, det vill säga att posta samma, eller ett snarlikt inlägg, i flera olika tavlor, är inte tillåtet. Välj vilken kategori du tror passar bäst innan du postar inlägget, och håll sedan diskussionen i den tavlan du valde. Korsreferenstrådar är tillåtna.
Det är dock tillåtet att exempelvis diskutera något från flera olika perspektiv, i helt olika tavlor, ifall det skulle vara motiverat.

* undvika att välja en avatar och/eller signatur som kan verka stötande

Din avatar och din signatur ska inte vara stötande för andra personer. Avataren ska enbart vara ett kännetecken för att andra användare enklare ska komma ihåg dig. Bilder av sexuell natur samt andra motiv som kan väcka anstöt är inte tillåtet. Signaturen och avataren får ej innehålla något som bryter mot forumets regler eller svensk lag. Det är inte tillåtet att använda signaturen för att skriva ett budskap som vänder sig mot någon som inte är en offentlig person. Inte heller är det tillåtet att utge sig för att vara administratör eller moderator, ifall man inte är det.

* undvika att använda könsord eller andra ord som kan skapa misstämning hos läsarna ( När du skriver, se en god och respekterad vän framför dig, som du skriver till )

Forumet är först och främst till för support och liknande för Ubuntu och forumet används av olika åldersgrupper och personer med olika tolerans för svordomar. Könsord eller liknande samt att negativt rikta svordomar mot någon som inte är en offentlig person är därför inte tillåtet.

---

* Medlemmar måste respektera och följa svensk lagstiftning.

Inlägg som bryter mot svensk lag kommer omedelbart att raderas. Detta inkluderar även länkar till sidor som bryter mot svensk lag.
Moderator-avdelningen förbehåller sig också rätten att utan förvarning anmäla lagöverträdelser till respektive berörd myndighet.

* Publicering av andras personuppgifter och konton är förbjudet

Att publicera personnummer och påståenden som inte kan styrkas är förbjudet. Alla inlägg måste följa lagen om personuppgifter (PUL). Personnamn och andra uppgifter som tillhör en offentlig person och som kan styrkas med någon källhänvisning är tillåtet.
Det är inte tillåtet att publicera enskilda användares personuppgifter, kontouppgifter eller IP-nummer.
Det är heller inte tillåtet att publicera andra medlemmars mail eller privata meddelanden utan dennes tillåtelse.

* Personangrepp och trakasserier är inte tillåtet

Det är inte tillåtet att trakassera andra medlemmar eller att ta till personangrepp och smädelser. När samtal blir lite mer hetsiga så försök att hålla en vuxen ton och respektera de andra medlemmarna. Det är heller inte tillåtet med hets mot folkgrupp eller andra anspel på kön, ras eller religion.

* Multipla konton per fysisk person är inte tillåtet

Det är inte tillåtet att ha fler konton än ett per fysisk person. Önskas namnbyte eller att radera ett tidigare konto ska en administratör kontaktas.

Nytt förslag
Citat:
B. Särskilda regler

B1. Inlägg skall hålla sig till ämnet


Ett inläggs rubrik skall ange vad inlägget handlar om.
Gå ej utanför ämnet (off topic/OT). Om du vill diskutera något annat än det som avhandlas i tråden, starta då en ny tråd.
Skapa inte en ny tråd för ett redan existerande ämne. Forumet har en sökfunktion.
Korspostning är ej tillåten. (Det betyder att man inte får posta liknande trådar om samma problem i olika kategorier)


B2. Allmänt stötande innehåll är förbjudet

Välj inte medlemsnamn, avatar, eller signatur som kan uppfattas som stötande.
Använd inte könsord eller andra ord som kan skapa misstämning.
Inlägg får inte innehålla uppenbart och allmänt stötande innehåll.


B3. Personangrepp är ej tillåtna

Det är inte tillåtet att trakassera andra medlemmar eller att ta till personangrepp och smädelser. När samtal blir lite mer hetsiga så försök att hålla en vuxen ton.

Det är inte heller tillåtet att tillämpa hets mot folkgrupp eller anspela på kön, ras eller religion.


B4. Förtal och falsk ryktesspridning är förbjudet


Det är inte tillåtet att utpeka någon såsom brottslig eller klandervärd i sitt levnadssätt eller att sprida uppgifter som är ägnad att utsätta denne för andras missaktning. Om man är skyldig att uttala sig eller om det med hänsyn till omständigheterna är försvarligt att lämna uppgift i saken, och man kan visa att uppgiften är sann eller att man hade skälig grund att anta att den var sann, skall man dock ej dömas till ansvar.

Det är inte tillåtet att smäda någon genom kränkande tillmäle eller beskyllning eller genom annat skymfligt beteende mot vederbörande.

(Reglerna grundas på 5 kap. 1 och 3 §§ brottsbalken.)

Att avsiktligen förvränga eller uppdikta information i syfte att vilseleda är förbjudet.


B5. Publicering av andras personuppgifter och konton är förbjuden

Det är inte tillåtet att publicera andra användares personuppgifter, kontouppgifter, adressuppgifter, telefonnummer, IP-adresser eller liknande.

Alla inlägg måste följa lagen om personuppgifter (PUL).

Personnamn och offentliga uppgifter om offentlig person, som kan styrkas med någon källhänvisning får publiceras. Dock inte privata adresser och telefonnummer, uppgifter om personernas privatliv, eller annnat, som kan uppfattas som kränkande eller som inkräktar på den personliga integriteten. Diskussioner runt personer ska föras sakligt och med respekt.

Privata Meddelanden som ställs till befattningshavare i deras egenskap av befattningshavare (ex. moderatorer/administratörer eller medlemmar av förtroenderådet) får inte, utan PM-skrivarens medgivande, spridas utanför den krets som berörs av handläggningen av ärendet.


B6. Det är förbjudet att medvetet ge felaktiga svar, eller att lura någon till att köra ett "farligt" kommando

Självklart får man inte lura någon till att förstöra sin dator eller liknande. Skulle detta inträffa blir man omedelbart bannlyst på livstid.


B7. Reklam och annonsering är förbjuden


Den som postar kommersiell reklam (spam) i forumet blir avstängd utan varning. Det är inte tillåtet att använda LoCot för annonsering utan tillåtelse.

Undantag:
Det är tillåtet att ha en länk till sin egen webbplats eller blogg i sin signatur, även om den är kommersiell.
Det är tillåtet att nämna företag och bloggar i diskussioner så länge huvudsyftet inte är att marknadsföra dessa och det är relevant för diskussionen.


B8. Multipla konton per fysisk person är inte tillåtet

Det är inte tillåtet att ha fler konton än ett, per fysisk person. Önskas namnbyte eller inaktivering av ett konto skall en administratör kontaktas.


B9. Diskussioner välkomnas


Diskussioner inom ramen för forumreglerna välkomnas. Diskussioner kan t.ex. inte förklaras vara avslutade eller ske vid olämplig tidpunkt. Vill medlemmar diskutera ett ämne skall tillfälle till detta ges.


B10. Svensk lag gäller i forumet

Inlägg som bryter mot svensk lag kommer omedelbart att raderas. Detta inkluderar även inlägg med länkar till sidor som bryter mot svensk lag.

Råder det osäkerhet eller dispyt om lagtolkningen, förbehåller vi oss rätten att radera innehåll som vi tror kan strida mot lag eller förordning.

Anmälan av lagöverträdelser kan komma att göras.


ändringsförslagen har diskuterats i denna tråden viewtopic.php?f=60&t=33505

_________________
På internet vet ingen att du är en hund. ..... ~~~ ..... I'm a bitch! 8)


07 maj 2009, 05:31
Profil
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Svara på tråd   [ 1 inlägg ] 

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 1 gäst


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till:  
Main Engineer for phpBB3: Bertie at phpBB.com © 2000 - 2002, 2005 - 2007, the Group behind the Open Source code of phpBB.
Designed by STSoftware, modified by Katt, Konservburk & Peetra. Swedish translation by Peetra & phpBB Sweden © 2006-2011