Visa obesvarade inlägg | Visa aktiva trådar Aktuellt datum och tid: 23 aug 2019, 15:10Svara på tråd  [ 1 inlägg ] 
 Pressrelease utskickad 
Författare Meddelande
Användarvisningsbild

Blev medlem: 06 aug 2007, 19:04
Inlägg: 4808
Ort: Göteborg
OS: Ubuntu
Utgåva: 19.04 Disco Dingo
Svara med citat
Inlägg Pressrelease utskickad
Jag vill tacka min företrädare, Urban Ajnar för att ha tillhandahållit den digra kontaktlistan till pressen ( 98 adresser!!) det verkar som alla från ICA-kuriren till Svenska dagbladet + andra media fått nedan pressrelease. Ett stort Tack till Lao Tzu som mecklade ihop själva releasetexten.
Jari / TC
Citat:
Ubuntu 10.04 release

Den 29 april släpps den nya versionen av operativsystemet Ubuntu, version 10.04 med kodnamn Lucid Lynx. I samband med detta anordnar Ubuntu Sverige träffar i olika delar av landet. Syftet med träffarna är att uppmärksamma vanliga människor att det finns säkrare alternativ än Windows om man känner sig otrygg på vid datorn. Med lokala träffar hoppas vi kunna svara på frågor och hjälpa nybörjare att komma igång med Ubuntu. Det är vi som ska utmana Microsoft!

Träffarna anordnas i bla , Göteborg, Växjö, Stockholm och andra ställen runt om i landet.

Varför?
- Ubuntu är Linux för vanliga människor. Genom att anordna lokala träffar hoppas vi kunna nå ut till de som använder datorn till att söka surfa på internet, betala räkningar, mejla, kolla bilder, se på tv på internet och sådant – kort sagt vardagssaker. Vi tror att de har mycket att vinna på att köra Ubuntu, dels på grund av att det finns mycket färre hot mot Ubuntu jämfört med Windows och dels tack vare att i princip alla program man behöver finns tillgängliga redan från början. Istället för att köpa till Microsoft Office klickar man bara på program-knappen och letar upp Open Office, säger Jari Saarelainen Team Contact för gemenskapen Ubuntu Sverige

För vem?
- Träffarna är öppna för alla intresserade. Man måste inte vara en Ubuntu-användare för att närvara, tvärtom vore det roligt om fler som aldrig har använt Ubuntu kommer och provar något nytt, säger Jari Saarelainen.
- Alla tycker inte om att leta information på Internet på egen hand, utan kan behöva en hjälpande hand med sina första Linux-steg. De lokala träffarna erbjuder därför möjligheten att träffa erfarna användare som kan hjälpa till på plats, säger Johan Gårdfeldt, Team Leader för Ubuntu Sverige

Vilka är vi?
Ubuntu Sverige är en så kallad lokal gemenskap, eller Local Community, som på uppdrag av Canonical (Ubuntus skapare) ska ge support åt Ubuntu-användare i hela Sverige.

Kort information om Ubuntu
Ubuntu är ett Linux-baserat operativsystem, gjort för att förenkla användandet av datorn. Det fungerar utmärkt på de flesta datorer och är man osäker kan man sätta i cd-skivan i datorn och prova Ubuntu utan att installera. Ubuntu innehåller tusentals gratisprogram, byggda på öppen källkod, som enkelt läggs till genom de sinnrika programförråden som automatiskt hämtar filerna över internet.

Mer information:
http://fosskalendern.se
http://ubuntu-se.org/wiki/Lucid_releasefester
http://ubuntu-se.org/drupal/ordlista

_________________
Bryt dina bojor nu!
Blogg om fri programvara

Ni hittar mig även här


21 apr 2010, 12:59
Profil WWW
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Svara på tråd   [ 1 inlägg ] 

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 1 gäst


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till:  
Main Engineer for phpBB3: Bertie at phpBB.com © 2000 - 2002, 2005 - 2007, the Group behind the Open Source code of phpBB.
Designed by STSoftware, modified by Katt, Konservburk & Peetra. Swedish translation by Peetra & phpBB Sweden © 2006-2011