Visa obesvarade inlägg | Visa aktiva trådar Aktuellt datum och tid: 18 dec 2018, 11:43



Svara på tråd  [ 21 inlägg ]  Gå till sida 1, 2  Nästa
 Lägga upp kalkylblad - går det? 
Författare Meddelande
Användarvisningsbild

Blev medlem: 15 jan 2008, 22:18
Inlägg: 779
Ort: Kalix
OS: Annat GNU/Linux
Utgåva: 18.04 Bionic Beaver LTS
Svara med citat
Inlägg Lägga upp kalkylblad - går det?
Har skapat ett kalkylblad med blandade tjänster Bl.a vad de gör samt referenser

detta skapades då det vart mycket googlande vid mitt projekt för långsam uppstart.

Tanken är att det vore bra att dela med sig, samtidigt spara för framtiden.

Men finns möjligheten, att lägga upp ett kalkylblad (.ods)
eller är det bättre att länka till den från ex Google drive?

Kanske konvertera till pdf ?


11 nov 2018, 17:19
Profil
Användarvisningsbild

Blev medlem: 25 jan 2007, 03:15
Inlägg: 16428
Ort: $HOME
OS: Ubuntu
Svara med citat
Inlägg Re: Lägga upp kalkylblad - går det?
Mitt tips är att antingen publicera det här i en egen tråd, i ett blogginlägg och/eller i ett förråd på GitHub eller GitLab. Och att göra det i en oformaterad text. Det finns många som inte använder ordbehandlare, så att bara erbjuda det som just en sådan fil utesluter många. Plain text eller oformaterad text som det heter på svenska är alltid att föredra, dock med någon typ av märkspråk som Markdown om du vill ha tjusig formatering på det.

_________________
Ubuntu Member ~ Journal | Socialt | Kreativt


11 nov 2018, 22:16
Profil WWW
Användarvisningsbild

Blev medlem: 15 jan 2008, 22:18
Inlägg: 779
Ort: Kalix
OS: Annat GNU/Linux
Utgåva: 18.04 Bionic Beaver LTS
Svara med citat
Inlägg Re: Lägga upp kalkylblad - går det?
Tack!
Hund skrev:
att bara erbjuda det som just en sådan fil utesluter många.

Ok det tänkte jag aldrig på

Att lägga upp det skrivet med Markdown, vilket var något nytt för mig",
går ju bra det med.

Har du Hund eller någon annan tips på en lämplig Markdown editor.

Såg att det finns några att välja på i förrådet


12 nov 2018, 18:50
Profil
Användarvisningsbild

Blev medlem: 25 jan 2007, 03:15
Inlägg: 16428
Ort: $HOME
OS: Ubuntu
Svara med citat
Inlägg Re: Lägga upp kalkylblad - går det?
Jag har ingen erfarenhet av grafiska alternativ, jag skriver all min Markdown med VIm. Men jag tyckte att detta verkade som ett lovande alternativ. :)

http://wereturtle.github.io/ghostwriter

_________________
Ubuntu Member ~ Journal | Socialt | Kreativt


13 nov 2018, 02:07
Profil WWW
Användarvisningsbild

Blev medlem: 15 jan 2008, 22:18
Inlägg: 779
Ort: Kalix
OS: Annat GNU/Linux
Utgåva: 18.04 Bionic Beaver LTS
Svara med citat
Inlägg Re: Lägga upp kalkylblad - går det?
Tackar ;)

Då blir det lite pyssla med på kvällarna en tid!


14 nov 2018, 19:46
Profil
Användarvisningsbild

Blev medlem: 25 jan 2007, 03:15
Inlägg: 16428
Ort: $HOME
OS: Ubuntu
Svara med citat
Inlägg Re: Lägga upp kalkylblad - går det?
skalman65 skrev:
Tackar ;)

Då blir det lite pyssla med på kvällarna en tid!


Lycka till! Hojta till om det är något funderar över, Markdown har jag ganska bra koll på.

_________________
Ubuntu Member ~ Journal | Socialt | Kreativt


14 nov 2018, 23:45
Profil WWW
Användarvisningsbild

Blev medlem: 15 jan 2008, 22:18
Inlägg: 779
Ort: Kalix
OS: Annat GNU/Linux
Utgåva: 18.04 Bionic Beaver LTS
Svara med citat
Inlägg Re: Lägga upp kalkylblad - går det?
Det gick "ganska" bra att komma "igång", med en del googlande.
men att lyckas separera raderna/linjerna har jag inte lyckats finna någon lösning på,
så lite hjälp på vägen är tacksamt

Har utgått från denna mall som redigerades så att den nu ser ut så här:

Kod:
<table>
    <thead>
        <tr>
            <th><center>TJÄNST</center></th> 
            <th><center>VAD GÖR DEN</center></th>
            <th><center>REFERENS</center></th>
            <th><center>TIPS</center></th>
        </tr>
    </thead>
    <tbody>
        <tr>
            <td rowspan=5>accounts-daemon.service</td>
            <td rowspan=5>blandad text kommer<br> att stå här..... </td>
            <td rowspan=2> [![Image of Linux.com](https://www.linux.com/sites/all/themes/custom/lcom/logo.png)] (https://www.linux.com/learn/cleaning-your-linux-startup-process)</td>
            <td>Avaktivera</td>     
        </tr>
        <tr>
         <tbody>
        <tr>
            <td>accounts-daemon.service</td>
            <td>qaz</td>
            <td>qaz</td>
            <td>qaz</td>           
    
</table>


Vilket ser bra ut, vid förhandsgranskning i ghostwriter, men är ganska hoptryckt i webbläsaren
Bilaga:
mellanrum.png
mellanrum.png [ 16.02 KiB | Visad 533 gånger ]


Hur kan jag öka mellanrummet mellan spalterna ?
Funderar även på det juridiska, på att använda "Linux.com's" logo?
Jag använder visserligen deras logo för att länka till deras egen webbsida ::)

Söker även efter en möjlighet att få logo'n lite mindre


16 nov 2018, 07:59
Profil
Användarvisningsbild

Blev medlem: 25 jan 2007, 03:15
Inlägg: 16428
Ort: $HOME
OS: Ubuntu
Svara med citat
Inlägg Re: Lägga upp kalkylblad - går det?
Vad exakt vad var det du skulle ha dokumentet till sa du?

_________________
Ubuntu Member ~ Journal | Socialt | Kreativt


17 nov 2018, 01:44
Profil WWW
Användarvisningsbild

Blev medlem: 15 jan 2008, 22:18
Inlägg: 779
Ort: Kalix
OS: Annat GNU/Linux
Utgåva: 18.04 Bionic Beaver LTS
Svara med citat
Inlägg Re: Lägga upp kalkylblad - går det?
Ramlade på svaren på två av mina frågor, så nu återstår frågan om jag ur juridisk vinkel vågar använda ex Linux.com's logo
(och övriga webbsidors logo)

Hund skrev:
Vad exakt vad var det du skulle ha dokumentet till sa du?


Då jag har samlat in uppgifter om ett antal tjänster.
så var min tanke att både för min egen skull för framtiden, men även för andra lite lättare kunna hitta info om dessa tjänster, på ett samlat ställe, med länkar till de ställen jag hittade informationen.

Länkarna är sedan lagda i webb-sidans egen logo, på detta vis:
Kod:
<td><center>[<img src="https://www.linux.com/sites/all/themes/custom/lcom/logo.png" width="75">] (https://www.linux.com/learn/cleaning-your-linux-startup-process)</td>

linux.com's logo visas i dokumentet medans länken sedan leder till
https://www.linux.com/learn/cleaning-your-linux-startup-process

Vad jag själv lyckats googla fram så bör jag kunna använda de olika logo'na på detta vis då jag ser det som information
På hittadejag följande:
Citat:
A logo or trademark is any photograph, word, or symbol used to identify a brand, service, or product. You need permission to use a logo unless it is for editorial or information purposes, such as when a logo is used in a written article or being used as part of a comparative product statement.


Eller tänker jag fel? ::)


17 nov 2018, 21:01
Profil
Serveradmin
Användarvisningsbild

Blev medlem: 22 okt 2006, 08:13
Inlägg: 3706
Ort: Svedala
OS: Ubuntu
Utgåva: 19.04 Disco Dingo
Svara med citat
Inlägg Re: Lägga upp kalkylblad - går det?
Nej, i grova drag tänker du rätt. Men det är alltid bäst att kolla vad respektive logo har för rättighetsskydd, som du gjorde. Vilket förmodligen innebär att du inte alltid kommer kunna använda materialet utan att riskera en stämning från blodtörstiga amerikanska advokater....

Sent from my MI 6 using Tapatalk


17 nov 2018, 22:44
Profil WWW
Användarvisningsbild

Blev medlem: 25 jan 2007, 03:15
Inlägg: 16428
Ort: $HOME
OS: Ubuntu
Svara med citat
Inlägg Re: Lägga upp kalkylblad - går det?
Jag funderar nästan inte om det skulle vara enklast med en blogg? Wordpress.com erbjuder gratisbloggar med diskret reklam på väl valda platser på bloggen. Då kan du ju använda dig av taggar och allting blir enkelt sökbart och även tillgängligt för omvärlden.

_________________
Ubuntu Member ~ Journal | Socialt | Kreativt


18 nov 2018, 06:37
Profil WWW
Användarvisningsbild

Blev medlem: 15 jan 2008, 22:18
Inlägg: 779
Ort: Kalix
OS: Annat GNU/Linux
Utgåva: 18.04 Bionic Beaver LTS
Svara med citat
Inlägg Re: Lägga upp kalkylblad - går det?
johanre skrev:
Vilket förmodligen innebär att du inte alltid kommer kunna använda materialet utan att riskera en stämning från blodtörstiga amerikanska advokater....


Så för att använda både hängslen o livrem ;D

Så är det kanske lika bra att länka från en egenskapad logo, något i stil med
Bilaga:
LINUX.png
LINUX.png [ 1.3 KiB | Visad 450 gånger ]

vilket är skrivet i "comic sans" samt färglagts.
Eller behöver man kanske titta sig över axeln även då?

Hund skrev:
Jag funderar nästan inte om det skulle vara enklast med en blogg? Wordpress.com erbjuder gratisbloggar


Smart ide ;D
Har skapat ett konto och börjat att undersöka hur det fungerar.
Då kan jag länka till det blogginlägget om jag som nu vill dela med mig av ett projekt, här på forumet, fast jag sparar det i egen blogg - mer lättåtkomligt för mig ;D


18 nov 2018, 19:18
Profil
Serveradmin
Användarvisningsbild

Blev medlem: 22 okt 2006, 08:13
Inlägg: 3706
Ort: Svedala
OS: Ubuntu
Utgåva: 19.04 Disco Dingo
Svara med citat
Inlägg Re: Lägga upp kalkylblad - går det?
Ser inte varför det inte skulle vara möjligt att lägga upp det på våran ubuntu-se.org hemsida. :)

Sent from my MI 6 using Tapatalk


18 nov 2018, 22:38
Profil WWW
Användarvisningsbild

Blev medlem: 15 jan 2008, 22:18
Inlägg: 779
Ort: Kalix
OS: Annat GNU/Linux
Utgåva: 18.04 Bionic Beaver LTS
Svara med citat
Inlägg Re: Lägga upp kalkylblad - går det?
Problemet har varit att jag inte har funnit någon möjlighet att skapa en tabell här på forumet som ser ut liknande denna

Men är det kanske möjligt ?


Senast redigerad av JoWa 19 nov 2018, 19:49, redigerad totalt 1 gång.

Rensade länk.



19 nov 2018, 19:27
Profil
Serveradmin
Användarvisningsbild

Blev medlem: 22 okt 2006, 08:13
Inlägg: 3706
Ort: Svedala
OS: Ubuntu
Utgåva: 19.04 Disco Dingo
Svara med citat
Inlägg Re: Lägga upp kalkylblad - går det?
HTML tabeller är inget konstigt. Visst, vår Drupal installation är inte hyper-modern men den klarar det.

Sent from my MI 6 using Tapatalk


19 nov 2018, 20:01
Profil WWW
Användarvisningsbild

Blev medlem: 25 jan 2007, 03:15
Inlägg: 16428
Ort: $HOME
OS: Ubuntu
Svara med citat
Inlägg Re: Lägga upp kalkylblad - går det?
skalman65 skrev:
Problemet har varit att jag inte har funnit någon möjlighet att skapa en tabell här på forumet som ser ut liknande denna

Men är det kanske möjligt ?


Jag är ganska säker på att det inte finns stöd för Markdown här. :)

_________________
Ubuntu Member ~ Journal | Socialt | Kreativt


22 nov 2018, 05:55
Profil WWW
Användarvisningsbild

Blev medlem: 15 jan 2008, 22:18
Inlägg: 779
Ort: Kalix
OS: Annat GNU/Linux
Utgåva: 18.04 Bionic Beaver LTS
Svara med citat
Inlägg Re: Lägga upp kalkylblad - går det?
johanre skrev:
HTML tabeller är inget konstigt. Visst, vår Drupal installation är inte hyper-modern men den klarar det.

Sent from my MI 6 using Tapatalk


Hund skrev:
Jag är ganska säker på att det inte finns stöd för Markdown här. :)


Gjorde ett första försök att lägga upp dokumentet här på forumet,
men jag vid förhandsgranskning ser det ut så här

Kod:
<table>
<thead>
<tr>
<th><center>***TJÄNST***</center></th>
<th><center>***DESS UPPGIFT/INFO***</center></th>
<th><center>***REFERENS***</center></th>
<th><center>***TIPS***</center></th>
</tr>
</thead>
<tbody>
<tr>
<td>**accounts-daemon.service**</td>


Är det som "Hund" tror att markdown inte stöds och jag i sådana fall måste välja ett annat "språk"?


23 nov 2018, 19:22
Profil
Serveradmin
Användarvisningsbild

Blev medlem: 22 okt 2006, 08:13
Inlägg: 3706
Ort: Svedala
OS: Ubuntu
Utgåva: 19.04 Disco Dingo
Svara med citat
Inlägg Re: Lägga upp kalkylblad - går det?
I forumet är en sak, men i våra statiska webbsidor en annan.

Sent from my MI 6 using Tapatalk


23 nov 2018, 21:58
Profil WWW
Användarvisningsbild

Blev medlem: 25 jan 2007, 03:15
Inlägg: 16428
Ort: $HOME
OS: Ubuntu
Svara med citat
Inlägg Re: Lägga upp kalkylblad - går det?
Forumet använder sig av BBCode dock. :)

https://en.wikipedia.org/wiki/BBCode

_________________
Ubuntu Member ~ Journal | Socialt | Kreativt


25 nov 2018, 08:47
Profil WWW
Användarvisningsbild

Blev medlem: 15 jan 2008, 22:18
Inlägg: 779
Ort: Kalix
OS: Annat GNU/Linux
Utgåva: 18.04 Bionic Beaver LTS
Svara med citat
Inlägg Re: Lägga upp kalkylblad - går det?
johanre skrev:
I forumet är en sak, men i våra statiska webbsidor en annan.

Sent from my MI 6 using Tapatalk


Har jag tillträde dit?

Har nu skapat en ny tråd under "guider" där jag klistrar in länken till tabellen.

Men känner du att den skall flyttas eller läggas upp i sin helhet här, så är jag öppen för förslag.

"Hund" tack än än gång för tips om wordpress


25 nov 2018, 20:00
Profil
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Svara på tråd   [ 21 inlägg ]  Gå till sida 1, 2  Nästa

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 2 gäster


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till:  
Main Engineer for phpBB3: Bertie at phpBB.com © 2000 - 2002, 2005 - 2007, the Group behind the Open Source code of phpBB.
Designed by STSoftware, modified by Katt, Konservburk & Peetra. Swedish translation by Peetra & phpBB Sweden © 2006-2011