Ubuntu Sverige
https://ubuntu-se.org/phpBB3/

GMail-chatt med msn? [LÖST]
https://ubuntu-se.org/phpBB3/viewtopic.php?f=61&t=44035
Sida 1 av 1

Författare:  thoase [ 25 okt 2009, 23:12 ]
Inläggsrubrik:  GMail-chatt med msn? [LÖST]  Tråden är löst

Vet ej om denna fråga hör hemma här överhuvudtaget, men...

Ifrån mitt gmail-konto kan jag chatta med mina kontakter OM de har en gmail.com-adressl!

På övriga kontakter har jag ofta lagt till de olika kontakternas msn-chattadresser! Men sjutton gör jag för att chatta med dessa "msn:are" från mitt gmailkonto?

Jag vet att detta är möjligt att göra via Pidgin! Men lånar jag kompisens dator vill jag inte hålla på och installera program på hans/hennes dator för att jag ska kunna chatta! Därför vore det bra om det gick att chatta direkt med msn-(och även Facebook)polare via mitt gmailkonto!!

Författare:  Alleinsora [ 25 okt 2009, 23:43 ]
Inläggsrubrik:  Re: GMail-chatt med msn?

Det man kan göra är att lägga till en "transport" för msnp. Är osäker på om det går med Gmail-klienten, men det går utmärkt i psi.

När du är inloggad på Gtalk med psi, gå in i "General"-menyn och välj "service discovery".
Sen i adressfältet skriver du in addressen till en transport (ex, msn.jabber.org.au). Sen kommer du få en hel hög med notifieringar om att folk lagt till dig på sin lista.
Efter detta kommer du åt dina MSNP-kontakter via gtalk.

Författare:  Lars [ 26 okt 2009, 00:30 ]
Inläggsrubrik:  Re: GMail-chatt med msn?

thoase skrev:
Ifrån mitt gmail-konto kan jag chatta med mina kontakter OM de har en gmail.com-adressl!

Nja, dina kompisar behöver inte ha en adress på gmail.com. Däremot behöver de ha ett konto på en Jabber/XMPP-server. Gmail använder ett standardiserat protokoll som kan prata med all världens Jabber-servrar. Det fungerar ungefär som med e-post, att man kan kontakta vem man vill. Många använder t.ex. jabber.se istället för gmail.com för chat. Se tråden Taking Back Our IM (Jabber/XMPP).

Som Alleinsora säger så finns det s.k. transporter som bryggar t.ex. MSN med Jabber-nätverket. Hur det funkar med gmail.com vet jag inte.

Författare:  thoase [ 29 okt 2009, 20:13 ]
Inläggsrubrik:  Re: GMail-chatt med msn?

Jag har hittat svaret på min fråga och det är eBuddy, http://www.ebuddy.com.

Citat från hemsidan:
Välkommen till eBuddy, din onlinechatt för MSN, Yahoo, Gtalk, Facebook, ICQ, MySpace och AIM (AOL). Oavsett om du är hemma, i skolan, på jobbet eller på resande fot, med eBuddy kan du chatta online var som helst, när som helst. eBuddy finns tillgängligt både som webb-baserad och mobil version. eBuddy tillstår med omedelbar chatt på vilken dator som helst, det fungerar till och med bakom brandvägg! eBuddy innebär inga nedladdningar, inga mjukvaruinstallationer, uppdateringar eller registrering. Och det bästa - det är gratis .. Använd och njut :-)

Sida 1 av 1 Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme [ Sommartid ]
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/