Ubuntu Sverige
https://ubuntu-se.org/phpBB3/

Thunderbird frågor Win 8.1
https://ubuntu-se.org/phpBB3/viewtopic.php?f=61&t=59148
Sida 1 av 1

Författare:  Lao Tzu [ 28 aug 2014, 12:40 ]
Inläggsrubrik:  Thunderbird frågor Win 8.1

Man kan ju bli tokig på att gräva i hjälpguider ifall något inte fungerar som det ska.

Jag håller på att hjälpa en vän med sin nya dator. Jag installerade Thunderbird och skulle koppla hennes Telia-epost med automatisk inloggning men det blev fel portar och jag tänkte att jag tar bort hela skiten och börjar om men Thunderbird verkar spara profiler och liknande separat från programmet så profilen var kvar. Därför gick jag in på kontoinställningar för att ta bort kontot och skapa ett nytt. Då hände följande:

1. När jag ställde in rätt portar, enligt Telias hemsida stannade Thunderbird och bara tuggade när det skulle prova serverkommunikationen (eller vad det stod). Jag stoppade provet och ansåg mig klar ändå. Det fungerar att skicka och ta emot meddelanden så det kanske inte är något problem.

2. Jag har för mig att jag INTE valde automatisk inloggning. Ändå loggas man automatiskt in på hennes e-post när man öppnar Thunderbird. Hur ändrar man så att det krävs lösenord för att komma in?

3. Även om den gamla profilen tycks vara borta finns det kvar något som heter "Lokala mappar" med egen papperskorg och egen utkorg. Nu minns jag inte men finns de alltid där oberoende av om man har eller saknar profil? Om inte: Hur tar man bort dem?

Jag har själv aldrig använt Thunderbird (eller någon annan klient) förut så jag vill gärna veta.

Sida 1 av 1 Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/