Ubuntu Sverige
https://ubuntu-se.org/phpBB3/

Windows 10 Technical Preview - No MS-login
https://ubuntu-se.org/phpBB3/viewtopic.php?f=61&t=59486
Sida 1 av 1

Författare:  eson57 [ 24 jan 2015, 10:53 ]
Inläggsrubrik:  Windows 10 Technical Preview - No MS-login

Den vetgirige/nyfikne kan nu kolla in Windows 10 genom att installera Windows 10 Technical Preview ISO, i VirtualBox förslagsvis. Svenska finns nu bland språkvarianterna.
Dock kan det vara lämpligt att känna till hur man kringgår den övervakningsfälla Microsoft gillrat för att få folk att logga in med sitt Microsoft-konto, och därmed vara ständigt inloggade på Microsofts servrar.

Den som redan har ett Microsoft-konto (de flesta kanske) skulle väl aldrig komma på tanken att skapa ett nytt, men det är faktiskt den vägen man måste gå (utan att fullfölja), för att logga in med ett lokalt konto.
Så här ser det ut...

Bild Bild Bild

Författare:  JoWa [ 24 jan 2015, 13:26 ]
Inläggsrubrik:  Re: Windows 10 Technical Preview - No MS-login

Har du provat uppgradering från Windows med lokalt konto? Hänger det kontot kvar, eller tvingas man utföra sagda procedur då också?

Författare:  eson57 [ 24 jan 2015, 14:41 ]
Inläggsrubrik:  Re: Windows 10 Technical Preview - No MS-login

Nej, jag uppgraderar aldrig ett operativsystem. Det är alltid ren installation som gäller.
För att inte bli svarslös, försökte jag dock uppgradera en Win 8.1-vdi. Detta ville sig inte alls, då en uppgradering kräver 8GB ledigt diskutrymme, och någon sådan vdi kunde jag inte hitta. Har ju bara en massa virtuella "testriggar" med standardkonfiguration på disksidan.
En kvalificerad gissning är i alla fall att det lokala kontot ligger kvar, eftersom "filer och inställningar" normalt sett skall bevaras. Detta är dock inget jag vill ta gift på.

Författare:  Nemo [ 24 jan 2015, 20:13 ]
Inläggsrubrik:  Re: Windows 10 Technical Preview - No MS-login

eson57 skrev:
Den som redan har ett Microsoft-konto (de flesta kanske) skulle väl aldrig komma på tanken att skapa ett nytt, men det är faktiskt den vägen man måste gå (utan att fullfölja), för att logga in med ett lokalt konto

Låter som en bugg att man måste välja valet att skapa ett nytt MS konto för att senare kunna välja att logga in med lokalt konto. Fast MS anser säkert att detta fungerar precis som avsett. Windowsanvändare ska kanske vara glada för att det överhuvudtaget går att logga in med lokalt konto.

Författare:  eson57 [ 24 jan 2015, 22:49 ]
Inläggsrubrik:  Re: Windows 10 Technical Preview - No MS-login

Jo, det är helt och hållet "by design", som det heter. Det har fungerat på samma sätt sedan Windows 8. En del i den allmänna övervakningsstrategin där det gäller att knyta hårdvara såväl som mjukvara till en fysisk person.

Författare:  bittin [ 27 jan 2015, 23:29 ]
Inläggsrubrik:  Re: Windows 10 Technical Preview - No MS-login

Har kastat in det i Hyper-V och lekt lite med :)

Sida 1 av 1 Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme [ Sommartid ]
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/