Visa obesvarade inlägg | Visa aktiva trådar Aktuellt datum och tid: 25 nov 2017, 10:44



Svara på tråd  [ 22 inlägg ]  Gå till sida 1, 2  Nästa
 kopiera långa textrader från terminalfönster 
Författare Meddelande
Användarvisningsbild

Blev medlem: 15 jan 2008, 22:18
Inlägg: 672
Ort: Kalix
OS: Annat GNU/Linux
Utgåva: 17.04 Zesty Zapus
Svara med citat
Inlägg kopiera långa textrader från terminalfönster
Försöker komma underfund med hur jag kopierar text som sträcker sig flera terminalrutor i sidled

Att markera samt kopiera textraden som visas i terminal fönstret, inga problem.

Men att markera fortsättningen av raden som då löper två fönster i sidled lyckas jag inte med.


26 aug 2017, 19:12
Profil
Användarvisningsbild

Blev medlem: 06 dec 2014, 09:44
Inlägg: 790
OS: Linux Mint
Svara med citat
Inlägg Re: kopiera långa textrader från terminalfönster
Radbryter den inte?

Ubuntu bild

_________________
Alltid på kanelen!


27 aug 2017, 05:09
Profil
Användarvisningsbild

Blev medlem: 15 jan 2008, 22:18
Inlägg: 672
Ort: Kalix
OS: Annat GNU/Linux
Utgåva: 17.04 Zesty Zapus
Svara med citat
Inlägg Re: kopiera långa textrader från terminalfönster
Ok det var jag inte medveten om att det skulle fungera.

På Servern så får jag inte radbrytning att fungera,
men väl på mina övriga maskiner.

På Servern så använder jag
Kod:
xfce4-terminal 0.6.3

(antar att det är aktuell version för 16.04)

Den maskin som står intill använder jag samma men i version
0.8.4 - som då fungerar att radbryta, men med 17.04


Prövade att installera "GNOME-terminal men även den gick bet på att radbryta.

Så jag antar att det saknas något paket


27 aug 2017, 06:25
Profil
Användarvisningsbild

Blev medlem: 06 dec 2014, 09:44
Inlägg: 790
OS: Linux Mint
Svara med citat
Inlägg Re: kopiera långa textrader från terminalfönster
Hur ser din /etc/bash.bashrc ut?

_________________
Alltid på kanelen!


27 aug 2017, 06:44
Profil
Användarvisningsbild

Blev medlem: 15 jan 2008, 22:18
Inlägg: 672
Ort: Kalix
OS: Annat GNU/Linux
Utgåva: 17.04 Zesty Zapus
Svara med citat
Inlägg Re: kopiera långa textrader från terminalfönster
Så ser den ut

Kod:
# System-wide .bashrc file for interactive bash(1) shells.

# To enable the settings / commands in this file for login shells as well,
# this file has to be sourced in /etc/profile.

# If not running interactively, don't do anything
[ -z "$PS1" ] && return

# check the window size after each command and, if necessary,
# update the values of LINES and COLUMNS.
shopt -s checkwinsize

# set variable identifying the chroot you work in (used in the prompt below)
if [ -z "${debian_chroot:-}" ] && [ -r /etc/debian_chroot ]; then
    debian_chroot=$(cat /etc/debian_chroot)
fi

# set a fancy prompt (non-color, overwrite the one in /etc/profile)
PS1='${debian_chroot:+($debian_chroot)}\u@\h:\w\$ '

# Commented out, don't overwrite xterm -T "title" -n "icontitle" by default.
# If this is an xterm set the title to user@host:dir
#case "$TERM" in
#xterm*|rxvt*)
#    PROMPT_COMMAND='echo -ne "\033]0;${USER}@${HOSTNAME}: ${PWD}\007"'
#    ;;
#*)
#    ;;
#esac

# enable bash completion in interactive shells
#if ! shopt -oq posix; then
#  if [ -f /usr/share/bash-completion/bash_completion ]; then
#    . /usr/share/bash-completion/bash_completion
#  elif [ -f /etc/bash_completion ]; then
#    . /etc/bash_completion
#  fi
#fi

# sudo hint
if [ ! -e "$HOME/.sudo_as_admin_successful" ] && [ ! -e "$HOME/.hushlogin" ] ; then
    case " $(groups) " in *\ admin\ *|*\ sudo\ *)
    if [ -x /usr/bin/sudo ]; then
   cat <<-EOF
   To run a command as administrator (user "root"), use "sudo <command>".
   See "man sudo_root" for details.
   
   EOF
    fi
    esac
fi

# if the command-not-found package is installed, use it
if [ -x /usr/lib/command-not-found -o -x /usr/share/command-not-found/command-not-found ]; then
   function command_not_found_handle {
           # check because c-n-f could've been removed in the meantime
                if [ -x /usr/lib/command-not-found ]; then
         /usr/lib/command-not-found -- "$1"
                   return $?
                elif [ -x /usr/share/command-not-found/command-not-found ]; then
         /usr/share/command-not-found/command-not-found -- "$1"
                   return $?
      else
         printf "%s: command not found\n" "$1" >&2
         return 127
      fi
   }
fi


27 aug 2017, 06:54
Profil
Användarvisningsbild

Blev medlem: 06 dec 2014, 09:44
Inlägg: 790
OS: Linux Mint
Svara med citat
Inlägg Re: kopiera långa textrader från terminalfönster
Ja, den ser ju normal ut. Har du ändrat någon färgkonfiguration i terminal, eller handlar det rent av om inloggningsterminalen?
I det sistnämnda fallet, behöver du kopiera in bash.bashrc på ytterligare ett ställe.

Citat:
# To enable the settings / commands in this file for login shells as well,
# this file has to be sourced in /etc/profile

_________________
Alltid på kanelen!


27 aug 2017, 07:07
Profil
Användarvisningsbild

Blev medlem: 15 jan 2008, 22:18
Inlägg: 672
Ort: Kalix
OS: Annat GNU/Linux
Utgåva: 17.04 Zesty Zapus
Svara med citat
Inlägg Re: kopiera långa textrader från terminalfönster
Kör terminalen nästan helt original,

Jämförde inställningarna mellan server och annan maskin

och ändrade då till
DejaVu Sans Mono Book 14 fet
(som den andra maskinen använde)

för övrigt helt original

eson57 skrev:
eller handlar det rent av om inloggningsterminalen?


Där skiljer det sig mellan mina maskiner,

Om jag inte minns fel så installerade jag gnome-minimal desktop på Servern
medans övriga maskiner (där radbrytnigen fungerar) använder Ubuntu 16.04 eller nyare


27 aug 2017, 08:57
Profil
Användarvisningsbild

Blev medlem: 06 dec 2014, 09:44
Inlägg: 790
OS: Linux Mint
Svara med citat
Inlägg Re: kopiera långa textrader från terminalfönster
Kan du visa hur ~/.bashrc ser ut, på servern? Misstänker att det är där felet ligger, efter att ha googlat lite till.

_________________
Alltid på kanelen!


27 aug 2017, 09:21
Profil
Användarvisningsbild

Blev medlem: 15 jan 2008, 22:18
Inlägg: 672
Ort: Kalix
OS: Annat GNU/Linux
Utgåva: 17.04 Zesty Zapus
Svara med citat
Inlägg Re: kopiera långa textrader från terminalfönster
jag skickade den i ett personligt meddelande.


27 aug 2017, 11:53
Profil
Användarvisningsbild

Blev medlem: 06 dec 2014, 09:44
Inlägg: 790
OS: Linux Mint
Svara med citat
Inlägg Re: kopiera långa textrader från terminalfönster
Svar likaså, i pm.

_________________
Alltid på kanelen!


27 aug 2017, 12:38
Profil
Användarvisningsbild

Blev medlem: 06 feb 2007, 19:51
Inlägg: 5180
OS: Debian
Utgåva: Vet inte/ingen utgåva passar
Svara med citat
Inlägg Re: kopiera långa textrader från terminalfönster
Vilket skal kör du på servern?


27 aug 2017, 12:42
Profil
Användarvisningsbild

Blev medlem: 15 jan 2008, 22:18
Inlägg: 672
Ort: Kalix
OS: Annat GNU/Linux
Utgåva: 17.04 Zesty Zapus
Svara med citat
Inlägg Re: kopiera långa textrader från terminalfönster
Är lite osäker på vilket skal det är, men vill minnas att jag följde någon tråd som rekommendera att använda gnome med till lägget --no-install-recommends

för att få en så "lätt" installation som möjligt

Antar kan jag använda ett kommando för att ta fram uppgiften,
frågan är vilket kommando.


27 aug 2017, 12:57
Profil
Användarvisningsbild

Blev medlem: 06 feb 2007, 19:51
Inlägg: 5180
OS: Debian
Utgåva: Vet inte/ingen utgåva passar
Svara med citat
Inlägg Re: kopiera långa textrader från terminalfönster
Kod:
echo $SHELL


27 aug 2017, 12:59
Profil
Användarvisningsbild

Blev medlem: 15 jan 2008, 22:18
Inlägg: 672
Ort: Kalix
OS: Annat GNU/Linux
Utgåva: 17.04 Zesty Zapus
Svara med citat
Inlägg Re: kopiera långa textrader från terminalfönster
det ger

/bin/bash


27 aug 2017, 13:51
Profil
Användarvisningsbild

Blev medlem: 15 jan 2008, 22:18
Inlägg: 672
Ort: Kalix
OS: Annat GNU/Linux
Utgåva: 17.04 Zesty Zapus
Svara med citat
Inlägg Re: kopiera långa textrader från terminalfönster
eson57 skrev:
Kan du visa hur ~/.bashrc ser ut, på servern?

ändrade efter din rekommendation samt gjorde en omstart.

Men radbrytningen fungerar fortfarande inte, däremot så vart jag av med de långa felkoderna som jag i steg ett försökte kopiera ;D

.baschrc ser ut så är nu

rad 48-77
Kod:
if [ -n "$force_color_prompt" ]; then
    if [ -x /usr/bin/tput ] && tput setaf 1 >&/dev/null; then
   # We have color support; assume it's compliant with Ecma-48
   # (ISO/IEC-6429). (Lack of such support is extremely rare, and such
   # a case would tend to support setf rather than setaf.)
   color_prompt=yes
    else
   color_prompt=
    fi
fi

if [ "$color_prompt" = yes ]; then
    if [[ ${EUID} == 0 ]] ; then
        PS1='${debian_chroot:+($debian_chroot)}\[\033[01;31m\]\h\[\033[01;34m\] \W \$\[\033[00m\] '
    else
        PS1='${debian_chroot:+($debian_chroot)}\[\033[01;32m\]\u@\h\[\033[00m\] \[\033[01;34m\]\w \$\[\033[00m\] '
    fi
else
    PS1='${debian_chroot:+($debian_chroot)}\u@\h \w \$ '
fi
unset color_prompt force_color_prompt

# If this is an xterm set the title to user@host:dir
case "$TERM" in
xterm*|rxvt*)
    PS1="\[\e]0;${debian_chroot:+($debian_chroot)}\u@\h: \w\a\]$PS1"
    ;;
*)
    ;;
esac


Kan jag ha gjort något galet,
skall jag gå tillbaka till det sparade originalet


27 aug 2017, 13:59
Profil
Användarvisningsbild

Blev medlem: 06 dec 2014, 09:44
Inlägg: 790
OS: Linux Mint
Svara med citat
Inlägg Re: kopiera långa textrader från terminalfönster
Hmm... skumt problem. Kan hur som helst inte se något fel på nuvarande fil, men om du vill återställa shell till grundkonfigurationen kan du ersätta befintlig ~/.bashrc med /usr/share/base-files/dot.bashrc.
Kod:
cat /usr/share/base-files/dot.bashrc > ~/.bashrc


Börjar få slut på uppslag när det gäller radbrytningen, så jag återkommer om jag kommer på något mer, du kan prova.

_________________
Alltid på kanelen!


27 aug 2017, 14:44
Profil
Användarvisningsbild

Blev medlem: 15 jan 2008, 22:18
Inlägg: 672
Ort: Kalix
OS: Annat GNU/Linux
Utgåva: 17.04 Zesty Zapus
Svara med citat
Inlägg Re: kopiera långa textrader från terminalfönster
Stort tack för hjälpen, problemet har delvis blivit löst upptäckte jag.

installerade tidigare GNOME-terminal vid sidan om Xfce4-terminalen,
tog därigenom och testade om GNome terminalen skulle fungera.
Öppna den samt trycte ner Q-tangenten och den byter rad istället för att fortsätta i sidleds :o
gör samma sak med Xfce4 terminalen som jag använder som standard

sak samma radbrytningen fungerar.

Testar med kommandot
Kod:
journalctl -p err -b

men får där samma resultat på båda terminalerna ingen radbrytning

tänker att det kanske är något speciellt med med just det kommandot
prövar då med
Kod:
uname -a


samma resultat ingen radbrytning, så det verkar som det jag skriver själv i terminalen kan jag få radbrytning på men inte det "svar" som terminalen ger.... :-\


27 aug 2017, 15:48
Profil
Användarvisningsbild

Blev medlem: 06 dec 2014, 09:44
Inlägg: 790
OS: Linux Mint
Svara med citat
Inlägg Re: kopiera långa textrader från terminalfönster
Jag har faktiskt exakt samma beteende när jag läser in loggen journalctl. Ingen radbrytning och ingen möjlighet att kopiera det som ligger utanför fönstret. Det kanske är "by default".

_________________
Alltid på kanelen!


27 aug 2017, 16:04
Profil
Användarvisningsbild

Blev medlem: 15 jan 2008, 22:18
Inlägg: 672
Ort: Kalix
OS: Annat GNU/Linux
Utgåva: 17.04 Zesty Zapus
Svara med citat
Inlägg Re: kopiera långa textrader från terminalfönster
Då blir frågan hur man skall komma runt detta, oftast så har jag kunnat ändra textstorleken och därigenom få med hela raden.

men nu så var det 5 bildskärmar att bläddra i sidled,
en lösning vore som gumman min sa, köp en större skärm ;D

efter lite googling så ramlade jag på en alternativlösning
att sända outputet från kommandot till en textfil.

Kanske är den enklaste lösningen....


27 aug 2017, 17:59
Profil
Användarvisningsbild

Blev medlem: 06 dec 2014, 09:44
Inlägg: 790
OS: Linux Mint
Svara med citat
Inlägg Re: kopiera långa textrader från terminalfönster
Definitivt enklare (och billigare) än att köpa 4 skärmar till. ;D

_________________
Alltid på kanelen!


27 aug 2017, 20:24
Profil
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Svara på tråd   [ 22 inlägg ]  Gå till sida 1, 2  Nästa

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 1 gäst


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till:  
cron
Main Engineer for phpBB3: Bertie at phpBB.com © 2000 - 2002, 2005 - 2007, the Group behind the Open Source code of phpBB.
Designed by STSoftware, modified by Katt, Konservburk & Peetra. Swedish translation by Peetra & phpBB Sweden © 2006-2011