Ubuntu Sverige
https://ubuntu-se.org/phpBB3/

Spectromancer genom VirtualBox OSE (Vista) startar inte
https://ubuntu-se.org/phpBB3/viewtopic.php?f=70&t=52918
Sida 1 av 1

Författare:  Embridioum [ 10 feb 2011, 15:50 ]
Inläggsrubrik:  Spectromancer genom VirtualBox OSE (Vista) startar inte

Hej,
Jag har tidigare testat att installera Spectromancer (länk) genom Wine även om den är klassificerad "garbage", men det var verkligen skräp.

Idag installerade jag Vista genom VirtualBox OSE (sudo apt-get install virtualbox-ose-qt) och installerade spelet i den virtuella maskinen.
Jag kunde dock inte starta det nu heller. Spelet har en splash screen där man väljer fönsterinställningar och ingen av de två alternativen fungerade, utan genererade ett felmeddelande i stil med "Game unable to load with these settings".
Jag stängde ner Vista och utökade det grafiska minnet till 52MB (tror jag det blev) och aktiverade 3D-acceleration, men problemet blev detsamma.
När jag sedan ändrade upplösningen från standard (800x någonting?) till 1024x768 och startade spelet igen fick jag två nya alternativ i splashen (sammanlagt fyra alltså), men det fungerar fortfarande inte.

Är det någon som kan bidra med lite tankar om vad som är problemet?
Spelet finns även hos Steam, kan det göra skillnad att köra det därigenom?

P.S. Jag är inte hemma just nu, det är därför det är några "tror". D.S.

Författare:  mcNisse [ 10 feb 2011, 16:03 ]
Inläggsrubrik:  Re: Spectromancer genom VirtualBox OSE (Vista) startar inte

Avinstnallera OSE varianten ladda ner en version från virtualbox hemsida. Installera Vbox additions eller vad det heter. Nu kanske det går bättre. Du ska inte behöva installera om windows.

Det är så att OSE varianten stödjer inte 3d-grafik om jag kommer ihåg rätt.

http://www.virtualbox.org/wiki/Downloads

Författare:  Embridioum [ 10 feb 2011, 16:08 ]
Inläggsrubrik:  Re: Spectromancer genom VirtualBox OSE (Vista) startar inte

Jag kunde ju aktivera 3D-acceleration, men det kanske inte är detsamma som ren 3D-grafik?

Tack för ditt svar. Skall testa hemma sedan.

Författare:  mcNisse [ 10 feb 2011, 17:05 ]
Inläggsrubrik:  Re: Spectromancer genom VirtualBox OSE (Vista) startar inte

Det är ju möjligt att jag blandar ihop skillnaderna mellan OSE varianten och den andra. Men det är ju bra att få USB-stöd i vilkat fall som helst :P

Författare:  Embridioum [ 12 feb 2011, 16:25 ]
Inläggsrubrik:  Re: Spectromancer genom VirtualBox OSE (Vista) startar inte

Det funkar fortfarande inte.

:'(

Sida 1 av 1 Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme [ Sommartid ]
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/