Ubuntu Sverige
https://ubuntu-se.org/phpBB3/

Starcraft II demo, grafikfel
https://ubuntu-se.org/phpBB3/viewtopic.php?f=70&t=53327
Sida 1 av 1

Författare:  Rjinswand [ 21 mar 2011, 01:38 ]
Inläggsrubrik:  Starcraft II demo, grafikfel

Tänkte jag skulle se om min dator klarade SC2 så jag tog ner demoversionen, mitt problem är att när jag startar den ser det ut så här..

Det går ju självklart att chansa på vart rutorna är och hur långt i installationen man kommit men det skulle vara väldigt skönt att se. Finns det någon enkel lösning?

Bilagor:
Skärmbild.jpg
Skärmbild.jpg [ 85.4 KiB | Visad 1066 gånger ]

Författare:  m!rage [ 21 mar 2011, 20:28 ]
Inläggsrubrik:  Re: Starcraft II demo, grafikfel i installationen

Här finns info om Starcraft 2 Demo i Wine: http://appdb.winehq.org/objectManager.p ... &iId=22766
som länkar till buggen: http://bugs.winehq.org/show_bug.cgi?id=26065
Jag kan inte avgöra om det är samma som den du drabbats av, men jag tror inte det skadar att prova att installera corefonts med winetricks.

Se även http://appdb.winehq.org/objectManager.p ... &iId=20882 för info om hur fullversionen av SC 2 funkar i Wine

Författare:  Rjinswand [ 22 mar 2011, 18:39 ]
Inläggsrubrik:  Re: Starcraft II demo, grafikfel i installationen

Tack följde instruktionerna och det fungerar mycket bättre, installationen hade jag dock redan genomfört, jag tittade på en video och gissade mig till vart knapparna var. Men som sagt, wine instruktionerna gjorde att det flöt bättre.

Men nu har jag ett nytt problem, när jag är i spelet så blir det fel på grafiken, det blir ungefär 5 cm breda ränder där det blir betydligt pixligare, ungefär som om spelet var förstorat många gånger om på just ränderna. Ränderna försvinner dock om jag ändrar upplösningen. Men så fort jag går in i options så är dom tillbaka och jag måste ändra upplösning igen för att få bort dom!

Annars flyter spelet på oväntat bra, tänkte att jag kunde passa på att fråga en sak jag funderat på ett tag också. Enligt sys req så ska man ha en 2,6 GHz processor, jag har dock bara 2,2 GHz quad-core processor. Kompenserar den på något vis genom att ha fyra kärnor istället för en?

Författare:  m!rage [ 23 mar 2011, 16:07 ]
Inläggsrubrik:  Re: Starcraft II demo, grafikfel i installationen

Rjinswand skrev:
Annars flyter spelet på oväntat bra, tänkte att jag kunde passa på att fråga en sak jag funderat på ett tag också. Enligt sys req så ska man ha en 2,6 GHz processor, jag har dock bara 2,2 GHz quad-core processor. Kompenserar den på något vis genom att ha fyra kärnor istället för en?

Jag vet inte om spelet klarar att köra med flera trådar (dvs på flera kärnor). Annars har de säkert tagit i i överkant med systemkraven, för att minska risken att folk blir besvikna när de köpt spelet och inte kan köra det.

Författare:  kilko [ 23 mar 2011, 18:50 ]
Inläggsrubrik:  Re: Starcraft II demo, grafikfel

Ju bättre processor ju bättre flyter det på en sådan processor som du har räcker en bra bit.

Minimun req:2.6 GHz Pentium® IV or equivalent AMD Athlon® processor (single core)

Recommended req:Dual Core 2.4Ghz Processor

http://www.pcgameshardware.com/aid,7053 ... /Practice/

Författare:  Rjinswand [ 23 mar 2011, 23:19 ]
Inläggsrubrik:  Re: Starcraft II demo, grafikfel

Okej, huvudsaken är ju att det fungerar men alltid kul att lära sig nytt, undrar just om det går att köra någon form av benchmark själv, hade varit intressant!

Sida 1 av 1 Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme [ Sommartid ]
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/