Ubuntu Sverige
https://ubuntu-se.org/phpBB3/

Humble indie bundle 3
https://ubuntu-se.org/phpBB3/viewtopic.php?f=70&t=53553
Sida 1 av 1

Författare:  morpa [ 14 apr 2011, 22:10 ]
Inläggsrubrik:  Humble indie bundle 3

Passar på att tipsa om spelsamlingen Humble indie bundle 3 http://www.humblebundle.com/
Indiespel där pengarna doneras till olika projekt.

Författare:  m!rage [ 16 apr 2011, 19:19 ]
Inläggsrubrik:  Re: Humble indie bundle 3

Jag köpte det för 15 $, dvs 95 kr. Har bara spelat Trine än så länge och det var ganska kul fram tills jag märkte att det inte sparat någonting under de två timmar jag spelade :(

Författare:  m!rage [ 18 apr 2011, 23:03 ]
Inläggsrubrik:  Re: Humble indie bundle 3

Det var det vanliga. Installationsprogrammet, som kördes som root, skapade av någon obegriplig anledning ~/.frozenbyte/ - mappen där spelet sparas. När jag körde spelet som min egen användare hade jag förstås inte tillgång till den mappen för skrivning. Löste det med detta kommando:
Kod:
sudo chown -R anton:anton .frozenbyte/


Trine var som sagt kul, en stund. Handlingen finns knappt, men fysiken är häftig och pusslen är småtrevliga. Kan rekommenderas som tidsfördriv.

Shadowgrounds å andra sidan var inte bra alls. Hela spelet verkar bestå av att skjuta ihjäl kopiösa mängder köttätande skalbaggar och jättesniglar. Finns ingen mening överhuvudtaget och grafiken andas sent 90-tal. Dessutom en del buggar, bland annat går skotten rakt igenom monstren om de precis har hoppat. Fysiken är rätt felinställd, man kan sparka iväg saker stora som kylskåp genom att bara gå mot dem.

Gemensamt för båda spelen är att ljudet kändes lite "skevt". En del ljudeffekter spelas upp mer i den ena högtalaren än den andra, medan vissa fungerar som de ska. I fallet med Shadowgrounds försvann dessutom ljudet efter en stund, en ljudsekvens i taget. Någon som vet vad detta kan bero på?

Sida 1 av 1 Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme [ Sommartid ]
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/