Visa obesvarade inlägg | Visa aktiva trådar Aktuellt datum och tid: 04 apr 2020, 08:35

Kategoriregler


I detta forum diskuterar vi frågor relaterade till fysisk hårdvara.
Ubunturelaterade frågor ska ställas i Hårdvara



Svara på tråd  [ 3 inlägg ] 
 Router delar inte ut ip 
Författare Meddelande

Blev medlem: 31 maj 2010, 22:38
Inlägg: 3
OS: Ubuntu
Utgåva: 19.04 Disco Dingo
Svara med citat
Inlägg Router delar inte ut ip
Hej,

Jag köpte för ett par månader sen en Belking Surf Wireless Router, F7D2301. Redan från början har jag haft problem med den.

Jag har haft problem med att få mina enheter att koppla upp sig mot den, mobil dator, windows, linux. Alla har haft problem.
Det första problemet jag hade,vilket var i Windows 7, var att när den frågade mig efter nyckel till nätverket, som är skyddat med WPA/WPA2 Personal, och jag skrev in det så godkännde den det inte. Även att det med alla andra enheter har gått bra.

Så jag slopade säkerheten, gjorde nätverket öppet till en början för att se om det hjälpte. Nu vill jag inte ha mitt nätverk öppet så testade bara under en dag och då gick allt okej. Istället för att lägga in WPA igen gjorde jag bara ett MAC-adress filter och behöll nätverket öppet. Detta fungerade också väldigt bra i kanske 1 månad sen började det det krångla igen med att enheterna inte kan koppla upp sig.

Hela problemet verkar ligga i att enheterna inte får någon IP-adress, det är där mina enheter stannar i processen.

Någon med lite mer kött på benen som har lite input på detta.


18 sep 2011, 09:33
Profil
Serveradmin
Användarvisningsbild

Blev medlem: 22 okt 2006, 09:13
Inlägg: 3793
Ort: Svedala
OS: Ubuntu
Utgåva: 18.04 Bionic Beaver LTS
Svara med citat
Inlägg Re: Router delar inte ut ip
Har du kvittot kvar? Du borde kunna få den utbytt.


18 sep 2011, 10:19
Profil WWW

Blev medlem: 31 maj 2010, 22:38
Inlägg: 3
OS: Ubuntu
Utgåva: 19.04 Disco Dingo
Svara med citat
Inlägg Re: Router delar inte ut ip
Jo jag har kvittot kvar och tänker självklart byta den om den ska hålla på såhär.

Tänkte bara att någon kanske hade något tips jag inte testat. Har kollat igenom inställningar och resetat den hundratals gånger men verkar inte få ordning på det.


18 sep 2011, 12:16
Profil
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Svara på tråd   [ 3 inlägg ] 

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 2 gäster


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till:  
Main Engineer for phpBB3: Bertie at phpBB.com © 2000 - 2002, 2005 - 2007, the Group behind the Open Source code of phpBB.
Designed by STSoftware, modified by Katt, Konservburk & Peetra. Swedish translation by Peetra & phpBB Sweden © 2006-2011