Visa obesvarade inlägg | Visa aktiva trådar Aktuellt datum och tid: 24 aug 2019, 00:00

Kategoriregler


I detta forum diskuterar vi frågor relaterade till fysisk hårdvara.
Ubunturelaterade frågor ska ställas i Hårdvara



Svara på tråd  [ 110 inlägg ]  Gå till sida 1, 2, 3, 4, 5, 6  Nästa
 Kan inte logga in på routern 
Författare Meddelande

Blev medlem: 12 sep 2010, 01:37
Inlägg: 1606
OS: Ubuntu
Utgåva: 19.04 Disco Dingo
Svara med citat
Inlägg Kan inte logga in på routern
Hej!

Av någon anledning så får jag beskedet om att "http://192.168.1.1" inte finns eller att försök igen när jag vill ha in Netgear Genis.
Kan någon fixa till att jag får den som en blå kommandolänk? Den jag hade har jag blivit utav med!


11 feb 2015, 15:19
Profil

Blev medlem: 16 aug 2010, 19:39
Inlägg: 696
OS: Linux Mint
Svara med citat
Inlägg Re: Installera Brother HL-3140CW
Går det att logga in i routern på adressen http://192.168.1.1 ? Dvs. att du kommer in i routern utan att du kör Netgear Genie? Detta bara för att få bekräftat att inget är förändrat i din router sedan tidigare.


12 feb 2015, 00:21
Profil

Blev medlem: 12 sep 2010, 01:37
Inlägg: 1606
OS: Ubuntu
Utgåva: 19.04 Disco Dingo
Svara med citat
Inlägg Re: Installera Brother HL-3140CW
Hej Nemo!

Jag fick en oförskylld bort-sopning av Linus tack vare att Win 7 gav en okänd Bug och fick en rekommendationen att ominstallera Win 7. Partitionen blev ett fiasko råkade klicka på fel alternativ och blev tvungen att installera Fabriksversionen och då sopar den bort allt på hårddisken!

Det går inte att komma in på Netgear via inloggningen! Inte någon av dem 192.168.0.1 eller 192.168.1.1

http://kb.netgear.se/app/answers/detail ... 1lbQ%3D%3D


12 feb 2015, 03:31
Profil

Blev medlem: 16 aug 2010, 19:39
Inlägg: 696
OS: Linux Mint
Svara med citat
Inlägg Re: Kan inte logga in på routern
Hej!
Tjadden skrev:
Det går inte att komma in på Netgear via inloggningen! Inte någon av dem 192.168.0.1 eller 192.168.1.1

http://kb.netgear.se/app/answers/detail ... 1lbQ%3D%3D

Det var märkligt, men förklarar samtidigt varför Netgear Genie ger dig det felmeddelande den gör.

Eftersom du kör Windows 7 kan du prova följande. Öppna ett cmd fönster och skriv följande:
Kod:
ipconfig

Om jag gör det på min jobbdator som kör Windows 7 får jag följande resultat
Kod:
Wireless LAN adapter Wireless Network Connection:

   Connection-specific DNS Suffix  . : .
   Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::f883:e657:b0df:744e%12
   IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 192.168.1.103
   Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
   Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.1.1

Den intressanta raden i detta fall är den som heter Default Gateway. Den är i mitt fall detsamma som min routers IP-adress i mitt nätverk. Om du kör ovanstående kommando på din maskin borde du få upp det IP-nummer som din router nu har.

OBS! Det är fullt möjligt att den har kvar adressen 192.168.1.1, men att du inte kommer åt den för inloggning, men har den en annan adress borde det synas i det svar du får från ipconfig. Börja med det och klistra in svaret på kommandot här i tråden, så felsöker vi vidare utifrån detta.


12 feb 2015, 22:42
Profil

Blev medlem: 12 sep 2010, 01:37
Inlägg: 1606
OS: Ubuntu
Utgåva: 19.04 Disco Dingo
Svara med citat
Inlägg Re: Kan inte logga in på routern
Nemo

Nu har det blivit galet det här. Jag håller mig till Ubuntu och tänker inte ens bemöda mig med att använda skrivaren i Win 7.

Se här på din kod, vilket resultatet blev i Ubuntu.

ipconfig
Kommandot "ipconfig" hittades inte. Menade du:
Kommandot "tpconfig" från paketet "tpconfig" (universe)
Kommandot "iwconfig" från paketet "wireless-tools" (main)
Kommandot "ifconfig" från paketet "net-tools" (main)
ipconfig: kommandot hittades inte.

Vad jag är ute efter, är att få tag i "Netgear genis" ute på Webben där jag använder den för att få igång min skrivare och den har http://198.168.1.1.

Min skrivare har 198.168.1.3. och just den är jag ute efter i Netgear genis!


13 feb 2015, 00:23
Profil
Användarvisningsbild

Blev medlem: 06 apr 2008, 00:09
Inlägg: 5314
Ort: Göteborg/Mölndal/Falkenberg
OS: Ubuntu
Svara med citat
Inlägg Re: Kan inte logga in på routern
Sådant där skojigt kan hända om DHCP inte har fungerat ordentligt, vad får du ut om du kör "sudo dhclient -v"...?

_________________
Agera genom att ta och behålla initiativet, ta de risker detta kräver...
http://www.enargo.com/it/
OpenVMS Shark - i Linux finns inte SYS$CMKRNL...


13 feb 2015, 07:36
Profil WWW
Global Moderator

Blev medlem: 30 mar 2006, 10:34
Inlägg: 4270
Ort: Trollhättan
OS: Kubuntu
Utgåva: 18.04 Bionic Beaver LTS
Svara med citat
Inlägg Re: Kan inte logga in på routern
Tjadden skrev:
Jag håller mig till Ubuntu och tänker inte ens bemöda mig med att använda skrivaren i Win 7.

Vad jag är ute efter, är att få tag i "Netgear genis" ute på Webben där jag använder den för att få igång min skrivare och den har http://198.168.1.1
Netgear genie är ju ett windows-program du installerar i datorn. Alternativt i telefonen, surfplattan eller Mac-datorn.
Någon linux-version verkar inte finnas.


13 feb 2015, 10:02
Profil

Blev medlem: 12 sep 2010, 01:37
Inlägg: 1606
OS: Ubuntu
Utgåva: 19.04 Disco Dingo
Svara med citat
Inlägg Re: Kan inte logga in på routern
Osprey

Detta kommando gav en misstanke om varför jag inte kan starta upp skrivaren
utan Netgear genis till hjälp, den boven som vägrar att bli installerad i Ubuntu
trots att det finns en Linuxversion och har haft den tidigare i min dator.


sudo dhclient -v
[sudo] password for :
Internet Systems Consortium DHCP Client 4.2.4
Copyright 2004-2012 Internet Systems Consortium.
All rights reserved.
For info, please visit https://www.isc.org/software/dhcp/

Listening on LPF/eth0/84:2b:2b:8f:3c:da
Sending on LPF/eth0/84:2b:2b:8f:3c:da
Sending on Socket/fallback
DHCPDISCOVER on eth0 to 255.255.255.255 port 67 interval 3 (xid=0x5ff3b4f6)
DHCPREQUEST of 46.236.76.182 on eth0 to 255.255.255.255 port 67 (xid=0x5ff3b4f6)
DHCPOFFER of 46.236.76.182 from 46.236.76.1
DHCPACK of 46.236.76.182 from 46.236.76.1
bound to 46.236.76.182 -- renewal in 1447 seconds.

Om jag ska hämta DHCP så vet jag inte vilken version?


Senast redigerad av Tjadden 13 feb 2015, 12:08, redigerad totalt 1 gång.



13 feb 2015, 11:52
Profil

Blev medlem: 12 sep 2010, 01:37
Inlägg: 1606
OS: Ubuntu
Utgåva: 19.04 Disco Dingo
Svara med citat
Inlägg Re: Kan inte logga in på routern
HakanS

Jag hade Netgear genis för att kunna starta min skrivare i Ubuntu.
I Cups borde man även få med även Router adressen, nu har jag endast den till skrivaren?

Description: Brother HL-3140CW
Location:
Driver: Brother HL-3140CW series CUPS (color, 2-sided printing)
Connection: lpd:/Brother/HL-3140cw
Defaults: job-sheets=none, none media=iso_a4_210x297mm sides=one-sided

Router 198.168.1.2
Printer 198.168.1.3 i Netgear genis plockar jag in adressen till printer och kan skriva på den.


13 feb 2015, 12:02
Profil

Blev medlem: 16 aug 2010, 19:39
Inlägg: 696
OS: Linux Mint
Svara med citat
Inlägg Re: Kan inte logga in på routern
Hej Tjadden!
Tjadden skrev:
Nu har det blivit galet det här. Jag håller mig till Ubuntu och tänker inte ens bemöda mig med att använda skrivaren i Win 7.

Då har vi missförstått varandra. Du inledde denna tråd med att du hade problem med att få in Netgear Genis, vilket jag tolkade som att du försökte installera programmet. Netgear Genis är ett Windowsprogram enligt hemsidan, även om det också finns till andra plattformar. Linux finns dock inte med som plattform. Du har även skrivit att du fick ominstallera Windows 7. Jag antog utifrån denna information att du kör Windows 7 när du försöker installera Netgear Genis.
Tjadden skrev:
Se här på din kod, vilket resultatet blev i Ubuntu.

Fast koden jag angav skrev jag skulle köras i Windows. I Ubuntu kan du köra ifconfig från ett Terminalfönster
Tjadden skrev:
Detta kommando gav en misstanke om varför jag inte kan starta upp skrivaren utan Netgear genis till hjälp, den boven som vägrar att bli installerad i Ubuntu trots att det finns en Linuxversion och har haft den tidigare i min dator.

Har du verkligen haft en Linuxversion av Netgear Genis? Jag hittar ingen sådan på deras hemsida.


13 feb 2015, 12:34
Profil
Användarvisningsbild

Blev medlem: 06 apr 2008, 00:09
Inlägg: 5314
Ort: Göteborg/Mölndal/Falkenberg
OS: Ubuntu
Svara med citat
Inlägg Re: Kan inte logga in på routern
Tjadden skrev:
Listening on LPF/eth0/84:2b:2b:8f:3c:da
Sending on LPF/eth0/84:2b:2b:8f:3c:da
Sending on Socket/fallback
DHCPDISCOVER on eth0 to 255.255.255.255 port 67 interval 3 (xid=0x5ff3b4f6)
DHCPREQUEST of 46.236.76.182 on eth0 to 255.255.255.255 port 67 (xid=0x5ff3b4f6)
DHCPOFFER of 46.236.76.182 from 46.236.76.1
DHCPACK of 46.236.76.182 from 46.236.76.1
bound to 46.236.76.182 -- renewal in 1447 seconds.

Det där visar att din dator just nu tycker att den har adressen "46.236.76.182" och då är det helt logiskt att den inte kan nå "192.168.1.1"...

Vidare så säger den att den fått den adressen av "46.236.76.1" och det där är en router/gateway som tillhör T3, vilket antagligen är där du har din internetanslutning. Så du har alltså inget lokalt nätverk (LAN) alls så som det ser ut nu och kan därför inte heller nå några stationer där.

DHCP borde redan finns på din dator i form av klientprogramvaran och någon serverprogramvara för det borde du normalt inte behöva. Istället borde det finnas en router/gateway på "192.168.1.0" som ger dig en adress...

Hur ser din koppling till Internet ut rent hårdvarumässigt...?

_________________
Agera genom att ta och behålla initiativet, ta de risker detta kräver...
http://www.enargo.com/it/
OpenVMS Shark - i Linux finns inte SYS$CMKRNL...


13 feb 2015, 12:48
Profil WWW

Blev medlem: 12 sep 2010, 01:37
Inlägg: 1606
OS: Ubuntu
Utgåva: 19.04 Disco Dingo
Svara med citat
Inlägg Re: Kan inte logga in på routern
Osprey

Så ser inkopplingen ut.

Först ifrån min Operatör (T3) därifrån via Sundbybergs Stadsnät till en dosa i min vägg.
Ifrån dosan till en kopplad Router och ifrån routern till min dator!


13 feb 2015, 13:03
Profil
Användarvisningsbild

Blev medlem: 06 apr 2008, 00:09
Inlägg: 5314
Ort: Göteborg/Mölndal/Falkenberg
OS: Ubuntu
Svara med citat
Inlägg Re: Kan inte logga in på routern
Då är det alltså den router som är inkopplad mellan dosan och din dator som borde agera DHCP-server och därmed även Gateway. Så det ser ut som om något är fel i inställningarna av den, så att den inte vet att den ska vara det...

Beroende på hur gränssnittet ser ut i den så kan du antingen hårdkoda alla adresser i den och binda dem till datorns och skrivarens hårdvaruadresser, eller också kan du låta datorn få en dynamisk adress och undanta skrivarens adress.

En sak som dock verkar lite konstig är att du säger att skrivaren har adressen 192.168.1.1, men detta är egentligen den adressen som routern borde ha (eller 192.168.0.1). Så kanske beror problemen på att du har givit skrivaren samma adress som routern har...?

[EDIT] Ah, det ser ut som om skrivaren har 192.168.1.3 och det borde inte vara något problem...

Du får gå in i routern och titta hur det ser ut...

_________________
Agera genom att ta och behålla initiativet, ta de risker detta kräver...
http://www.enargo.com/it/
OpenVMS Shark - i Linux finns inte SYS$CMKRNL...


13 feb 2015, 13:23
Profil WWW

Blev medlem: 12 sep 2010, 01:37
Inlägg: 1606
OS: Ubuntu
Utgåva: 19.04 Disco Dingo
Svara med citat
Inlägg Re: Kan inte logga in på routern
NEMO

Det är så illa att det går inte heller att få in Netgear genis i Win7

Netgear genis 192.168.1.1 är en specialare som man kan laborera med, alltså avancerad!
Den gick förut att installera i Linux annars hade jag aldrig fått igång skrivaren!
Den andra är bara en modell av, att så här ser din installation ut vilket jag inte har någon nytta utav!


13 feb 2015, 13:38
Profil

Blev medlem: 16 aug 2010, 19:39
Inlägg: 696
OS: Linux Mint
Svara med citat
Inlägg Re: Kan inte logga in på routern
Hej!
Finns det stöd för din router i Netgear Genis? Det finns en lista över vilka routers som stöd på denna sida
Om din router inte finns med i listan kan det vara så att den officiellt inte stöds, men att du ändå lyckats använda den tidigare.

Var fick du tag i en Linuxversion av Netgear Genie?

Jag skulle som första åtgärd försöka få ordning på routern, så du kan logga in på den. Har du provat att dra ut strömsladden, vänta 10 sek och stoppa i den på nytt? Kan vara värt att prova och se om det gör någon skillnad.

Kan du ändå inte logga in i routern får du prova att göra en fabriksåterställning. Det borde finnas beskrivet i manualen som följde med routern.


13 feb 2015, 13:49
Profil
Serveradmin
Användarvisningsbild

Blev medlem: 22 okt 2006, 09:13
Inlägg: 3754
Ort: Svedala
OS: Ubuntu
Utgåva: 18.04 Bionic Beaver LTS
Svara med citat
Inlägg Re: Kan inte logga in på routern
Tjadden; är du säker på att nätverkskabeln du har kopplat till datorn verkligen är kopplad till routern i andra ändan? Mycket av underligheterna du har upplevt skulle nämligen förklaras om du har nätverkskablen till datorn inkopplad i samma dosa i väggen där routern är ansluten med en annan kabel.

IOFS; alternativt skulle det kunna vara så att din router har "fått spader" och behöver, som Nemo föreslår, en återställning till fabriksläge.


13 feb 2015, 14:17
Profil WWW
Användarvisningsbild

Blev medlem: 06 apr 2008, 00:09
Inlägg: 5314
Ort: Göteborg/Mölndal/Falkenberg
OS: Ubuntu
Svara med citat
Inlägg Re: Kan inte logga in på routern
Har inte routern ett webinterface? De flesta routers för hemmabruk kan man nå med typ http://192.168.1.1 i en webläsare. Eventuellt får du skippa DHCP på datorn och hårdkoda in 192.168.1.2 för att få det att funka...

_________________
Agera genom att ta och behålla initiativet, ta de risker detta kräver...
http://www.enargo.com/it/
OpenVMS Shark - i Linux finns inte SYS$CMKRNL...


13 feb 2015, 14:21
Profil WWW

Blev medlem: 12 sep 2010, 01:37
Inlägg: 1606
OS: Ubuntu
Utgåva: 19.04 Disco Dingo
Svara med citat
Inlägg Re: Kan inte logga in på routern
Osprey

"Har inte routern ett webinterface? De flesta routers för hemmabruk kan man nå med typ http://192.168.1.1 i en webläsare. "

Jag började den här tråden med att tala om, att jag inte kommer in på någon webbsida
varken i Win 7 eller Ubuntu med http://192.168.1.1 som är mitt egentliga problem.

Du ska veta att jag har skrivit ut hälften av det material på skrivaren i Ubuntu som är mitt uppdrag att printa ut ca ytterligare 250 ark. 340 ark är klara, innan jag blev av med Win 7 och Ubuntu på hårddiken!
Min Ubuntu 14.10 är nyinstallerad!


13 feb 2015, 14:46
Profil
Användarvisningsbild

Blev medlem: 06 apr 2008, 00:09
Inlägg: 5314
Ort: Göteborg/Mölndal/Falkenberg
OS: Ubuntu
Svara med citat
Inlägg Re: Kan inte logga in på routern
Tjadden skrev:
Jag började den här tråden med att tala om, att jag inte kommer in på någon webbsida
varken i Win 7 eller Ubuntu med http://192.168.1.1 som är mitt egentliga problem.

Jo precis... men vi har ju just konstaterat att anledningen till det är att då får en felaktig DHCP-adress på något sätt ifrån någon server på T3... men om du då alltså hårdkodar din adress på datorn till 192.168.1.2 så kringgår du ju det problemet, förmodligen på bekostnad av att du inte kan komma åt Internet just då......

_________________
Agera genom att ta och behålla initiativet, ta de risker detta kräver...
http://www.enargo.com/it/
OpenVMS Shark - i Linux finns inte SYS$CMKRNL...


13 feb 2015, 14:50
Profil WWW

Blev medlem: 12 sep 2010, 01:37
Inlägg: 1606
OS: Ubuntu
Utgåva: 19.04 Disco Dingo
Svara med citat
Inlägg Re: Kan inte logga in på routern
Osprey

Vad tror du om att nolla Routern och ta det ifrån början?
Kan det vara så illa att Routern hindrar mig ifrån att få logga in på Netgears genis
för att Routern lever sitt eget liv?
Alltså den avancerade där man kolla alla tänkbara data i Router och skrivaren?


13 feb 2015, 14:59
Profil
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Svara på tråd   [ 110 inlägg ]  Gå till sida 1, 2, 3, 4, 5, 6  Nästa

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 4 gäster


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till:  
Main Engineer for phpBB3: Bertie at phpBB.com © 2000 - 2002, 2005 - 2007, the Group behind the Open Source code of phpBB.
Designed by STSoftware, modified by Katt, Konservburk & Peetra. Swedish translation by Peetra & phpBB Sweden © 2006-2011