Ubuntu Sverige
https://ubuntu-se.org/phpBB3/

Statisk elektricitet?
https://ubuntu-se.org/phpBB3/viewtopic.php?f=96&t=61374
Sida 1 av 1

Författare:  oleg [ 29 jan 2019, 20:55 ]
Inläggsrubrik:  Statisk elektricitet?

Hej! Jag borstade med en gammal ESD-borste på tangentbordet på en Lenovo Yoga 500. När jag försöker köra utan nätadapter blinkar och flimrar skärmen och ljusstyrkan är så låg att datorn inte går att använda. När jag ansluter nätadaptern är det som om inget hade hänt. Trodde en skärmdump skulle visa eländet men den bilden visar en helt perfekt skärm. Ansluter jag en extern skärm med HDMI och inte nätansluten fungerar inte den inbyggda skärmen fullt ut men den externa är perfekt. Lenovo Sverige har inget svar men pratar om uppdatera BIOS och fabriksåterställning. BIOS har jag uppdaterat utan effekt. Batteriet blir fulladdat när ansluten till nätet. Då är den väl jordad och detta ska väl inte hända? Finns det något man kan göra? Tacksam för alla synpunkter.

Författare:  Lao Tzu [ 20 apr 2019, 17:09 ]
Inläggsrubrik:  Re: Statisk elektricitet?

Det låter märkligt. Om det hade varit nåt glapp eller så torde det inte spela någon roll om du kör på batteri eller nätström... om inte nätströmmen har mer kräm en batteriet och att det är sådär på gränsen. Hur länge håller batteriet om du kör med extern skärm?

Författare:  Christian Johansson [ 26 apr 2019, 11:28 ]
Inläggsrubrik:  Re: Statisk elektricitet?

Tråkigt att du har problem. Är något skeptisk till att problemet skulle ha att göra med att du har borstat tangentbordet med en borste. Ibland ser man samband som inte finns, har hänt mig ofta att jag gjort någonting, och att det efter det har inträffat något konstigt problem, då det har visat sig att det bara har varit en slump att problemet har börjat efter att jag gjort något, att det egentligen inte har att göra med vad jag har gjort även om jag trodde att det var så.

Sida 1 av 1 Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/