Visa obesvarade inlägg | Visa aktiva trådar Aktuellt datum och tid: 23 nov 2020, 17:58



Svara på tråd  [ 38 inlägg ]  Gå till sida Föregående  1, 2
 [LÖST] Å, ä, ö borta vid start. 
Författare Meddelande
Användarvisningsbild

Blev medlem: 07 apr 2007, 21:28
Inlägg: 5919
Svara med citat
Inlägg Re: Å, ä, ö borta vid start.
Är det bara din användare som du har problem med? Du kan ju plocka bort config-fil efter config-fil i din hemkatalog och försöka ringa in vilken som strular till det.


29 aug 2008, 13:52
Profil
Användarvisningsbild

Blev medlem: 18 nov 2007, 21:47
Inlägg: 95
Ort: Huddinge / Stockholm / Sverige
OS: Ubuntu
Utgåva: 18.04 Bionic Beaver LTS
Svara med citat
Inlägg Re: Å, ä, ö borta vid start.
Jag är den enda användaren av denna dator.


29 aug 2008, 20:27
Profil ICQ
Användarvisningsbild

Blev medlem: 07 apr 2007, 21:28
Inlägg: 5919
Svara med citat
Inlägg Re: Å, ä, ö borta vid start.
Bara att börja beta av config-filer (allt som börjar med . i hemkatalogen). Jag är mest misstänksam mot ~/.gnome* just nu. Men jag har som sagt egentligen ingen aning vad du kan ha pillat med.


29 aug 2008, 22:53
Profil
Användarvisningsbild

Blev medlem: 18 nov 2007, 21:47
Inlägg: 95
Ort: Huddinge / Stockholm / Sverige
OS: Ubuntu
Utgåva: 18.04 Bionic Beaver LTS
Svara med citat
Inlägg Re: Å, ä, ö borta vid start.
Har tyvärr inte fått någon framgång.


30 aug 2008, 03:12
Profil ICQ
Användarvisningsbild

Blev medlem: 07 apr 2007, 21:28
Inlägg: 5919
Svara med citat
Inlägg Re: Å, ä, ö borta vid start.
Jojan skrev:
Har tyvärr inte fått någon framgång.

Och exakt vad har du försökt med? Tagit bort config-fil efter config-fil? Skapat en ny användare och kollat om den också har samma problem?


30 aug 2008, 08:48
Profil

Blev medlem: 09 apr 2008, 12:53
Inlägg: 188
OS: Ubuntu
Utgåva: 16.04 Xenial Xerus LTS
Svara med citat
Inlägg Re: Å, ä, ö borta vid start.
hej hej hade ett liknande problem som du löste det igenom att ta bort en rad i en conf fil här kommer min tråd viewtopic.php?f=186&t=30793 hoppas att detta hjälper dig :D


30 aug 2008, 17:48
Profil
Användarvisningsbild

Blev medlem: 18 nov 2007, 21:47
Inlägg: 95
Ort: Huddinge / Stockholm / Sverige
OS: Ubuntu
Utgåva: 18.04 Bionic Beaver LTS
Svara med citat
Inlägg Re: Å, ä, ö borta vid start.
Jag har i försök med att få bukt på mitt problem stött på fler. Båda är terminalrelaterade. I absolut värsta fall så har jag möjligheten att göra backup och installera om hela systemet.
  • Nu får jag inte längre lika mycket hjälp i terminalen med tab-tangenten. Skriver jag "sud" och sen tab får jag sudo, men sen när jag skriver "apt-" sen tab kommer inte get fram, som det brukade och borde göra. Skriver jag t.ex. "cd b" sen tab kommer jag dock till mina bilder-mapp. Tror det bara är när jag försöker göra något som med sudo framför.
  • Min .bashrc-fil används inte. När jag försöker nyttja mina alias-kommandon jag har där händer inte det som ska hända.

lobbeTobbe skrev:
hej hej hade ett liknande problem som du löste det igenom att ta bort en rad i en conf fil här kommer min tråd viewtopic.php?f=186&t=30793 hoppas att detta hjälper dig :D

Hej. Vi har löst problemet med att jag inte fick å, ä eller ö. Egentligen hade jag inte alls svenskt tangentbord inställt. Det som nu är problemet att jag inte kan få exemplvis ´ + e att bli é, och ^ + 2 att bli ² o.s.v.


30 aug 2008, 23:12
Profil ICQ
Användarvisningsbild

Blev medlem: 18 nov 2007, 21:47
Inlägg: 95
Ort: Huddinge / Stockholm / Sverige
OS: Ubuntu
Utgåva: 18.04 Bionic Beaver LTS
Svara med citat
Inlägg Re: Å, ä, ö borta vid start.
Det verkar som ju mer jag försöker lösa problemet dessto fler problem kommer. Finns det inget sätt att nollställa Ubuntus inställningar? Jag installerade KDE och loggade in där, och problemet kvarstår.

Jag ska testa att installera Ubuntu i VirtualBox och kopiera filer som jag tagit bort.


02 sep 2008, 18:50
Profil ICQ
Användarvisningsbild

Blev medlem: 18 nov 2007, 21:47
Inlägg: 95
Ort: Huddinge / Stockholm / Sverige
OS: Ubuntu
Utgåva: 18.04 Bionic Beaver LTS
Svara med citat
Inlägg Re: Å, ä, ö borta vid start.
Jojan skrev:
Jag har i försök med att få bukt på mitt problem stött på fler. Båda är terminalrelaterade. I absolut värsta fall så har jag möjligheten att göra backup och installera om hela systemet.
  • Nu får jag inte längre lika mycket hjälp i terminalen med tab-tangenten. Skriver jag "sud" och sen tab får jag sudo, men sen när jag skriver "apt-" sen tab kommer inte get fram, som det brukade och borde göra. Skriver jag t.ex. "cd b" sen tab kommer jag dock till mina bilder-mapp. Tror det bara är när jag försöker göra något som med sudo framför.
  • Min .bashrc-fil används inte. När jag försöker nyttja mina alias-kommandon jag har där händer inte det som ska hända.


Fixat. Hade inget i .profile-filen.


02 sep 2008, 20:21
Profil ICQ
Användarvisningsbild

Blev medlem: 07 apr 2007, 21:28
Inlägg: 5919
Svara med citat
Inlägg Re: Å, ä, ö borta vid start.
Jojan skrev:
Jag installerade KDE och loggade in där, och problemet kvarstår.

Du menar problemet med döda tecken? Det fungerar alltså varken i gnome eller kde? Men det fungerar bra utan någon av dem?


02 sep 2008, 20:29
Profil
Användarvisningsbild

Blev medlem: 18 nov 2007, 21:47
Inlägg: 95
Ort: Huddinge / Stockholm / Sverige
OS: Ubuntu
Utgåva: 18.04 Bionic Beaver LTS
Svara med citat
Inlägg Re: Å, ä, ö borta vid start.
Konservburk skrev:
Jojan skrev:
Jag installerade KDE och loggade in där, och problemet kvarstår.

Du menar problemet med döda tecken? Det fungerar alltså varken i gnome eller kde? Men det fungerar bra utan någon av dem?

Ja. Jag kan tänka mig att KDE på något sätt tillämpar GNOMEs inställningar i Ubuntu. Men detta är bara en teori.

Senare; Nu sitter jag i felsäker GNOME och kolla: é ä ² - TADA!!! Ska kolla vanliga GNOME igen.

Senare; Nope. Inget här i GNOME.

Senare; Satt i KDE och fick av misstag upp Ubuntus hårdvarutesting. Där kan jag skriva é, men inte här, OO och i gedit.


02 sep 2008, 21:48
Profil ICQ
Användarvisningsbild

Blev medlem: 07 apr 2007, 21:28
Inlägg: 5919
Svara med citat
Inlägg Re: Å, ä, ö borta vid start.
Jojan skrev:
Senare; Satt i KDE och fick av misstag upp Ubuntus hårdvarutesting. Där kan jag skriva é, men inte här, OO och i gedit.

Kan det ha något med GTK att göra? Funkar det när du använder QT-program?


02 sep 2008, 23:28
Profil
Användarvisningsbild

Blev medlem: 18 nov 2007, 21:47
Inlägg: 95
Ort: Huddinge / Stockholm / Sverige
OS: Ubuntu
Utgåva: 18.04 Bionic Beaver LTS
Svara med citat
Inlägg Re: Å, ä, ö borta vid start.
Konservburk skrev:
Jojan skrev:
Senare; Satt i KDE och fick av misstag upp Ubuntus hårdvarutesting. Där kan jag skriva é, men inte här, OO och i gedit.

Kan det ha något med GTK att göra? Funkar det när du använder QT-program?

Vilka är QT-program?


03 sep 2008, 15:59
Profil ICQ
Användarvisningsbild

Blev medlem: 07 apr 2007, 21:28
Inlägg: 5919
Svara med citat
Inlägg Re: Å, ä, ö borta vid start.
Jojan skrev:
Vilka är QT-program?

Många kde-program, typ Amarok, Krita, osv.


03 sep 2008, 16:06
Profil
Användarvisningsbild

Blev medlem: 18 nov 2007, 21:47
Inlägg: 95
Ort: Huddinge / Stockholm / Sverige
OS: Ubuntu
Utgåva: 18.04 Bionic Beaver LTS
Svara med citat
Inlägg Re: Å, ä, ö borta vid start.
Konservburk skrev:
Jojan skrev:
Vilka är QT-program?

Många kde-program, typ Amarok, Krita, osv.

Testa några sånna och det fungerade inte där heller.


03 sep 2008, 20:47
Profil ICQ
Användarvisningsbild

Blev medlem: 18 nov 2007, 21:47
Inlägg: 95
Ort: Huddinge / Stockholm / Sverige
OS: Ubuntu
Utgåva: 18.04 Bionic Beaver LTS
Svara med citat
Inlägg Re: Å, ä, ö borta vid start.
Nu kan jag göra teckenkombinatioerna. Det var något med SCIM.


11 okt 2008, 12:07
Profil ICQ
Användarvisningsbild

Blev medlem: 23 jun 2007, 15:18
Inlägg: 1256
OS: Ubuntu
Utgåva: 21.04 Hirsute Hippo
Svara med citat
Inlägg Re: Å, ä, ö borta vid start.
Jojan skrev:
Kod:
jojan@x:~$ setxkbmap -print
xkb_keymap {
        xkb_keycodes  { include "xfree86+aliases(qwerty)"       };
        xkb_types     { include "complete"      };
        xkb_compat    { include "complete"      };
        xkb_symbols   { include "pc+se+inet(dell)+level3(ralt_switch)"  };
        xkb_geometry  { include "pc(pc104)"     };
};


Brukar man inte ha pc(pc105) snarare än pc(pc104)? Fast det beror ju på vilket tangentbord du har.

Edit: Oj, läste inte alla inlägg innan jag skrev. Problemet var tydligen redan löst…

_________________
Vänliga hälsningar

Johnny Rosenberg
ジョニー・ローゼンバーグ

IEEE 1541 - binära prefix
ISO 8601 - datum och tid


12 okt 2008, 10:17
Profil ICQ
Användarvisningsbild

Blev medlem: 09 sep 2006, 10:15
Inlägg: 202
OS: Linux Mint
Svara med citat
Inlägg Re: Å, ä, ö borta vid start.
Kan det här ha något att göra med ditt problem:
Kod:
Section "ServerLayout"
   Identifier   "Default Layout"
   Screen      "Default Screen"
   InputDevice   "Generic Keyboard"
   InputDevice   "Configured Mouse"


12 okt 2008, 11:12
Profil
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Svara på tråd   [ 38 inlägg ]  Gå till sida Föregående  1, 2

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 5 gäster


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till:  
Main Engineer for phpBB3: Bertie at phpBB.com © 2000 - 2002, 2005 - 2007, the Group behind the Open Source code of phpBB.
Designed by STSoftware, modified by Katt, Konservburk & Peetra. Swedish translation by Peetra & phpBB Sweden © 2006-2011