Visa obesvarade inlägg | Visa aktiva trådar Aktuellt datum och tid: 09 apr 2020, 12:12



Svara på tråd  [ 25 inlägg ]  Gå till sida 1, 2  Nästa
 Grub loading fallerar 
Författare Meddelande

Blev medlem: 06 sep 2008, 07:46
Inlägg: 3375
OS: Crunchbang
Utgåva: Vet inte/ingen utgåva passar
Svara med citat
Inlägg Grub loading fallerar
Har just installerat Ubuntu 9.10 Beta och det verkar har "laqndat väl även om det har blivit lite hinder.

Nu när GRUB ska laddas får jag följade skärm

GRUB loading.
error: unknown filesystem
grub rescue>


Och här ifrån förstår jag inte hur jag kommer vidare.

Råd. :D ??



Jag har installerat på följande sätt:
Ubuntu 9.10 beta. ext4 på heela HDD (160GB)
1a partitionen för systemet; 10GB
2a partition för home; 20GB
3e partitionen som databas monterad under [i]opt[/i; 130GB
och alla partitioner är som sagt ext4.
Varför vill det inte som jag vill?

Hjälp?


04 okt 2009, 11:49
Profil

Blev medlem: 28 apr 2009, 21:47
Inlägg: 2550
Ort: Lund
OS: Arch Linux
Svara med citat
Inlägg Re: Grub loading fallerar
Grub klarar inte ext4. Du behöver en separat /boot med ext3. Annars kanske Grub2 klarar ext4 om du vill meka med det


04 okt 2009, 12:03
Profil

Blev medlem: 06 sep 2008, 07:46
Inlägg: 3375
OS: Crunchbang
Utgåva: Vet inte/ingen utgåva passar
Svara med citat
Inlägg Re: Grub loading fallerar
m!rage skrev:
Grub klarar inte ext4. Du behöver en separat /boot med ext3. Annars kanske Grub2 klarar ext4 om du vill meka med det

Ja "meka" är ju det det vi håller på med här ;D , så finns det råd och hjälp. Så har jag tid och vilja. (Kunskap ochförståd....jobbar jag på :-\ )

Jag har den här skivan som heter "Super grub disk" med din nappar inte ,som väntat.
Hur justerar jag Grub2 och tar det vidare?



---
EDIT1:
Det var ju så att alfa6 installationen inte "stannade" vid Grub-problemet.
Där var det en grafik som felade ( och var orsake till att jag gjorde nyinstallation istället för uppdateringarna.)


04 okt 2009, 12:29
Profil
Användarvisningsbild

Blev medlem: 11 dec 2006, 17:58
Inlägg: 1594
Ort: Bromölla
OS: Ubuntu
Utgåva: 20.04 Focal Fossa LTS
Svara med citat
Inlägg Re: Grub loading fallerar
Hans Linde skrev:
m!rage skrev:
Grub klarar inte ext4. Du behöver en separat /boot med ext3. Annars kanske Grub2 klarar ext4 om du vill meka med det

Ja "meka" är ju det det vi håller på med här ;D , så finns det råd och hjälp. Så har jag tid och vilja. (Kunskap ochförståd....jobbar jag på :-\ )

Jag har den här skivan som heter "Super grub disk" med din nappar inte ,som väntat.
Hur justerar jag Grub2 och tar det vidare?



---
EDIT1:
Det var ju så att alfa6 installationen inte "stannade" vid Grub-problemet.
Där var det en grafik som felade ( och var orsake till att jag gjorde nyinstallation istället för uppdateringarna.)
Hej Hans! Starta upp med en LiveCD->System->Administration->Partitionsredigeraren
Högerklicka på 1a partitionen->Avmontera(Umount)...
Högerklicka igen->Ändra storlek/Flytta(Resize/Move)->
Fyll i "Ledigt utrymme före (MiB):" ca 200 bör räcka, peka nu i fältet "Ny storlek (MiB):" för att värdet ska uppdateras->Ändra storlek/Flytta->Verkställ (Apply).
Högerklicka på det lediga utrymmet till vänster (grått)->Ny->Primär->ext3->Verkställ
Högerklicka på den nya partitionen->Formatera som ext3->Verkställ
Högerklicka igen på dina 2 första partitioner->Montera

NOTERA vad den nya partitionen fick för beteckning (ex. /dev/sda6)
Högerklicka på partitionen->Information->Markera strängen som följer efter UUID: nnnnn ->Kopiera (Ctrl+C)

Öppna en terminal och skriv "gksu nautilus" I Vänsterfältet bör du ha 3 eller 4 "disk", "disk-1", "disk-2"...

Välj nu disken som innehåller "/etc" Klicka på /etc, leta upp "fstab" och dubbelklicka på den.
Lägg till raden, utan fnuttar:
"UUID=nnnnn /boot ext3 noatime,errors=remount-ro 0 1" Markera "nnnnn" och Ersätt med (Ctrl+V), så att du får det nya UUID nummret, som du kopierade ovan... Spara...

Leta igenom "disk", "disk-1", "disk-2" efter "/boot" ÖPPNA "/boot" MARKERA ALLT->Kopiera, navigera till den nya "disken" högerklicka->Klistra in
Avsluta nautilus och öppna Program->Tillbehör->Terminal...

Nu ska vi bara uppdatera grub:
Kod:
sudo grub

Den nya boot partitionen = den du skapade ovan.
Kod:
root (hd0,5)
sda1 = (hd0,0), sda2 = (hd0,1), sda3 = (hd0,2) etc Exemplet till vänster är sålunda = sda6
Kod:
setup (hd0)

Kod:
quit

Starta om datorn...

Detta bör fungera,

EDIT 091004 18.26 Förtydligande ovan "ÖPPNA "/boot" MARKERA ALLT"


Senast redigerad av bbauto 04 okt 2009, 18:27, redigerad totalt 1 gång.



04 okt 2009, 15:20
Profil

Blev medlem: 06 sep 2008, 07:46
Inlägg: 3375
OS: Crunchbang
Utgåva: Vet inte/ingen utgåva passar
Svara med citat
Inlägg Re: Grub loading fallerar
Hej bbauto

Tack för ett detaljerat svar.

Jag har dock hunnit (försöka) installera ett antal olika Puppy Linux, med varierad framgång.

Det är kompises låg-budget-PC som antinget har ett fel eller har en Vista-spärr som är
mera omfattande än något jag sett annars.

För ett 1/2år sedan installerade jag Puppy Linux 4.2.1.

Nu hade jag tänkt se om Ubuntu9.10 eller annat med högre funktionaliet, gick att "trycka-in".

Till min glädje och inspiration så gick det bra med U9.10-alfa6 i386,
även den påföljade uppdatering. :)

Dock fanns ingen upplösning i 16:9 utan 800x600 det bästa.


Åter till ditt förslag.
Beta-versionen har den fördelen att jag kan då välja AMD64 (om det är en fördel).
Men Betans LiveCD-mode ger inte annan upplösning idag, än vad installerad Alfa6 gjorde.
http://ubuntu-se.org/phpBB3/viewtopic.php?f=222&t=43531#p353382

Har du råd även här?


04 okt 2009, 17:11
Profil
Användarvisningsbild

Blev medlem: 11 dec 2006, 17:58
Inlägg: 1594
Ort: Bromölla
OS: Ubuntu
Utgåva: 20.04 Focal Fossa LTS
Svara med citat
Inlägg Re: Grub loading fallerar
Nja har knappt behövt dona med grafiken senaste åren, men du kan ju testa:
Kod:
xrandr -q

Kod:
xrandr -s 800×600
Eller vilken upplösning du önskar...


04 okt 2009, 17:30
Profil
Användarvisningsbild

Blev medlem: 11 dec 2006, 17:58
Inlägg: 1594
Ort: Bromölla
OS: Ubuntu
Utgåva: 20.04 Focal Fossa LTS
Svara med citat
Inlägg Re: Grub loading fallerar
Jag gjorde ett förtydligande ovan, med versaler. "ÖPPNA "/boot" MARKERA ALLT"


04 okt 2009, 18:28
Profil

Blev medlem: 28 mar 2007, 23:01
Inlägg: 6212
Ort: Stockholm
OS: Ubuntu
Svara med citat
Inlägg Re: Grub loading fallerar
m!rage skrev:
Grub klarar inte ext4. Du behöver en separat /boot med ext3. Annars kanske Grub2 klarar ext4 om du vill meka med det

Både Grub och Grub2 klarar ext4.
Dessutom så är grub2 default från och med nån alfa-version för Karmic så det är den som är installerad i detta fall.

@bbauto
Att skapa en separat ext3 boot-partition tror jag inte löser Hans problem. Vidare, mappen boot innehåller grub2 filer och kommandot grub existerar inte för grub2.

Vill man testa och lära sig så finns grub2-kommandona:
grub-install
grub-setup
grub-mkconfig
update-grub


De tre första kommandona, som jag förstått det, installerar mbr men har inte testat dem så har inte mycket mer att bidra med än.


04 okt 2009, 18:57
Profil
Användarvisningsbild

Blev medlem: 11 dec 2006, 17:58
Inlägg: 1594
Ort: Bromölla
OS: Ubuntu
Utgåva: 20.04 Focal Fossa LTS
Svara med citat
Inlägg Re: Grub loading fallerar
Bowmore skrev:
m!rage skrev:
Grub klarar inte ext4. Du behöver en separat /boot med ext3. Annars kanske Grub2 klarar ext4 om du vill meka med det

Både Grub och Grub2 klarar ext4.
Dessutom så är grub2 default från och med nån alfa-version för Karmic så det är den som är installerad i detta fall.

@bbauto
Att skapa en separat ext3 boot-partition tror jag inte löser Hans problem. Vidare, mappen boot innehåller grub2 filer och kommandot grub existerar inte för grub2.

Vill man testa och lära sig så finns grub2-kommandona:
grub-install
grub-setup
grub-mkconfig
update-grub


De tre första kommandona, som jag förstått det, installerar mbr men har inte testat dem så har inte mycket mer att bidra med än.
Aha! har inte prövat grub2 ännu, förlitade mig på mirages info att grub inte fungerade på ext4 ännu... Nåja så här kan man iaf skapa en separat boot partition! ;D


04 okt 2009, 19:09
Profil
ung forumnörd
Användarvisningsbild

Blev medlem: 01 okt 2006, 22:31
Inlägg: 12893
Ort: Bohuslän
OS: Ubuntu
Utgåva: 19.10 Eoan Ermine
Svara med citat
Inlägg Re: Grub loading fallerar
Ett problem med grub2 är att hitta något bra sätt att tweaka uppstartsmenyn. Jag har inte riktigt hittat hur jag lägger till så att man kan starta på gamla kärnor tex. Om det finns nån som har tips på detta så är åtminstone jag tacksam.

_________________
På internet vet ingen att du är en hund. ..... ~~~ ..... I'm a bitch! 8)


04 okt 2009, 19:37
Profil
Användarvisningsbild

Blev medlem: 11 dec 2006, 17:58
Inlägg: 1594
Ort: Bromölla
OS: Ubuntu
Utgåva: 20.04 Focal Fossa LTS
Svara med citat
Inlägg Re: Grub loading fallerar
vulfgar skrev:
Ett problem med grub2 är att hitta något bra sätt att tweaka uppstartsmenyn. Jag har inte riktigt hittat hur jag lägger till så att man kan starta på gamla kärnor tex. Om det finns nån som har tips på detta så är åtminstone jag tacksam.
Fungerar inte gamla "grub" överhuvudtaget på ubuntu 9.10? eller är det bara att man missar en del features?? Har för mig att jag hade gamla grub när jag testade en alpha!? Jag backade tbx till 9.04 men av andra orsaker...


Senast redigerad av bbauto 04 okt 2009, 19:49, redigerad totalt 1 gång.



04 okt 2009, 19:47
Profil
Användarvisningsbild

Blev medlem: 21 aug 2008, 21:08
Inlägg: 2075
OS: Ubuntu
Utgåva: 19.04 Disco Dingo
Svara med citat
Inlägg Re: Grub loading fallerar
*Flyttade tråden.*


04 okt 2009, 19:49
Profil

Blev medlem: 28 mar 2007, 23:01
Inlägg: 6212
Ort: Stockholm
OS: Ubuntu
Svara med citat
Inlägg Re: Grub loading fallerar
vulfgar skrev:
Ett problem med grub2 är att hitta något bra sätt att tweaka uppstartsmenyn. Jag har inte riktigt hittat hur jag lägger till så att man kan starta på gamla kärnor tex. Om det finns nån som har tips på detta så är åtminstone jag tacksam.

Det fungerar i princip på samma sätt som för grub legacy bortsett från att den heter grub.cfg istf menu.lst och att syntaxen är lite annorlunda.

Innan man går in och ändrar i grub.cfg behöver man ge root skrivrättigheter i filen, hör och häpna :o
Kod:
sudo chmod u+w /boot/grub/grub.cfg

sen editerar man som vanligt fast med
Kod:
sudo gedit /boot/grub/grub.cfg

Ändra uppstart i bootmenyn gör man genom att uppdatera värdet på raden
Citat:
set default="0"

analogt grub där title bytts ut mot menuentry.

bbauto skrev:
Fungerar inte gamla "grub" överhuvudtaget på ubuntu 9.10? eller är det bara att man missar en del features?? Har för mig att jag hade gamla grub när jag testade en alpha!? Jag backade tbx till 9.04 men av andra orsaker...

Har man installerat en tidigare alfa så har man grub legacy som man avstod ifrån att tvångsuppdatera till grub2 främst beroende på risken att systemet då skulle bli obootbart. Själv kör jag Karmic med grub legacy ;)


04 okt 2009, 20:13
Profil
Användarvisningsbild

Blev medlem: 11 dec 2006, 17:58
Inlägg: 1594
Ort: Bromölla
OS: Ubuntu
Utgåva: 20.04 Focal Fossa LTS
Svara med citat
Inlägg Re: Grub loading fallerar
@Bowmore Är grub2 helt buggfri ännu? undrar med tanke på att du kör grub legacy?? :)


04 okt 2009, 20:20
Profil

Blev medlem: 06 sep 2008, 07:46
Inlägg: 3375
OS: Crunchbang
Utgåva: Vet inte/ingen utgåva passar
Svara med citat
Inlägg Re: Grub loading fallerar
Citat:
Hej Hans! Starta upp med en LiveCD->System->Administration->Partitionsredigeraren
Högerklicka på 1a partitionen->Avmontera(Umount)...
Högerklicka igen->Ändra storlek/Flytta(Resize/Move)->
Fyll i "Ledigt utrymme före (MiB):" ca 200 bör räcka, peka nu i fältet "Ny storlek (MiB):" för att värdet ska uppdateras->Ändra storlek/Flytta->Verkställ (Apply).
Högerklicka på det lediga utrymmet till vänster (grått)->Ny->Primär->ext3->Verkställ
Högerklicka på den nya partitionen->Formatera som ext3->Verkställ
Högerklicka igen på dina 2 första partitioner->Montera

NOTERA vad den nya partitionen fick för beteckning (ex. /dev/sda6)
Högerklicka på partitionen->Information->Markera strängen som följer efter UUID: nnnnn ->Kopiera (Ctrl+C)

Öppna en terminal och skriv "gksu nautilus" I Vänsterfältet bör du ha 3 eller 4 "disk", "disk-1", "disk-2"...

Välj nu disken som innehåller "/etc" Klicka på /etc, leta upp "fstab" och dubbelklicka på den.
Lägg till raden, utan fnuttar:
"UUID=nnnnn /boot ext3 noatime,errors=remount-ro 0 1" Markera "nnnnn" och Ersätt med (Ctrl+V), så att du får det nya UUID nummret, som du kopierade ovan... Spara...

Leta igenom "disk", "disk-1", "disk-2" efter "/boot" ÖPPNA "/boot" MARKERA ALLT->Kopiera, navigera till den nya "disken" högerklicka->Klistra in
Avsluta nautilus och öppna Program->Tillbehör->Terminal...

Nu ska vi bara uppdatera grub:
Kod:
sudo grub

Den nya boot partitionen = den du skapade ovan.
Kod:
root (hd0,5)
sda1 = (hd0,0), sda2 = (hd0,1), sda3 = (hd0,2) etc Exemplet till vänster är sålunda = sda6
Kod:
setup (hd0)

Kod:
quit

Starta om datorn...

Detta bör fungera,


EDIT 091004 18.26 Förtydligande ovan "ÖPPNA "/boot" MARKERA ALLT"



Då ska vi se om du förstår mig ( och vad jag gjort...)

Jag har kommit fram till det röda i din instruktion.
Där blev det stopp.
Terminal utskrift:
ubuntu@ubuntu:~$ sudo grub
sudo: grub: command not found
ubuntu@ubuntu:~$


OBS! Jag ser nu att ni har svart och editerat en del som jag inte hunnit läsa , så eventuellt finns svaret där.


04 okt 2009, 20:46
Profil
Användarvisningsbild

Blev medlem: 11 dec 2006, 17:58
Inlägg: 1594
Ort: Bromölla
OS: Ubuntu
Utgåva: 20.04 Focal Fossa LTS
Svara med citat
Inlägg Re: Grub loading fallerar
Hans Linde skrev:
Hej Hans! Starta upp med en LiveCD->System->Administration->Partitionsredigeraren
Högerklicka på 1a partitionen->Avmontera(Umount)...
Högerklicka igen->Ändra storlek/Flytta(Resize/Move)->
Fyll i "Ledigt utrymme före (MiB):" ca 200 bör räcka, peka nu i fältet "Ny storlek (MiB):" för att värdet ska uppdateras->Ändra storlek/Flytta->Verkställ (Apply).
Högerklicka på det lediga utrymmet till vänster (grått)->Ny->Primär->ext3->Verkställ
Högerklicka på den nya partitionen->Formatera som ext3->Verkställ
Högerklicka igen på dina 2 första partitioner->Montera

NOTERA vad den nya partitionen fick för beteckning (ex. /dev/sda6)
Högerklicka på partitionen->Information->Markera strängen som följer efter UUID: nnnnn ->Kopiera (Ctrl+C)

Öppna en terminal och skriv "gksu nautilus" I Vänsterfältet bör du ha 3 eller 4 "disk", "disk-1", "disk-2"...

Välj nu disken som innehåller "/etc" Klicka på /etc, leta upp "fstab" och dubbelklicka på den.
Lägg till raden, utan fnuttar:
"UUID=nnnnn /boot ext3 noatime,errors=remount-ro 0 1" Markera "nnnnn" och Ersätt med (Ctrl+V), så att du får det nya UUID nummret, som du kopierade ovan... Spara...

Leta igenom "disk", "disk-1", "disk-2" efter "/boot" ÖPPNA "/boot" MARKERA ALLT->Kopiera, navigera till den nya "disken" högerklicka->Klistra in
Avsluta nautilus och öppna Program->Tillbehör->Terminal...

Nu ska vi bara uppdatera grub:
Kod:
sudo grub

Den nya boot partitionen = den du skapade ovan.
Kod:
root (hd0,5)
sda1 = (hd0,0), sda2 = (hd0,1), sda3 = (hd0,2) etc Exemplet till vänster är sålunda = sda6
Kod:
setup (hd0)

Kod:
quit

Starta om datorn...

Detta bör fungera,


EDIT 091004 18.26 Förtydligande ovan "ÖPPNA "/boot" MARKERA ALLT"[/quote]


Då ska vi se om du förstår mig ( och vad jag gjort...)

Jag har kommit fram till det röda i din instruktion.
Där blev det stopp.
Terminal utskrift:
ubuntu@ubuntu:~$ sudo grub
sudo: grub: command not found
ubuntu@ubuntu:~$


OBS! Jag ser nu att ni har svart och editerat en del som jag inte hunnit läsa , så eventuellt finns svaret där.[/quote]Ja! :) Du har tydligen grub2, och både grub och grub2 fungerar tydligen nu på ext4. Så ska du fortsätta på det inslagna spåret så måste du installera "grub" först (och rensa grub2), men frågan är om det är det som är problemet!?


04 okt 2009, 21:05
Profil
Användarvisningsbild

Blev medlem: 11 dec 2006, 17:58
Inlägg: 1594
Ort: Bromölla
OS: Ubuntu
Utgåva: 20.04 Focal Fossa LTS
Svara med citat
Inlägg Re: Grub loading fallerar
Ja! :) Du har tydligen grub2, och både grub och grub2 fungerar tydligen nu på ext4. Så ska du fortsätta på det inslagna spåret så måste du installera "grub" först (och rensa grub2), men frågan är om det är det som är problemet!? Hoppas bowmore är kvar, eftersom jag inte har någon större erfarenhet av 9.10 ännu. Du kan ju kolla upp att alla UUID stämmer med verkligheten /boot/grub/grub.cfg samt /etc/fstab.


04 okt 2009, 21:06
Profil

Blev medlem: 06 sep 2008, 07:46
Inlägg: 3375
OS: Crunchbang
Utgåva: Vet inte/ingen utgåva passar
Svara med citat
Inlägg Re: Grub loading fallerar
Jaaahaaaa...blev jag flyttad till Experimentverkstaden igen. Jag känner mig fortfarande urgrön. :)

Det här blir nog som att lotsa hustrun vilsen i stan med GSM i hand, med bristfällig täckning.
Kompisen kanske ska nöja sig med Puppy Linux. :-X


Fast vill bbauto eller annan försöka , så är jag med. :)

Jag provade även det här:
Citat:
Innan man går in och ändrar i grub.cfg behöver man ge root skrivrättigheter i filen, hör och häpna :o

Kod: Markera allt
sudo chmod u+w /boot/grub/grub.cfg

Fast det ville inte.
ubuntu@ubuntu:~$
ubuntu@ubuntu:~$ sudo chmod u+w /boot/grub/grub.cfg
chmod: cannot access `/boot/grub/grub.cfg': No such file or directory
ubuntu@ubuntu:~$


04 okt 2009, 21:16
Profil
Användarvisningsbild

Blev medlem: 11 dec 2006, 17:58
Inlägg: 1594
Ort: Bromölla
OS: Ubuntu
Utgåva: 20.04 Focal Fossa LTS
Svara med citat
Inlägg Re: Grub loading fallerar
Hans Linde skrev:
Jaaahaaaa...blev jag flyttad till Experimentverkstaden igen. Jag känner mig fortfarande urgrön. :)

Det här blir nog som att lotsa hustrun vilsen i stan med GSM i hand, med bristfällig täckning.
Kompisen kanske ska nöja sig med Puppy Linux. :-X


Fast vill bbauto eller annan försöka , så är jag med. :)

Jag provade även det här:
Citat:
Innan man går in och ändrar i grub.cfg behöver man ge root skrivrättigheter i filen, hör och häpna :o

Kod: Markera allt
sudo chmod u+w /boot/grub/grub.cfg

Fast det ville inte.
ubuntu@ubuntu:~$
ubuntu@ubuntu:~$ sudo chmod u+w /boot/grub/grub.cfg
chmod: cannot access `/boot/grub/grub.cfg': No such file or directory
ubuntu@ubuntu:~$
Hmm... Det var intressant, kan du pröva
Kod:
ls /boot
Det kanske ska vara /boot/grub2 ??


04 okt 2009, 21:32
Profil

Blev medlem: 28 mar 2007, 23:01
Inlägg: 6212
Ort: Stockholm
OS: Ubuntu
Svara med citat
Inlägg Re: Grub loading fallerar
Hans Linde skrev:
Jag provade även det här:

Innan man går in och ändrar i grub.cfg behöver man ge root skrivrättigheter i filen, hör och häpna :o

Kod: Markera allt
sudo chmod u+w /boot/grub/grub.cfg


Fast det ville inte.
ubuntu@ubuntu:~$
ubuntu@ubuntu:~$ sudo chmod u+w /boot/grub/grub.cfg
chmod: cannot access `/boot/grub/grub.cfg': No such file or directory
ubuntu@ubuntu:~$

Om du kör från en livecd så är svaret du fick helt riktigt då grub/grub2 inte är installerat där. Fö var detta ett svar till vulfgar om något helt annat. Sorry.

Frågan i ditt fall är om grub2 har blivit komplett installerat. Ett sätt att börja kolla det är att montera din Karmic rootpartition från en livecd öppna den och sen söka dig vidare till /boot/grub. Under mappen grub ska det då finnas närmare 150 filer om den delen ska verka ok. Där ska finnas bl.a filerna:
- grub.cfg
- boot.img
- core.img

Om det stämmer så kan det vara MBR som fallerat. Jag har hittat ett möjligt kommando för det nu utifall resten ovan ser ok ut.


04 okt 2009, 21:39
Profil
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Svara på tråd   [ 25 inlägg ]  Gå till sida 1, 2  Nästa

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 2 gäster


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till:  
Main Engineer for phpBB3: Bertie at phpBB.com © 2000 - 2002, 2005 - 2007, the Group behind the Open Source code of phpBB.
Designed by STSoftware, modified by Katt, Konservburk & Peetra. Swedish translation by Peetra & phpBB Sweden © 2006-2011