Visa obesvarade inlägg | Visa aktiva trådar Aktuellt datum och tid: 08 aug 2020, 02:05Svara på tråd  [ 26 inlägg ]  Gå till sida Föregående  1, 2
 Blogga hit och blogga dit? 
Författare Meddelande

Blev medlem: 16 okt 2009, 00:06
Inlägg: 11
OS: Annat GNU/Linux
Svara med citat
Inlägg Re: Blogga hit och blogga dit?
CryingFreeman skrev:
Huffruhurrur skrev:
Jahaja, så att inte blogga är larv!? Vilket fjant att säga så!


Alltså, det ringer lite varningsklockor här. Nyreggad användare, det mesta användaren skriver är provokativt, och h*n ger sig in i eldfängda debatter direkt och så vidare.

Jag vill be dig hyfsa till språket och argumentationen nu på en gång, annars kan du bli varnad och avstängd för trollande och/eller andra regelbrott.
För exempel, se viewtopic.php?f=208&t=43025


Aj aj,så är det ju...att man får ju inte skriva nåt provokativt eller stötande. Jag ska genast hyfsa till språket så det passar överhögheten. Förlåt så hemskt mycket att jag skrev nåt provokativt eller stötande som man absolut inte får göra. Alla ska ju förpassas in i den gyllene fållan där bara barnsnack får vara allena rådande för småbarn.


17 okt 2009, 22:16
Profil
Användarvisningsbild

Blev medlem: 29 aug 2007, 22:32
Inlägg: 2817
Ort: Östersund
OS: Ubuntu
Utgåva: 20.04 Focal Fossa LTS
Svara med citat
Inlägg Re: Blogga hit och blogga dit?
Huffruhurrur skrev:
Aj aj,så är det ju...att man får ju inte skriva nåt provokativt eller stötande. Jag ska genast hyfsa till språket så det passar överhögheten. Förlåt så hemskt mycket att jag skrev nåt provokativt eller stötande som man absolut inte får göra. Alla ska ju förpassas in i den gyllene fållan där bara barnsnack får vara allena rådande för småbarn.


Det är väl mest det att vi har nolltolerans för konton som skapats enbart för trollande.

Tack för din medverkan, hoppas att du finner dig tillrätta på ett annat forum. Ha en trevlig kväll! :)


17 okt 2009, 22:23
Profil
Användarvisningsbild

Blev medlem: 08 feb 2009, 02:13
Inlägg: 3050
Ort: Luna
OS: Linux Mint
Utgåva: Vet inte/ingen utgåva passar
Svara med citat
Inlägg Re: Blogga hit och blogga dit?
Det är en bra fråga, med mycket sanning du ställer som ny medlem Huffruhurrur. Jag tro att en kombination av olika former av kanaler, för att nå ut med information om Linux/Ubuntu som, tidningar, blogg, radio, föreningar och personlig kontakt. Kan man gör mer? JA! Det kan man säkert göra. Jag tycker CryingFreeman inne på rätt spår, det gäller att samla krafterna. Han informera i sitt egna projekt om olika sammankomster, oberoende av dist tillhörighet. Det är den vägen vi måste vandra. Vi måste till att börja med få i gång informationen i de stora städerna. Det kan förslagsvis vara genom att en gång i månaden ( den så kallade lönelördagen) informera på något stort köpcentrum. Det görs på frivillig väg. Det finns en kontakt person i varje stad där material kan hämtas ut. Det behöver inte var samma personer då som ger information. Det är om någon har tid eller är ledig. Inga krav eller skyldigheter. Det krävs ett litet bord, en bärbar dator och ett gott humör. :)

Pink Panther

_________________
Öppen källkod är min passion, mitt hjärta och min själ.
Linux Mint 18 Sarah


Senast redigerad av Pink Panther 18 okt 2009, 06:57, redigerad totalt 1 gång.17 okt 2009, 23:29
Profil

Blev medlem: 10 feb 2007, 04:08
Inlägg: 1818
OS: Ubuntu
Utgåva: 20.04 Focal Fossa LTS
Svara med citat
Inlägg Re: Blogga hit och blogga dit?
Inlägg om Windows 7 har fått en egen tråd. /mod
viewtopic.php?f=6&t=43849


Pink Panther skrev:
Det är en bra fråga, med mycket sanning du ställer som ny medlem Huffruhurrur. Jag tro att en kombination av olika former av kanaler, för att nå ut med information om Linux/Ubuntu som, tidningar, blogg, radio, föreningar och personlig kontakt. Kan man gör mer? JA! Det kan man säkert göra. Jag tycker CryingFreeman inne på rätt spår, det gäller att samla krafterna. ...

Att även hitta andra kanaler än de vi oftast använder idag tror jag är viktigt. Skulle t.ex. vara kul att höra vilka frågor som ställdes om någon visat upp Ubuntu i plugget under "muntligt framförande" eller vad ämnet kan heta idag.

_________________
Ubuntu/Linux - Grunder: En introduktion till Ubuntu och Linux
Ubuntu/Linux - Basics: An introduction to Ubuntu and Linux (experimental, automated translation)


18 okt 2009, 04:12
Profil WWW
Användarvisningsbild

Blev medlem: 06 aug 2007, 19:04
Inlägg: 4808
Ort: Göteborg
OS: Ubuntu
Utgåva: 20.04 Focal Fossa LTS
Svara med citat
Inlägg Re: Blogga hit och blogga dit?
Tja, jag gjorde såhär: Eftersom jag hade en överbliven, något sargad men fungerande laptop så skänkte jag den till min arbetsgrupp på jobbet som en utbildnings- och arbetsdator. Givetsvis utan att avinstallera Karmic alphan ( numera beta) . Jag skaffade samtliga ett användarkonto - och vips så har vi tio nya ubuntuanvändare...Vi får väl vad detta frö kan leda till sedan

_________________
Bryt dina bojor nu!
Blogg om fri programvara

Ni hittar mig även här


18 okt 2009, 09:20
Profil WWW
Användarvisningsbild

Blev medlem: 05 nov 2006, 22:59
Inlägg: 7306
Ort: Vickleby
OS: Ubuntu
Utgåva: 20.10 Groovy Gorilla
Svara med citat
Inlägg Re: Blogga hit och blogga dit?
Bloggandet måste nog ses som en liten del i en mycket större kommunikationsstrategi.

Jag tror till att börja med att vi måste vara någorlunda överens om vilka vi vill nå, och det är faktiskt komplext bara en sån sak. Vi vill värva nya ubuntister och det gör vi bland folk som kör Windows eller inte har nån dator alls, men vi vill också tipsa andra ubuntister om olika finesser och kanske elda dem att bli lite mer aktiva.

Ska vi nå icke-ubuntister måste vi göra det genom kanaler där de förväntar sig att läsa om något annat, Windows, nyheter, skvaller, hur man trimmar en volvo-motor, politik, resor, smink, vem som vann allsvenskan eller nåt annat - mitt upp i alltihopa ska de hitta nåt förlösande om ett enkelt, virus- och kostnadsfritt operativsystem.

Allra bäst tror jag fortfarande kommunikation person till person är. Vanliga grannar, klasskompisar, släktingar och kolleger som berättar om Ubuntu, eller som Ulsak, ställer en dator till förfogande.

Ganska bra är också att snacka på konferenser, visa Ubuntu utanför Coop-Forum, hålla föredrag inför klasskompisarna osv.

Att nå ut i vanliga tidningar, alltså inte datorpress, utan dagstidningar, fackföreningstidningar, kulturtidskrifter, herrtidningar, damtidningar osv är också eftersträvansvärt, men svårt, men ibland lyckas det. Det är värt att jobba hårt på även om det inte ger utdelning så ofta.

Datortidningarna är viktiga, men inte lika viktiga, för deras läsare kan förväntas känna till Ubuntu redan innan.

Bloggandet är lätt, men kräver en del disciplin och samordning för att nå de där riktiga framgångarna. Lyckas man med det är det dock stor chans att mainstream-pressen uppmärksammar att man har nåt på gång.

Sen ska man inte glömma andra kanaler på nätet, som Facebook, twitter eller vad som kan råka vara hett, där får vi prova oss fram. Men har du hundra facebookvänner varav i alla fall hälften säkert är non-geeks kan det vara en kanal.

För att återkomma till bloggandet, tror jag också det har rätt stor betydelse var man bloggar. Jag har valt Pc för Alla, inte för att jag tycker att det är en fantastisk tidning. Deras bloggverktyg suger mer än nåt jag sett, men det är ett ställe där relativt gröna windowsanvändare hänger. Jag tror helt enkelt att det är ett ställe där man kan göra skillnad.

Men bloggandet får inte vara en ursäkt att skippa annan kommunikation. Pressmeddelanden är hyggligt effektiva, i alla fall om man skickar den direkt till journalister som man vet är intresserade. Två tre utskick vid en release och nåt däremellan är nog lagom. Förmodligen är det mer effektivt ändå att skriva ner några ord på ett papper, ta med sin laptop och gå upp på redaktionen och visa. Fråga efter en redaktionssekreterare ifall du inte vet vem du vill träffa.

Sen är det där med pressen lite lotteri, råkar det utbryta krig, fotboll, melodifestival eller så kan det vara tvärkört, andra tillfällen glider man in på en räkmacka, men det är bara att mata på. Lokaltidningar vill ha lokal anknytning. Tre kalmarbor som pillar Ubuntu är mer spännade än tusen nollåttor för en kalmarblaska.

Andra tidningar vill ha en koppling till sitt område. Bildbehandling i Ubuntu kan komma in i en fototidning. Trädgårdsplanering och växtregister kan gå hem i en trädgårdstidning och hur man gör minimala skyltar eller kretkort kan funka i en hobbyblaska. Navigering med Ubuntu kan funka i en båttidning.

_________________
Ubuntu från början: http://ubuntufranborjan.wordpress.com/
Vill påminna om den här lilla filmen http://video.google.com/videoplay?docid%20...%20522818645#


02 nov 2009, 22:57
Profil WWW
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Svara på tråd   [ 26 inlägg ]  Gå till sida Föregående  1, 2

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 4 gäster


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till:  
Main Engineer for phpBB3: Bertie at phpBB.com © 2000 - 2002, 2005 - 2007, the Group behind the Open Source code of phpBB.
Designed by STSoftware, modified by Katt, Konservburk & Peetra. Swedish translation by Peetra & phpBB Sweden © 2006-2011